Ryzen 7 9700X, RX 9070XT için anakart önerisi

c0rbius

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
218
Arkadaşlar bütçem yok. Yaratmaya çalışacağım. Taksit olması önemli. Ekran kartı PCIe 5.0 destekli olmasını istiyorum. Birkaç model var aklımda siz de ekleyebilirsiniz. B650 olanlar iş görür al diyorsanız benim için daha iyi olur.

amazon.com.tr/dp/B0CT2LH9V6?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

Colorful bu fiyata gereksiz dolu bir kart al geç

Colorful bu fiyata gereksiz dolu bir kart al geç
Hangi model hocam v14 mü v15 mi? Bir de PCIe 5.0 mı emin olamadım onlarda. V14 ün satıcısına soru sorulmuş şu şekil yanıt vermiş neden anlamadım?
1763030779652.webp

Arkadaşlar bütçem yok. Yaratmaya çalışacağım. Taksit olması önemli. Ekran kartı PCIe 5.0 destekli olmasını istiyorum. Birkaç model var aklımda siz de ekleyebilirsiniz. B650 olanlar iş görür al diyorsanız benim için daha iyi olur.

amazon.com.tr/dp/B0CT2LH9V6?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1
GPU da PCIE 5.0 istiyosan DS3H ye 8k vereceğine buna bakabilirsin, VRM soğutucuları vs daha iyi ve daha ucuz, ekstradan IO shieldı da var. Kart kağıt üstünde iyi ama inceleme/yorumlara vs hiç bakmadım biraz araştırırsın önce.

biraz paraya kıy adam gibi merka ürün al geç

İki modelinde de 5.0 mevcut. Fiyatlar aynı ise 15 alabilirsin modeller arasında hiç fark yok nerdeyse
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yarın incehesap cuma indirimini bekle istersen genelde indirime sokuyorlar. 5-5.500 alabilirsin.
Takitli alabilirim sadece dolayısıyla v14 olan 5950 ye v15 olan 6650 ye geliyor 3 ay taksitle.

Amazonda asus b850 max gaming var. 8500 tl ama 6 ay peşin fiyatına taksit oluyor. B850 ye geçmeye gerek var mı? Bir de bios arayüzü de önemli benim için. Sistemimde fps drop problemi var ve her şeyini elle ayarlamayı düşünüyorum bisotan.

biraz paraya kıy adam gibi merka ürün al geç

Colorful çin pazarında kafaya oynuyor. Türkiye de çok tercih edilmediği için bu yorumu yapıyor genelde insanlar.
Takitli alabilirim sadece dolayısıyla v14 olan 5950 ye v15 olan 6650 ye geliyor 3 ay taksitle.

Amazonda asus b850 max gaming var. 8500 tl ama 6 ay peşin fiyatına taksit oluyor. B850 ye geçmeye gerek var mı? Bir de bios arayüzü de önemli benim için. Sistemimde fps drop problemi var ve her şeyini elle ayarlamayı düşünüyorum bisotan.
Bios arayüzü biraz garip o konuda haklısın. Asus MSI anakartlardan sonra biraz zorladı beni ancak yapmak istediklerini yapabiliyorsun. Anakartın kendi yazılımı mevcut kasa ışıklarını yazılım da gayet hoş. 15 faz bu fiyata başka anakart malesef yok. Biraz üstüne koyup daha bilindik markalara geçebilirsin ancak bu anakarta senin istediklerini sana verecektir. Biri wifi onada dikkat et istersen.

Colorful çin pazarında kafaya oynuyor. Türkiye de çok tercih edilmediği için bu yorumu yapıyor genelde insanlar.

Bios arayüzü biraz garip o konuda haklısın. Asus MSI anakartlardan sonra biraz zorladı beni ancak yapmak istediklerini yapabiliyorsun. Anakartın kendi yazılımı mevcut kasa ışıklarını yazılım da gayet hoş.
hayır yorumu o yüzden yapmıyorum bu ürünü garantiye göndermek istediginizde firmanın türkiyede bir teknik altyapı yeri yok yani aldıgınız yere göndermeniz lazım onlar tamiratını yapacak

2. bios sorunları geç bios çıkması ayrı terane çok kelepir fiyata degilse asla alınmaz

hayır yorumu o yüzden yapmıyorum bu ürünü garantiye göndermek istediginizde firmanın türkiyede bir teknik altyapı yeri yok yani aldıgınız yere göndermeniz lazım onlar tamiratını yapacak

2. bios sorunları geç bios çıkması ayrı terane çok kelepir fiyata degilse asla alınmaz
Bu anakartla ilgili 40-50 sayfalık bir konu var. Kullanmayan arkadaşlar bu şekilde bilmeden yorum yapıyor malesef. Anakartda 2 adet kronik sorun var. Bende sadece bir tanesi oldu kasa fanlarının görmeme sorunu 0 RPM gözüküyordu diğer sorunları da 10 dk mı harcamamışımdır çözmeye. Karta herhangibi bir sorun yok. Sorun çıkarsa da redditdeki arkadaşlardan araştırma yaparsanız sorunu çözersiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İndirime girmiş ancak PCle 5.0 mevcut değil

Bu anakartla ilgili 40-50 sayfalık bir konu var. Kullanmayan arkadaşlar bu şekilde bilmeden yorum yapıyor malesef. Anakartda 2 adet kronik sorun var. Bende sadece bir tanesi oldu kasa fanlarının görmeme sorunu 0 RPM gözüküyordu diğer sorunları da 10 dk mı harcamamışımdır çözmeye. Karta herhangibi bir sorun yok. Sorun çıkarsa da redditdeki arkadaşlardan araştırma yaparsanız sorunu çözersiniz.
her insan bilgisayarı böyle kullanmıyor genele göre öneri vermek biz forum sakinleri için daha avantajlı olur herkes bios nedir o nedir bu nedir anlamaz genele göre benim gözümde bu anakartalar ucuz degilse alınmaz üstüne gene dedigim gibi garanti durumunda firma yada aldıgın yere gönderme ayrı bir durum.

arada çok fazla makas yoksa marka ürün tercih etmek stabil normal kullanıcı için daha mantıklıdır

Geri