Neler Yeni

Saçımdaki sorundan nasıl kurtulabilirim

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,591
İsim
Kgn
Selamlar.Kafamda saçlarımın köklerinde filan şu değişik kepeğe benzer şeylerden var.Seboreik Dermatit olduğunu düşünüyorum filan.Ama bununla ilgilimi bilmiyorum ama yine kafamın bazı yerleri yara kabuğu gibi oluyor ve saç orada çıkmıyor.Kafamla oynuyorum alışkanlıkta oldu psikolojikmi neyse kaşıyorum filan ama rahatlıyorum kaşıdığım için aynadan bakarken sol kulak tarafında yine bir kanlı yara olmuştu bende ne yapıyım ne ediyim uğraştım onun ile ve sonuç olarak aynada baktığımda oradaki saçların gittiğini gördüm.Evde bunları kapatmanın bir yolu filan varmıdır? veya kendimi saçımla oynamayı nasıl engelleyebilirim

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,100
İsim
Cicikuş
Selamlar.Kafamda saçlarımın köklerinde filan şu değişik kepeğe benzer şeylerden var.Seboreik Dermatit olduğunu düşünüyorum filan.Ama bununla ilgilimi bilmiyorum ama yine kafamın bazı yerleri yara kabuğu gibi oluyor ve saç orada çıkmıyor.Kafamla oynuyorum alışkanlıkta oldu psikolojikmi neyse kaşıyorum filan ama rahatlıyorum kaşıdığım için aynadan bakarken sol kulak tarafında yine bir kanlı yara olmuştu bende ne yapıyım ne ediyim uğraştım onun ile ve sonuç olarak aynada baktığımda oradaki saçların gittiğini gördüm.Evde bunları kapatmanın bir yolu filan varmıdır? veya kendimi saçımla oynamayı nasıl engelleyebilirim
doktora git.

koray9197

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
koray daysal
-Bebek şampuanı kullan benim de saçım problemli johnsons baby kullanıyorum öneririm
-Kafa derine tırnaklarınla müdahale etme ve mümkün olduğunca yumuşak ve az dokun
-Cildiye doktoruna gitmende fayda var

Fordon Greeman

80+ Bronze
Kafa derinde pullara benzer beyaz beyaz tırnağınla çıkarabildiğin kepek gibi şeyler varsa evet seboreik dermatit ve bilinen kesin bir çözümü yok. Geçmş olsun. Bir dermatologa görünün. Bende de seboreik dermatit var fakat onlarca doktora göründüm, onlarca ilaç, şampuan kullandım. Bir çözümü yok. Ömür boyu taşıyorsun bu illeti.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Dermatoloğa git

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,591
İsim
Kgn
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
-Bebek şampuanı kullan benim de saçım problemli johnsons baby kullanıyorum öneririm
-Kafa derine tırnaklarınla müdahale etme ve mümkün olduğunca yumuşak ve az dokun
-Cildiye doktoruna gitmende fayda var
Kafa derinde pullara benzer beyaz beyaz tırnağınla çıkarabildiğin kepek gibi şeyler varsa evet seboreik dermatit ve bilinen kesin bir çözümü yok. Geçmş olsun. Bir dermatologa görünün. Bende de seboreik dermatit var fakat onlarca doktora göründüm, onlarca ilaç, şampuan kullandım. Bir çözümü yok. Ömür boyu taşıyorsun bu illeti.
Dermatoloğa git
Teşekkürler :)
Cildiye doktoruna filan gidiyim gidiyim diyom ama gidemiyorum birde bizim burda delta pluslılar varmış ondan dolayıda fazla dışarı çıkmayı düşünemiyorum ama tavsiyeler için tekrardan teşekkürler

Megatronus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Buğra
bende de var bu illet ne yazık ki çözümünü bulamadım çok çıkmıyor eskisi kadar ama yine rahatsız ediyor geçmiş olsun saçını çok yağlı tutmamaya gayret göster

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Bende de aynı sorun vardı. Saçını yıkadıktan sonra iyice kurut kısa zamanda çözülecektir. Bende öyle çözülmüştü.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Benim'de 2 yıldır eziyet çektiğim eğzamaya yakalanmış olabilirsin pullanma ve tırnakla kazındığın'da kabuk atar ve kanar bol bol'da kaşınır hatta kafayı yiyecek dereceye gelirsin ve doktorlar bu konu'da hiçbir işe yaramaz hap, şampuan, jel, krem verirler krem cildini inceltir yani fazla kullanmak deriye zararlı haplar böbrekler'de birikme yapar fazla kullanımın'da jelp ve şampuanlar'da hallice zararlı verdikleri herşeyi kullanırsın 1 hafta geçer gibi olur sonra tekrar'Dan başlar yani çözüm doktor'da değil ben bulamadım.

