Neler Yeni

Ryzen 7 5700x 2 çekirdek olarak gözüküyor

kerem1717

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
kerem
Yeni Ryzen 7 5700x işlemci aldım sistemde B450M PRO-VDH (max değil) anakart var. Anakart baktığımda işlemciyi destekliyor olarak gözüküyordu ona güvenerek aldım ancak normalde 8 çekirdek olan işlemci şuan sadece 2 çekirdek olarak çalışıyor. "https://www.msi.com/Motherboard/B450M-PRO-VDH/support" şu linkteki son 3 bios güncellemelerinin hepsini tek tek denedim yine olmadı. Msconfig ayarlarından işlemci sayısını arttırarak da denedim oradaki tiki kaldırarak da denedim ama hiçbiri sonuç vermedi. Bios ayarlarında çekirdek sayısını da kontrol ettim All Cores seçiliydi. Bunların dışında atladığım bir şey var mı yardımcı olur musunuz anakartım mı destekleyemiyor tam acaba başka mı almam lazım?

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
İşlemciyi nereden aldın ?

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom

Papillion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
furkan mehmet öztürk
MSI Afterburner varsa çekirdekleri oyunda kontrol eder misin? Ya da anakart sürücü güncellemesi var mı bakar mısın?

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom

kerem1717

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
kerem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart işlemciyi eksik veya yanlış tanımaz. Tanımasaydı direkt yok olarak görürdü. Böyle bir hatanın olacağını sanmıyorum.
Satıcıya mesaj attım trendyoldan ama işlemci normal bir şekilde gözüküyor ve pc yi çalıştırıyor. Buna rağmen işlemcinin bir sıkıntısı var mıdır bilemedim.

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
Satıcıya mesaj attım trendyoldan ama işlemci normal bir şekilde gözüküyor ve pc yi çalıştırıyor. Buna rağmen işlemcinin bir sıkıntısı var mıdır bilemedim.
Dostum sonuçta arızalı sende çalışmıyor iade et o zaman.

cornlov

80+ Bronze
Yeni Ryzen 7 5700x işlemci aldım sistemde B450M PRO-VDH (max değil) anakart var. Anakart baktığımda işlemciyi destekliyor olarak gözüküyordu ona güvenerek aldım ancak normalde 8 çekirdek olan işlemci şuan sadece 2 çekirdek olarak çalışıyor. "https://www.msi.com/Motherboard/B450M-PRO-VDH/support" şu linkteki son 3 bios güncellemelerinin hepsini tek tek denedim yine olmadı. Msconfig ayarlarından işlemci sayısını arttırarak da denedim oradaki tiki kaldırarak da denedim ama hiçbiri sonuç vermedi. Bios ayarlarında çekirdek sayısını da kontrol ettim All Cores seçiliydi. Bunların dışında atladığım bir şey var mı yardımcı olur musunuz anakartım mı destekleyemiyor tam acaba başka mı almam lazım?
Biosu tamamen sıfırlarsan sorunun çook büyük ihtimalle çözülecek.
Kasanın fişini çek. Biraz bekle...
Ardından anakartında bios pili var. (Küçük Saat pili)
Hemen ekran kartının altında olması lazım. Eğer göremiyorsan, Ekran kartını çıkartman gerekebilir.
O pili çıkart. 15 dakika bekle.
Sonra pili tekrar tak.
Bu biosunun tüm ayarlarını sıfırlayacak.

Not: Bu işlem sonrasında bios ayarlarının tamamı fabrika ayarına dönecek. Ramlerinde xmp vesaire açtıysan unutma.

kerem1717

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
kerem
Biosu tamamen sıfırlarsan sorunun çook büyük ihtimalle çözülecek.
Kasanın fişini çek. Biraz bekle...
Ardından anakartında bios pili var. (Küçük Saat pili)
Hemen ekran kartının altında olması lazım. Eğer göremiyorsan, Ekran kartını çıkartman gerekebilir.
O pili çıkart. 15 dakika bekle.
Sonra pili tekrar tak.
Bu biosunun tüm ayarlarını sıfırlayacak.

Not: Bu işlem sonrasında bios ayarlarının tamamı fabrika ayarına dönecek. Ramlerinde xmp vesaire açtıysan unutma.
Bios pilini tak çıkar yaptım başta düzelmedi sonrasında msconfig ayarlarından tekrardan işlemci sayısı tikini kaldırdım bu sefer düzeldi. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİMMM!!!!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,787
Üyeler
163,878
Son üye
keremschumacher
Top Bottom