Neler Yeni

Çözüldü✓ Rx 6600 xt DisplayPort Aktifleştirme!

Reaksiyon skoru
9
Selamlar,

24 Eyl 2021, 22:01:03 tarihinde aldığım XFX Speedster MERC 308 AMD Radeon RX 6600 XT Black RX-66XT8TBDQ 8GB GDDR6 128Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı’nı bilgisayarımda Hdmi çıkışı ile çalıştırdığımda herhangi bir problem yaşamıyorum.

Fakat bilgisayar kapalıyken display port üzerinden monitöre bağladığım zaman kabloyu taktığım anda anakartın sağ alt tarafında kırmızı led yanıyor.

Anakartım : Gigabyte B450 Aorus M AMD B450 Soket AM4 DDR4 3200(O.C.)MHz mATX Gaming(Oyuncu)

Bilgisayarın power tuşuna basıp açtığımda ise bütün fanlar dönüyor fakat ışıklar yanmıyor ve ekrana görüntü gelmediğini görüyorum.

Monitörüm ViewSonic XG2705 27" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD IPS Monitör ve 144Hz modunda kullanıyorum.

Bilgisayar ile monitörü Hdmi ile bağlayıp çalıştırdıktan sonra Hdmi kablosunu çıkartıp display kablosunu taktığımda ekrana görüntü geldiğini görüyorum.

Şimdi ben her seferinde hdmi ile başlatıp display kabloyu sonradan mı değiştirmem gerekiyor?

dp kablonda sorun olabilir belki değiştirme imkanın varsa değiştirip dener misin
Bunu da düşündüm o yüzden tekrar kablo aldım bugün geliyor fakat hdmi ile açtıktan sonra bilgisayarı display kabloyu taktıktan sonra neden görüntü gelsin ki? Bunu da aklım almıyor.

Selamlar,

24 Eyl 2021, 22:01:03 tarihinde aldığım XFX Speedster MERC 308 AMD Radeon RX 6600 XT Black RX-66XT8TBDQ 8GB GDDR6 128Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı’nı bilgisayarımda Hdmi çıkışı ile çalıştırdığımda herhangi bir problem yaşamıyorum.

Fakat bilgisayar kapalıyken display port üzerinden monitöre bağladığım zaman kabloyu taktığım anda anakartın sağ alt tarafında kırmızı led yanıyor.

Anakartım : Gigabyte B450 Aorus M AMD B450 Soket AM4 DDR4 3200(O.C.)MHz mATX Gaming(Oyuncu)

Bilgisayarın power tuşuna basıp açtığımda ise bütün fanlar dönüyor fakat ışıklar yanmıyor ve ekrana görüntü gelmediğini görüyorum.

Monitörüm ViewSonic XG2705 27" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD IPS Monitör ve 144Hz modunda kullanıyorum.

Bilgisayar ile monitörü Hdmi ile bağlayıp çalıştırdıktan sonra Hdmi kablosunu çıkartıp display kablosunu taktığımda ekrana görüntü geldiğini görüyorum.

Şimdi ben her seferinde hdmi ile başlatıp display kabloyu sonradan mı değiştirmem gerekiyor?
Ayni sorun bendede var umarım çözülür sorun.

Deneyip denemediğini bilmiyorum ama aynı şeyi asus vg249q1r monitörümde yaşadım. Sonrasında monitörün ayarlar menüsünden giriş aygıtı olarak display port seçince düzeldi. Benzer bir şey olabilir.

Kanka ciddi misin ya hdmi ile açılıyor mu sende de sonra display takıyorsun görüntü geliyor değil mi?
Evet aynı durum.
Sistemim imzada.
Hdmi ile açılıyor display ile açılmıyor açıldıktan sonra display takınca görüntü geliyor.
Foruma sormuştum bunu ama kimse cozememisti

@MrcFrknYzc @RevenKalr monitörün ayar menüsünde giriş olarak display port seçili mi
Ayarlaea baktim ama dp secilimi derken ne demek istedin ?
Sadece dp takılı şuan kabloyu çıkarıp pc yi açıyorum açıldıktan sonra takiyorum görüntü geliyor.
Ayarlardada dp ile taktigim icin dp gözüküyor otamatikmen

Onun aktifleştirilmesi gibi bir şey yok. Bütün portlar aktif olur senin ek bir şey yapmana gerek yok. Eğer çıkışta bir arıza yoksa direkt olarak takınca çalışması gerekiyor.

Ayarlaea baktim ama dp secilimi derken ne demek istedin ?
Sadece dp takılı şuan kabloyu çıkarıp pc yi açıyorum açıldıktan sonra takiyorum görüntü geliyor.
Ayarlardada dp ile taktigim icin dp gözüküyor otamatikmen
O zaman sendeki sıkıntı başka bir şeydir. Ben benzer sıkıntıyı asus monitör ile yaşadım. Dp kablo takılıyken görüntü gelmiyordu, hdmi kabloyu çıkarıp dp taktığımda görüntü geliyordu daha sonra ayarlardan giriş olarak dp seçince sıkıntı yaşamadım. Otomatik tanır mı tanımaz mı bilmiyorum, yaşadığım sıkıntıyı ve nasıl çözdüğümü anlatıyorum. Şu menüdeki display port kısmını seçmekten bahsediyorum.

Ekler

• 5C485C92-253E-4660-8FD6-1C17821D5CB2.jpeg
    5C485C92-253E-4660-8FD6-1C17821D5CB2.jpeg
    172.6 KB · Hit: 152
O zaman sendeki sıkıntı başka bir şeydir. Ben benzer sıkıntıyı asus monitör ile yaşadım. Dp kablo takılıyken görüntü gelmiyordu, hdmi kabloyu çıkarıp dp taktığımda görüntü geliyordu daha sonra ayarlardan giriş olarak dp seçince sıkıntı yaşamadım. Otomatik tanır mı tanımaz mı bilmiyorum, yaşadığım sıkıntıyı ve nasıl çözdüğümü anlatıyorum. Şu menüdeki display port kısmını seçmekten bahsediyorum.
pc açıldıktan sonra dp taktığım için bu menüdede dp seçili olarak gözüküyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,089,165
Üyeler
173,145
Son üye
berksijen
Geri