donanım arşivinin videosundan sonra r5 5500e biraz çekimser bakıyorum ayrıca igpu elektrik faturamı biraz azaltabilir gibi
Ekran kartın varsa iGPU ile pek meselen olmaz. Ben olsam bende R5 5500' e para vermem anakartı sat 11400F falan kur derim.donanım arşivinin videosundan sonra r5 5500e biraz çekimser bakıyorum ayrıca igpu elektrik faturamı biraz azaltabilir gibi
ekran kartı olmadan mı kullanacaksın elektrik faturam azalır derken birde o videoda eskisinden performanslı değil diyor yani senin elindeki o işlemci amd nin giriş işlemcisi ryzen olarak arada çok çok fark var 5 5500 gayet performanslı kalıyor ryzen 3 1200 e göredonanım arşivinin videosundan sonra r5 5500e biraz çekimser bakıyorum ayrıca igpu elektrik faturamı biraz azaltabilir gibi
anakartı sokemiyorum power kablolarını cıkaramıyorumEkran kartın varsa iGPU ile pek meselen olmaz. Ben olsam bende R5 5500' e para vermem anakartı sat 11400F falan kur derim.
iki işlemciyi karşılaştırabileceğim bir yer varmıekran kartı olmadan mı kullanacaksın elektrik faturam azalır derken birde o videoda eskisinden performanslı değil diyor yani senin elindeki o işlemci amd nin giriş işlemcisi ryzen olarak arada çok çok fark var 5 5500 gayet performanslı kalıyor ryzen 3 1200 e göre
Keyfin bilir. R5 5500 al geç.anakartı sokemiyorum power kablolarını cıkaramıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
iki işlemciyi karşılaştırabileceğim bir yer varmı
şimdi baktım da r5 4650g nin frekansı daha yüksek daha çok performans sağlamaz mıKeyfin bilir. R5 5500 al geç.
knk güvenirliği tartışılır ama 2.el bak istersen ben amd ye geçicem yakın zamanda 2.el bi r5 almayı düşünüyorum get vb olabilirryzen 3 1200den r5 4650G ye geçilir mi? önerebileceğiz başka işlemciler varmı aynı yada daha düşük fiyata G model olması şart değil
sadece frekansa bakıp yüksek performans derken bunun çekirdeği önbelleği vb detayları da var onlara da bir bak derimşimdi baktım da r5 4650g nin frekansı daha yüksek daha çok performans sağlamaz mı
baktımsadece frekansa bakıp yüksek performans derken bunun çekirdeği önbelleği vb detayları da var onlara da bir bak derim
Tarafını seç.baktım
r5 5500 3.60ghz normal 4.20ghz turbo zen 3 3mb l2 cache 16mb l3 cache 24pcie lanes
r5 4650g 3.70ghz normal 4.30ghz turbo zen 2 0mb l2cache 8mb l3 cache 12 pcie lanes
aradaki farklar bunlar