emreabi99
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Emre
Merhaba Arkadaslar suan kullandigim islemci sogutucu ismi (CORSAIR H115I RGB PRO XT 280mm), eski islemci ryzen 3900x de max oyun oynarken ve o sira yayin yaparken 74 dereci goruyordu oda bazen. fakat yeni islemci aldim ryzen 5900x onda oyunlarda ve yayin acarken 90 dereci goruyor kasa yaniyor resmen, hayatimda ilk defa boyle bir sorunla karsilasiyorum, bios son guncel, fanlari kontrol ediyorum hepsi calisiyor, overclock etmedim, 3 4 kez pasta degistirdim soyle olmadi boyle olsun gibisinden hepsinde ayni derece aliyor, bazi insanlarda daha iyi derece sahip oyun sirasinda yayin sirasinda ortalam onlar 76 derece aliyor yayin ve oyun sirasinda, benim kafamada soru isaretleri geliyor bende neden boyle degilde onlarda oyle, ve bios ayalari sifirladim, kasamdaki butun tozlari aldim, aklima ne geldiyse hepsini yaptim, tamam guclu islemcide fakat sogutucu bu islemciye yetisemiyor, diger kisiler kullandigi sogutucularina baktigimda benden daha kotu sogutucalara sahip onlarda iyi dereceye sahipler, buda kafami karisitiriyo diyorumki benim sogutucumdami sorun var diye fakat ryzen 3900x koydugumda tekrar kontrol etmek icin hic bir sorun olmadigin fark ettim onda isilar gayet iyi super. biri bu konu hakinda bana yardimci olabilir mi anlayan insan varmi?