Neler Yeni

RYZEN 5 1600AF 12NM OVERCLOCK

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Abdurrahman
Merhabalar Gigabyte AB350M D3V anakartta Ryzen 5 1600af kullanıyorum. İşlemci soğutucusu olarak kule tipi Xigmatek Whiz mevcut. Bu anakart ve soğutucuyla ne düzeyde overclock yapabilirim ? Biostan ghz yükseltirken nelere dikkat etmem gerekir ? Adım adım tarifini yapabilirseniz müteşekkir olurum. Şimdiden teşekkürler

Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
E.C.
4 GHz başlangıç için iyi bir değer. CPU core ratio değerine yazdığın sayıyı 10'a bölersen frekansı bulursun. 40 yaz, 4 GHz olur gibi.

Frekansı ayarladıktan sonra CPU core voltage değerini yükseltmen gerekir. Bazı anakartlarda VCORE olarak da yazar. 4 GHz için 1.3-1.35V aralığı yeterli olur muhtemelen.

Böyle böyle frekansı yükselt, voltajı yükselt sonra Prime95'den 10 dakika Small FFTs testi çalıştır. Sıcaklıklara ve işlemci kullanımına bak. 85 derecenin altında olması ve %100 kullanım olması gerek. Sorun olursa veya %100 kullanım görmezsen voltajı yükselt.

Voltajı 1.37-1.4 aralığı, en fazla da 1.45V civarına kadar yükselt. Amacın minimum voltajla maksimum frekansa ulaşmak olmalı.

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
4 GHz başlangıç için iyi bir değer. CPU core ratio değerine yazdığın sayıyı 10'a bölersen frekansı bulursun. 40 yaz, 4 GHz olur gibi.

Frekansı ayarladıktan sonra CPU core voltage değerini yükseltmen gerekir. Bazı anakartlarda VCORE olarak da yazar. 4 GHz için 1.3-1.35V aralığı yeterli olur muhtemelen.

Böyle böyle frekansı yükselt, voltajı yükselt sonra Prime95'den 10 dakika Small FFTs testi çalıştır. Sıcaklıklara ve işlemci kullanımına bak. 85 derecenin altında olması ve %100 kullanım olması gerek. Sorun olursa veya %100 kullanım görmezsen voltajı yükselt.

Voltajı 1.37-1.4 aralığı, en fazla da 1.45V civarına kadar yükselt. Amacın minimum voltajla maksimum frekansa ulaşmak olmalı.
Gayet güzel anlatmış tebrik ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Abdurrahman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Hocam öncelikle teşekkürler. Dediğiniz gibi yaptım cpu ratio 4.0 ghzde cpuvyi de 1.38v olarak ayarladım ama pc açılmıyor. Daha önce de 3.8de denemiştim voltaj ayarıyla hiç oynamadan yine açılmamıştı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de frekans ayarlarına girdiğimde Dynamic Vcore(DVID) yazıyor bunun altında da Dynamic Vcore SOC(DVID) yazıyor ikisine birden mi yapmam gerekiyor ? Bir de voltajı ayarlarken 0ın altına düştüğümde başına - çıktığımda + geliyor hangisinde olması lazım tam olarak ?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
E.C.
+ olması lazım. SOC'a dokunma, onla işimiz yok. Anakartın B450M S2H mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Abdurrahman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
+ olması lazım. SOC'a dokunma, onla işimiz yok. Anakartın B450M S2H mı?

Gigabyte ab350m d3v

Bu arada kademeli olarak deneme yaptım yavaş yavaş artırarak. Voltaj 1.32V 3.85 ghzde stabil çalışıyor 20 dk stres testi yaptım 63 derecede sabit çalışıyor tüm corelar %100 performansla çalışıyor. 3.9a çıkardığım an windows açılmıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
E.C.
Muhtemelen sorun anakart kaynaklı. Giriş seviyesi B350 bir anakarttan çok da bir şey beklememek gerek. Ben de B350 Pro VDH kullanırken 3.9 GHz üstü göremiyordum, TUF'a geçince 4.1 bile gördüm.

1.32V ve 3.85 GHz ayarlayıp HWINFO indir. Açılırken only sensors tikini işaretleyip aç ve tüm değerleri at buraya.

Top Bottom