Kendi çözümlerimi arıyorım doğal yollarla alerji yapan besinleri dene yanılla keşfediyorum pulbiber, portakal, greyfurt suyu felan bunlar aşırı hastalığı azdırıyor doğal şampuan deniyorum 1 aydır azalır gibi oluyor saçlarım çok dökülüyordu şimdi öncesine kıyasla azaldı.

hergün yüzüme doğal gül suyu sürüyorum ve + nemlendirici krem baya iyi iş görüyor

duş alırken sıcak su asla nede soğuk cildi kurutur ılık suyla duş

kimyasal içerikli şampuanlar yok, sıvı sabun yok, ve kolonya, ıslak mendil yasak.

benim yaptığım teşhislere göre bu hastalık psikolojik baskılanmış bir sorun'dan ötürü çıkıyor kendim'den de doğruladım.

güneş bu hastalığı daha'da ön plana çıkarıyor o yüzden vampir gibi geziyorum güneş derime deydiği anca adeta yanıyorum.

yağlı deri'de daha çok görülür sivilce yağ yapar buda eğzamayı tetikler.

daha bir dünya anlatırım kendi tecrübelerimi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
ahmet ersen
Egzema olabilir konazol yada sarımsaklı şampuan kullan. stres Egzemanın çoğalmasına sebep oluyor

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,591
İsim
Kgn
bende de var bu illet ne yazık ki çözümünü bulamadım çok çıkmıyor eskisi kadar ama yine rahatsız ediyor geçmiş olsun saçını çok yağlı tutmamaya gayret göster
Teşekkürler:)
Bende de aynı sorun vardı. Saçını yıkadıktan sonra iyice kurut kısa zamanda çözülecektir. Bende öyle çözülmüştü.
Teşekkürler kurutuyorum ama kuruduktan sonra tekrardan gözüküyor :(
Benim'de 2 yıldır eziyet çektiğim eğzamaya yakalanmış olabilirsin pullanma ve tırnakla kazındığın'da kabuk atar ve kanar bol bol'da kaşınır hatta kafayı yiyecek dereceye gelirsin ve doktorlar bu konu'da hiçbir işe yaramaz hap, şampuan, jel, krem verirler krem cildini inceltir yani fazla kullanmak deriye zararlı haplar böbrekler'de birikme yapar fazla kullanımın'da jelp ve şampuanlar'da hallice zararlı verdikleri herşeyi kullanırsın 1 hafta geçer gibi olur sonra tekrar'Dan başlar yani çözüm doktor'da değil ben bulamadım.

Kendi çözümlerimi arıyorım doğal yollarla alerji yapan besinleri dene yanılla keşfediyorum pulbiber, portakal, greyfurt suyu felan bunlar aşırı hastalığı azdırıyor doğal şampuan deniyorum 1 aydır azalır gibi oluyor saçlarım çok dökülüyordu şimdi öncesine kıyasla azaldı.

hergün yüzüme doğal gül suyu sürüyorum ve + nemlendirici krem baya iyi iş görüyor

duş alırken sıcak su asla nede soğuk cildi kurutur ılık suyla duş

kimyasal içerikli şampuanlar yok, sıvı sabun yok, ve kolonya, ıslak mendil yasak.

benim yaptığım teşhislere göre bu hastalık psikolojik baskılanmış bir sorun'dan ötürü çıkıyor kendim'den de doğruladım.

güneş bu hastalığı daha'da ön plana çıkarıyor o yüzden vampir gibi geziyorum güneş derime deydiği anca adeta yanıyorum.

yağlı deri'de daha çok görülür sivilce yağ yapar buda eğzamayı tetikler.

daha bir dünya anlatırım kendi tecrübelerimi.
Teşekkürler :) kanama olmuyor ve haklısın bi tame şampuan verdilerdi oda maalesef fazla işe yaramadı bu aralar filan her tarafta gözüken bıttım sabununu filan kullamıyorum ama bir şey oluyormu o bile anlaşılmıyor
Cidden işe yarıyor.
Dalin kullandım Johnsons Baby kadar etki etmedi.
Johnsons Baby kullan.
Şampuanların fazla bi etkisini göremedim :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Egzema olabilir konazol yada sarımsaklı şampuan kullan. stres Egzemanın çoğalmasına sebep oluyor
Kısır döngüye giriyorum o zaman Egzama var diye strese giriyorum strese giridiğmden egzamaya oluyor sonsuz kısır döngü(Bob Marley Faruk geldi aklıma :,(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kafama kolonya döküyorum o kadar yani :O

Son düzenleme:

BunHero79

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Emre
Aynısı yıllardır vardı saçımı kazıttım her şey ortaya çıktı eczaneye gidip bi ilaç gibi bir şey verdi kafama sürdüm sonra özel şampuan çok şükür sorunu çözdüm bu şekilde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,626
Üyeler
161,727
Son üye
Wroxiez
Top Bottom