Hocam mi13T özelinde bilgim yok ancak bi poco kullandım, bi redmiyi kısa süreli kullandım ve bir mi note 10 ile biraz haşir neşir oldum. Şunu söyleyebilirim ki şimdiye kadar denediğim Mi'lerin hiçbirisinin kamera performansı iyi değildi, stabil de değildi. Poco X3 Pro renkler ve detaylar anlamında çok istikrarsızdı, Redmi Note 8 Pro renklerde iyiydi ama detaylar genel olarak çok zayıftı, Mi Note 10 ise odak sorunu yaşıyordu. Xioami kameraları ile genel deneyimim fotoğrafı olması gerektiği gibi çekmek için çok efor sarf etmek gerektiği ve üzerinde bir de snapseed, lightroom vs ile düzenleme yapmak gerektiği. Kendi deneyimlerimle genel olarak xioami'nin kamera departmanından memnun değilim. Zaten poco x3 prodan s23fe ye geçişimin yegane sebebi kamera. 120hz ekran, iyi işlemci vs geri kalan her şey işimi görüyordu.
S23FE ile ilgili şu ana kadarki deneyimlerim:
-Bi ara şarj bildirimleri ile ilgili sorun yaşadım, powerbankimden kaynaklıydı. Powerbank ile şarj etmeyi bıraktım ve tekrar sorun çıkarmadı.
-Pil ömrü daha iyi olmalıydı, %100 kullanım ile 6 saat kadar ekran süresi alıyorum. Pil ile ilgili başka bir sorun kalibrasyonu hatalı. %5 olduğunda aslında %1 dahi yok ve su gibi akıyor. Telefon kapandığındaysa 20dk dan fazla şarj etmeden açılmıyor. Genel olarak şarj tüketen birisi değilim benim için çok sorun olmuyor ancak yine de Samsung için çok amatörce bir hata.
-Kılıf bulmakta zorlandım, çok satan bir telefon değil. Piyasaya ilk sürülen kılıfların hepsi hatalı. Orijinal kılıftan bahsetmiyorum.
-Cihaz biraz sıcak çalışıyor. Öyle s20fe exynos gibi değil ama bence yine de daha serin çalışması gerekirdi. Günlük kullanımda sorun çıkarmaz, bende en çok ısındığı zaman yedeklerimi kurtardığım zamandı. Muhtemelen oyunlarda da ısınacaktır.
-Bi ara cihazda bi sorun çıktı, tuş kilidini açınca cihaz 3-4sn kadar 40-70fps çalışıyordu. Normalde rahatlıkla 120fps veriyor. (Menü için konuşuyorum) Cihazın boot menüde önbelleğinin temizlenmesi tavsiye ediliyordu ancak bilgisayar bağlantısı gerekliydi, yanımda olmadığı için yedeklerimi güncelledim, cihazı sıfırladım sorun tekrarlanmadı. (Aynı cihazı kuzenim de kullanıyor onda böyle bir sorun olmadı, muhtemelen yazılımda istisnai bir sorun yaşadım ama anlatmamak olmazdı)
+Kamera, genel olarak hiç uğraştırmıyor. Kamerayı doğrultuyorsun ve çekiyorsun, işin bitiyor. HDR daha iyi olabilirmiş, ön kamera da daha iyi olmalı diyenler var ancak benim pek ilgilendiğim bir şey değil. Ana kamera çok iyi, telefoto iyi, geniş de ortalamanın üstü ancak çok kullanmadım o da benlik değil. Gün ışığında çekeceğin her fotoğraftan memnun kalacaksın muhtemelen, gece çekimleri çok iyi değil ancak yine de beğeniyorum.
+Arayüz gayet akıcı, her şey düzgün ve hızlı çalışıyor. Bundan önceki telefonum (Poco X3 Pro) da güya 120hz idi, evet 60hz ile ayırmak rahattı ama bunun akıcılığı çok daha iyi. Belki animasyon ölçeklendirmeleriyle alakası olabilir. Yaklaşık 2 yıllık da olsa yine de amiral gemisi bir işlemci ve farkını her alanda hissedebiliyorsun. Telefon hık demeden her işin altından kalkıyor. 8k 24fps çektiğim videoyu kare kare ayıklamıştım ancak o zaman cihaz zorlanıyordu, 8k diyorum olsun o kadar da
+Ekran kalitesi, hiç açıklamaya ihtiyaç duymuyorum. Belki adaptif seçeneği 60-120hz değil de min değeri daha düşük olsaydı pil ömrüne katkı sağlayabilirdi.
Aklıma gelenleri bol bol yazmaya çalıştım. Kamera odaklı bir seçim yaptım ve bütçem dahilinde en iyisi buydu, pişmanlığım yok. Gerçekten hoşuma gitmeyen tek şey pil ve sıcaklık. Pil ömrü daha uzun olsaydı veya en azından hızlı şarj daha hızlı olsaydı iyi olurdu. Cihazın ısınması meselesi de dediğim gibi daha ziyade ılık olma durumu ama aman aman kötü falan değil sadece benim dikkat ettiğim bir mesele. Spesifik olarak merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin.