Neler Yeni

Yardım Ryzen 5 5600 İşlemci için overclock Değerleri nedir?

tufankaya41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Tufan
Bütçe
5
Merhaba Rayzen 5 5600 & b550 gen3 Anakart ile sistem topladım sıvı soğutma var en uygun voltaj değerleri nedir sizce sadece mhz değerini değiştirmek yeterlimi?

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Anakart modeliniz tam olarak nedir? VRM soğutması ve faz sayısı burada epey önem arz ediyor. Ayrıca soğutucunuz nedir?
Sanırım başka bir konuda önerdiğim değerleri deniyorsunuz şu anda, umarım bir sorun yaşamazsınız.

Son düzenleme:

tufankaya41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Tufan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazmıştım b550 gen3 anakart

tufankaya41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Tufan
Anakart modeliniz tam olarak nedir? VRM soğutması ve faz sayısı burada epey önem arz ediyor. Ayrıca soğutucunuz nedir?
Sanırım başka bir konuda önerdiğim değerleri deniyorsunuz şu anda, umarım bir sorun yaşamazsınız.
1.3v 4,4 GHz de stabil şuanda zaten limitde 4.4 GHz zorlanmadım tam değerleri bilmediğim için

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
1.3v 4,4 GHz de stabil şuanda zaten limitde 4.4 GHz zorlanmadım tam değerleri bilmediğim için
Daha önce belirttiğim gibi 1.3V 4.4GHz için gereksiz fazla bir değer. Ben size deneme yanılma ile aldığım değerleri atayım, siz yine nasıl isterseniz öyle kullanırsınız.

Ekler

• Screenshot_20230304_180112_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20230304_180112_Samsung Notes.jpg
    160.7 KB · Hit: 172

tufankaya41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Tufan
Daha önce belirttiğim gibi 1.3V 4.4GHz için gereksiz fazla bir değer. Ben size deneme yanılma ile aldığım değerleri atayım, siz yine nasıl isterseniz öyle kullanırsınız.
Çok teşekkür ederim deneyeceğim

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
tavsiyem PBO'dan +200 yapın, daha sonra istere her core için ayrı eğer üşenirseniz tüm corelara -15 verin Curve Optimizer'dan.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Çok teşekkür ederim deneyeceğim
HWInfo64 üzerinden anakart VRM MOS ve VSOC MOS sıcaklıklarını takip edin. Özellikle VRM MOS voltaj arttıkça ısınır ve kasanızda iyi bir hava akışı yoksa 1.3V civarlarında rahatlıkla 90 derece ve üstü sıcaklıklara çıkabilir. 100 dereceye ulaştığında hasar alabilir.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
HWInfo64 üzerinden anakart VRM MOS ve VSOC MOS sıcaklıklarını takip edin. Özellikle VRM MOS voltaj arttıkça ısınır ve kasanızda iyi bir hava akışı yoksa 1.3V civarlarında rahatlıkla 90 derece ve üstü sıcaklıklara çıkabilir. 100 dereceye ulaştığında hasar alabilir.
BIOS ayarlarında varsa 90-95 derece sınırı koyup geçerse resetlemesini sağlayabilirsiniz

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
BIOS ayarlarında varsa 90-95 derece sınırı koyup geçerse resetlemesini sağlayabilirsiniz
Mutlaka reset atarak hasarı önler ancak arkadaş neden reset attığını anlamayabilir, nitekim ilk defa overclock yapıyor gibi gözüküyor. Anakartı çok üst segment olmadığı için mümkünse ısı değerlerine bakarak en fazla 1.225V 4.7GHz aralığında kalması daha iyi olacaktır. %2-3 performans için 1.3V üstüne çıkmak bana da mantıksız geldi ve 4.7-4.75GHz kullanmayı planlıyorum.

tufankaya41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Tufan
Mutlaka reset atarak hasarı önler ancak arkadaş neden reset attığını anlamayabilir, nitekim ilk defa overclock yapıyor gibi gözüküyor. Anakartı çok üst segment olmadığı için mümkünse ısı değerlerine bakarak en fazla 1.225V 4.7GHz aralığında kalması daha iyi olacaktır. %2-3 performans için 1.3V üstüne çıkmak bana da mantıksız geldi ve 4.7-4.75GHz kullanmayı planlıyorum.
1.3v 4.4 GHz de yarım saat pubg oynadığım da 60 derecelerdeydi hep kaç yapayım sence

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
İşlemciniz ekran kartınızı stok hızlarla dahi besleyebiliyorsa direkt 1.1875v 4.5GHz ile devam edin. Hem gereksiz voltaj vermemiş olacaksınız, hem de zaten pek overclock ihtiyacınız bulunmamakta. Yine de overclock yapmak istiyorum diyorsanız da voltajı arttırırken çok temkinli olmalısınız ve en iyi overclock mümkün olan en düşük voltaj ile en yüksek frekansı almak olduğunu aklınızda bulundurmalısınız. Bu yüzden 1.3v ile 4.4GHz kullanmanızın anlamsız olduğunu söylüyorum, voltaj vermeseniz bile 4.4GHz sabit çalıştırabilirsiniz zaten.

tufankaya41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Tufan
İşlemciniz ekran kartınızı stok hızlarla dahi besleyebiliyorsa direkt 1.1875v 4.5GHz ile devam edin. Hem gereksiz voltaj vermemiş olacaksınız, hem de zaten pek overclock ihtiyacınız bulunmamakta. Yine de overclock yapmak istiyorum diyorsanız da voltajı arttırırken çok temkinli olmalısınız ve en iyi overclock mümkün olan en düşük voltaj ile en yüksek frekansı almak olduğunu aklınızda bulundurmalısınız. Bu yüzden 1.3v ile 4.4GHz kullanmanızın anlamsız olduğunu söylüyorum, voltaj vermeseniz bile 4.4GHz sabit çalıştırabilirsiniz zaten.
Dediğini kesinlikle yapacağım çok teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Normal de işlemci boşta çok rahat besliyor ekran kartını ama yayın açarken FPS dusuyor baya oyuzden oc yapmaya karar vermiştim

Top Bottom