Neler Yeni

Ryzen 5 3600 Sabit Frekans Sorunu

Öncelikle merhabalar. Elimde Ryzen 5 3600, Asus Prime B450m-k ii, Snowman 2 fanlı (egzoz fanı 1-2 derece oynatıyordu çok ses yaptığı için çıkardım artık tek fanlı) 6 bakır borulu soğutucum var. Hedefim BIOS ayarlarına girip işlemci frekansını 4.2 ye sabitlemek ve uygun voltaj değerini override mod'a alarak sabitlemekti. Anakartımdan mı bilmiyorum ama işlemci frekansını sabitleyebildim ancak override mod yok. Auto ve Offset mod var. Bu haliyle bilgisayarımı başlatıp Cinebench R20 testi yaptım. En uygun voltaj değerini amd ryzen master programından 0.9V olduğunu saptadım ve uygula dedim. Ancak HWINFO'dan baktığım zaman 4.2 Ghz ve 1.225V değerinde çalıştığını görüyorum. Sormak istediğim şey şu. Benim için uygun olan voltaj değeri 1.225 mi yoksa 0.9 mu? Ve bunu bios ayarlarından override mod'a alamadığım için nasıl yapmalıyım. Bilgisayar her açıldığında ryzen master üzerinden uygula mı demem gerekiyor?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Benim Asus Prime X570-P anakart da ilginç bir şekilde 1.275 voltajı 1.288-1.298 civarı yapıyor. Yalnız 0.9'dan 1.225 yapması gerçekten ilginçmiş, biraz abartı artırıyor. CTR ile de test et istersen gerekli voltajı ve hızı kaç bulacak?

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim Asus Prime X570-P anakart da ilginç bir şekilde 1.275 voltajı 1.288-1.298 civarı yapıyor. Yalnız 0.9'dan 1.225 yapması gerçekten ilginçmiş, biraz abartı artırıyor. CTR ile de test et istersen gerekli voltajı ve hızı kaç bulacak?
CTR'nin ne olduğunu bilmiyorum hocam açıklayabilir misin?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert

Sistemi belli bir hızdan ve voltajdan başlayıp daha düşüğe doğru aşama aşama test eden bir program. En sonunda işlemciye uygun olabilecek hızları ve o hızlara uygun voltaj tavsiyesi veriyor. Ancak benim işlemciye 4300 MHz 1250 volt önermişken, 1275 voltta en stabil halinde çalıştı. Bu şekilde daha stabil değerleri bulmanı kolaylaştırıyor. Değerleri BIOS'tan girdikten sonra Prime95 ile kararlılık testi yapabilirsin.
3 ayrı tavsiye oluyor, soğutucuna göre birini seçebilirsin.

• Konu Sahibi Konu Sahibi

Sistemi belli bir hızdan ve voltajdan başlayıp daha düşüğe doğru aşama aşama test eden bir program. En sonunda işlemciye uygun olabilecek hızları ve o hızlara uygun voltaj tavsiyesi veriyor. Ancak benim işlemciye 4300 MHz 1250 volt önermişken, 1275 voltta en stabil halinde çalıştı. Bu şekilde daha stabil değerleri bulmanı kolaylaştırıyor. Değerleri BIOS'tan girdikten sonra Prime95 ile kararlılık testi yapabilirsin.
3 ayrı tavsiye oluyor, soğutucuna göre birini seçebilirsin.
Ama hocam zaten öncelikli sorunum biostan değiştiremek. Override mod olmadığı için değişiklik yapamıyorum

Top Bottom