Neler Yeni

Yardım Rx 6700 10 Gb Oyunlarda karıncalanma ve bulanıklık

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berke Kılıç
Merhaba sistemim de XFX Radeon RX 6700 10 GB ekran kartı Ryzen 5 5500 16Gb ram bulunmakta bir kaç sıkıntısı haricinde bütçem dahilinde memnunum, 1.5 senedir kullanıyorum. Ancak son zamanlarda oyunlarda özellikle yeni oyunlarda FPS olarak sıkıntı çekmesem de grafiklerde karıncalanma uzaktaki veya karakter saçlarında karıncalanma veya bozukluk, parlama gibi rahatsız edici unsurlar var. Bir çok ayarı denedim ama sonuca ulaşamadım. Benim bilmediğim bir ayar var mı? Grafik sürücülerim günceller.
En son Marvel's Spider-Man 2 de çok rahatsız olduğum için yazıyorum yardım ederseniz sevinirim. Oyun hem karıncalı gözüküyor diyelim karıncalanmayı giderdik bu seferde bulanıklaşma söz konusu.
Başka forumlarda benimle neredeyse aynı sorunu yaşayan insanlar gördüm ama tam olarak çözüme ulaşabilmiş değilim. Ekran kartımı satmak istemiyorum eğer bir çözüm varsa.
Son bir not olarak şunu söyleyebilirim her ne kadar karşılaştırmak istemesem de Nvidia kartlarının internet üzerinde ki bu oyunun testlerinde grafikler gayet akıcı, dediğim gibi karakter saçları gayet olması gerektiği gibi gözüküyor bu yüzden gözüme çok batıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berke Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Lanet olsun bende RX 6700 almayı düşünüyordum
Şunu söyleyebilirim kartın gücü gayet yeterli bence çoğu oyun için performans olarak sıkıntı çekmedim. Ama şimdi yaşadığım gibi bazı oyunlarda özellikle yeni oyunlarda grafiksel olarak deli gibi ayar çekiyorum bazen tutuyor bazen tutmuyor. Önerim bütçeniz varsa kesinlikle Nvidia kartları. Saf güç ve FPS olarak 6700 kesinlikle çok iyi ama işte detaylar be hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berke Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fsr açıksa ondandir
Bütün diğer AA ayarları keskinleştirme ayarlarını denedim çoğunda ya aynı sonuç yada farklı bir grafiksel bozukluk oluşuyor. Ayrıyeten genellikle FSR hiç bir oyunda kullanmıyorum genel olarak bozuk bir ayar bence.

Anubiss

80+
Şunu söyleyebilirim kartın gücü gayet yeterli bence çoğu oyun için performans olarak sıkıntı çekmedim. Ama şimdi yaşadığım gibi bazı oyunlarda özellikle yeni oyunlarda grafiksel olarak deli gibi ayar çekiyorum bazen tutuyor bazen tutmuyor. Önerim bütçeniz varsa kesinlikle Nvidia kartları. Saf güç ve FPS olarak 6700 kesinlikle çok iyi ama işte detaylar be hocam.
Rtx 4060 alıcam mecbur ikinci elden amd ile uğraşamam

Top Bottom