Neler Yeni

RYZEN 7 5800x3D - MSI X570 Godlike Isınma Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Cansever
Arkadaşlar selamlar,

Sistem boşta iken 50 dereceleri görmekte. Oyunlarda ise 70i geçmekte yer yer. En son PUBG oynarken 2k ayarlarda ısınıp kapanması da cabası oldu 82 derece ile. Kullandığım sistem özellikleri aşağıda, termal macunum ise cooler master mastergel 1 hafta olmadı yenileyeli. Son olarak; CPU Pompası Pump Fan'a, Sıvı soğutma fanları ise CPU Fan kısmına takılı. Boşta iken ekran görüntüsünü de iletiyim, Sorun nedir ve nasıl çözebilirim ?

1672867749513.png
Görüntü Balanced ayarlarda

Sistem Özellikleri;
Ryzen 7 5800x3d
Msi x570 Godlike
2x8 4000 mhz T-Force Ram
Aorus Extreme RTX 3080
Asus TUF GT502 Kasa
Gamebooster Titan 360mm Sıvı Soğutma
Samsung 980 Pro m2 ssd
WD Black gen4 m2 ssd
kioxia gen 3 m2 ssd
ekstra olarak da anakartın ek parçası olan 10gb lan eklentisi takılı.

rynsz

80+ Bronze
normal sıcaklık değeri boşta iken. 2k oynamanda normal değil bu kartla. yük altında kapanıyorsa sıcaklık yüzündne undervolt yap fps kaybı yaşamadan 16 derece düşürürsün sıcaklık

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Cansever
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
normal sıcaklık değeri boşta iken. 2k oynamanda normal değil bu kartla. yük altında kapanıyorsa sıcaklık yüzündne undervolt yap fps kaybı yaşamadan 16 derece düşürürsün sıcaklık
kaç volt düşürmemi öneriyorsunuz burda fazla değer verip görüntü alamama sonra bios sıfırlama ihtimalini de göz önünde bulundurduğumda kafama göre iş yapmak istemedim pek anlamıyorum çünkü

rynsz

80+ Bronze
kaç volt düşürmemi öneriyorsunuz burda fazla değer verip görüntü alamama sonra bios sıfırlama ihtimalini de göz önünde bulundurduğumda kafama göre iş yapmak istemedim pek anlamıyorum çünkü
ryzen master indirip değerlerini atarmısın

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Cansever
Her şeyimi yazıp PSU'mu yazmamışım,

Thermaltake 850W Toughpower PF1 80+ Platinum Tam Modüler Güç Kaynağı​

Arkadaşlar selamlar,

Sistem boşta iken 50 dereceleri görmekte. Oyunlarda ise 70i geçmekte yer yer. En son PUBG oynarken 2k ayarlarda ısınıp kapanması da cabası oldu 82 derece ile. Kullandığım sistem özellikleri aşağıda, termal macunum ise cooler master mastergel 1 hafta olmadı yenileyeli. Son olarak; CPU Pompası Pump Fan'a, Sıvı soğutma fanları ise CPU Fan kısmına takılı. Boşta iken ekran görüntüsünü de iletiyim, Sorun nedir ve nasıl çözebilirim ?

Alıntıyı görüntüle Görüntü Balanced ayarlarda

Sistem Özellikleri;
Ryzen 7 5800x3d
Msi x570 Godlike
2x8 4000 mhz T-Force Ram
Aorus Extreme RTX 3080
Asus TUF GT502 Kasa
Gamebooster Titan 360mm Sıvı Soğutma
Samsung 980 Pro m2 ssd
WD Black gen4 m2 ssd
kioxia gen 3 m2 ssd
ekstra olarak da anakartın ek parçası olan 10gb lan eklentisi takılı.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,071
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
72-80 derece sıcaklıktan kapanmaz sistem. 90-100 dereceye kadar yolu var. Başka bir sorun var o sistemde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Cansever
72-80 derece sıcaklıktan kapanmaz sistem. 90-100 dereceye kadar yolu var. Başka bir sorun var o sistemde.
Kusura bakma tam açıklayıcı olmamış; Görüntü dondu, herhangi bir şekilde tepki vermiyordu komutlara 82 derecede iken, kapatıp açtıktan sonra düzeldi.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,071
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Kusura bakma tam açıklayıcı olmamış; Görüntü dondu, herhangi bir şekilde tepki vermiyordu komutlara 82 derecede iken, kapatıp açtıktan sonra düzeldi.
Direkt kapatır normalde sıcaklıktan olsa.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Cansever
Var mı bir tahmininiz nedir sorun? Silent modda 35 derecelerde kullabiliyorum chrome da gezerken ancak oyunlarda işlemci performansı yarı yarıya düştüğünden balanced moda alıyorum bu da direkt 70 derecelere çıkartıyor.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
Hamza Ziya Üstün
Sıcaklıktan olsaydı direk kapatır ve büyük ihtimal fanları full rpm de çalıştırırdı. Yazılımsal sorun olma ihtimali var tüm driverları güncelleyin. Öte yandan psu veya işlemcide de sorun olabilir. Diğer parçalarda şüphelenilecek bir şey yok ama belli olmaz. Sorun rahatsız edici boyuttaysa garantiye göndermek en mantıklısı olur.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,071
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Var mı bir tahmininiz nedir sorun? Silent modda 35 derecelerde kullabiliyorum chrome da gezerken ancak oyunlarda işlemci performansı yarı yarıya düştüğünden balanced moda alıyorum bu da direkt 70 derecelere çıkartıyor.
O işlemci ısınıyor. Bende de var sağlam ısınıyor. O sıcaklıklar normal yani.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Cansever
Asus B550M Plus anakarttan msi x570 godlike a geçiş yaptım asus driverlarının üzerine msi kurdum bundan kaynaklı bir yazılımsal sorun olabilir mi ?
Sıcaklıktan olsaydı direk kapatır ve büyük ihtimal fanları full rpm de çalıştırırdı. Yazılımsal sorun olma ihtimali var tüm driverları güncelleyin. Öte yandan psu veya işlemcide de sorun olabilir. Diğer parçalarda şüphelenilecek bir şey yok ama belli olmaz. Sorun rahatsız edici boyuttaysa garantiye göndermek en mantıklısı olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O işlemci ısınıyor. Bende de var sağlam ısınıyor. O sıcaklıklar normal yani.
O zaman çok endişe etmem gereken bir durum yok gibi algılıyorum doğru mudur ? Çünkü rahatsız edici seviyede değil sadece 1 kez başıma geldi diye sormak istedim

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
Hamza Ziya Üstün
Evet biri asus biri msi olduğundan değil de farklı chipsetler olduğundan chipset driverları çakışabilir. Ama sorunun kaynağı olma ihtimali çok düşük, yine de format atıp temiz kurulum faydalı olur.

Top Bottom