MantıklıAnakartını değiştirme. Aakart değiştireceğine 5700x al ya da diğer parçalarını ekipmanlarını yükselt. 3600 satmadan önce BIOSunu güncelle yeter.
B450 ise değişmeye gerek yok 5700x alınabilir.Ryzen 5 3600 işlemcimi Ryzen 5 5600 ile değiştireceğim. Anakartı da değiştirmek istiyorum. Bütçem ortalama 2-2,5 bin TL fakat kesinlikle şunu al çok fark eder denilirse bütçeyi biraz daha yükseltebilirim.
Asrock gigabyte gibi markalara pek güvenemedim demişsinizB450 var ama sıfır 550 serisine geçmeyi düşünüyorum. Ekran kartım rtx 3060. 8x8 dual Ram var. Asrock gigabyte gibi markalara pek güvenemedim. En azından 5 6 yıl sorunsuz kullanabileceğim bir kart almayı düşünüyorum. Bir de kullanım amacı günlük kullanım ve oyunlar olarak güncelleme yapayım. Ondan dolayı düşüncem 5600 almaktı, işimi fazlasıyla göreceğini düşündüğümden dolayı.
sonra a320 veya a520si varsa faz değerleri yüzünden beslemeyi yaksın D:Anakartını değiştirme. Aakart değiştireceğine 5700x al ya da diğer parçalarını ekipmanlarını yükselt. 3600 satmadan önce BIOSunu güncelle yeter.
B450 var ise değiştirmenize hiç gerek yok. Ayrıca asrock gigabyte gibi markalara güvenmemek çok büyük hata olur ikisi de kaliteli ve güzel markalar. 5600 ile şuanki b450nizi de sorun olmadan kullanabilirsiniz. İlla b550 alacaksanızB450 var ama sıfır 550 serisine geçmeyi düşünüyorum. Ekran kartım rtx 3060. 8x8 dual Ram var. Asrock gigabyte gibi markalara pek güvenemedim. En azından 5 6 yıl sorunsuz kullanabileceğim bir kart almayı düşünüyorum. Bir de kullanım amacı günlük kullanım ve oyunlar olarak güncelleme yapayım. Ondan dolayı düşüncem 5600 almaktı, işimi fazlasıyla göreceğini düşündüğümden dolayı.
Teşekkür ederim hocam indirimde yakalayınca Msi Mpg B550 Gaming Plus aldımmerhabalar hocam asus b450m-k 2 modelini tercih edebilirsin güncel bios desteği 3 yıl garantili bir ürün