Neler Yeni

Ryzen Master BIOS'taki UV ayarlarının üzerine yazar mı?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
İşlemciyi bir frekansa ve voltaja kitlemek istemiyorum ancak işlemci bazen 1.48V gibi çok yüksek voltajlara çıkıyor. Doğal olarak da daha çok güç tüketip daha çok ısınıyor. O yüzden çoğunlukla güç tasarrufunda kullanıyorum. Ben BIOS'tan offset voltage versem, bazen OC'lu kullanıyorum (1.2875v 4.4 GHz) bu OC'u Ryzen Master'dan uygulasam o offset voltage buna uygulanır mı? Yoksa Ryzen Master BIOS'un üzerine mi yazar?

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
İşlemciyi bir frekansa ve voltaja kitlemek istemiyorum ancak işlemci bazen 1.48V gibi çok yüksek voltajlara çıkıyor. Doğal olarak da daha çok güç tüketip daha çok ısınıyor. O yüzden çoğunlukla güç tasarrufunda kullanıyorum. Ben BIOS'tan offset voltage versem, bazen OC'lu kullanıyorum (1.2875v 4.4 GHz) bu OC'u Ryzen Master'dan uygulasam o offset voltage buna uygulanır mı? Yoksa Ryzen Master BIOS'un üzerine mi yazar?
Ryzen Master BIOS'a yazamaz. Offset'i direkt BIOS'san verip kullanabilirsin.
Hem Ryzen Master'da, hem de BIOS'da işlem yapma, Ryzen Master BIOS'u bozabiliyor. BIOS'da bir işlem yapmaya karar verdiğinde, Ryzen Master'ı sıfırla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hem Ryzen Master'da, hem de BIOS'da işlem yapma, Ryzen Master BIOS'u bozabiliyor. BIOS'da bir işlem yapmaya karar verdiğinde, Ryzen Master'ı sıfırla.
Ayrıca işlemcin nedir?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ayrıca işlemcin nedir?
R7 3800x

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
1.48 bayağı yüksek. Max 1.4 civarı olmalı. Eğer iyi bir OC yapılacaksa max 1.45. Offset ver BIOS'dan, hem yüksek performans, hem de düşük voltajda kullanırsın.
Anakart giriş seviyesi bir şeyse, uzun sürede sıkıntı çıkartabilir o voltaj.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
ben nasıl offset vereceğimi bilmediğim için ryzen masterden yapıyorum direk

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Anlık sıçramalar oyundayken veya yük altındayken gerçekleşmez genelde. Boştayken veya hafif yüklerde 1.4-1.5V civarları çalışabilir, problem yok. Fan aniden çalışmaya başlayıp ses yapıyorsa kendi eğrini oluşturmayı dene. Ryzen Master BIOS'a yazmaz, verdiğin değerler geçerli olur. RAM'le ilgili işlem yaptığında BIOS'tan değiştiriyor, hatta bazı durumlarda BIOS'a ulaşılamıyor ve boot etmiyor sistem. O yüzden kullanılması önerilmiyor.

4.4GHz için 1.2875mV gayet iyi, direkt bu şekilde de kullanabilirsin.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
1.48 bayağı yüksek. Max 1.4 civarı olmalı. Eğer iyi bir OC yapılacaksa max 1.45. Offset ver BIOS'dan, hem yüksek performans, hem de düşük voltajda kullanırsın.
Anakart giriş seviyesi bir şeyse, uzun sürede sıkıntı çıkartabilir o voltaj.
B550 Gaming Edge Wi-Fi

Anlık sıçramalar oyundayken veya yük altındayken gerçekleşmez genelde. Boştayken veya hafif yüklerde 1.4-1.5V civarları çalışabilir, problem yok. Fan aniden çalışmaya başlayıp ses yapıyorsa kendi eğrini oluşturmayı dene. Ryzen Master BIOS'a yazmaz, verdiğin değerler geçerli olur. RAM'le ilgili işlem yaptığında BIOS'tan değiştiriyor, hatta bazı durumlarda BIOS'a ulaşılamıyor ve boot etmiyor sistem. O yüzden kullanılması önerilmiyor.

4.4GHz için 1.2875mV gayet iyi, direkt bu şekilde de kullanabilirsin.
Sorun şu ki voltaj kitlemeyi çok sevmiyorum. Sıvı soğutma var fanlar çok sıkıntı olmuyor da boşta güç tüketimi fazla.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Ne kadar? 20 ila 40W arası gidip gelmiyor mu? O işlemcinin stok halde tüm çekirdeklerde 4.4GHz'e ulaşacağını sanmam, manuel overclock daha mantıklı görünüyor.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Ne kadar? 20 ila 40W arası gidip gelmiyor mu? O işlemcinin stok halde tüm çekirdeklerde 4.4GHz'e ulaşacağını sanmam, manuel overclock daha mantıklı görünüyor.
Stok halde zaten ulaşmıyor 4.2'de kalıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,082
Üyeler
166,690
Son üye
forzx
Top Bottom