Neler Yeni

Sağlam Sattığım Sistemi Arızalı Olarak İade Alıyorum

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Siri cevaplıyor;
İade almayınız. Ses kaydı alabilirsiniz fakat mümkün oldukça kullanmayın. İzinsiz ses kaydı almak, arızalı (arızalı olmadığını biliyoruz) 2. el ürün satışından kat kat daha fazla suça tabidir.

TCK m.133 şu şekildedir;
İzinsiz Ses ve Konuşma Kaydı Almak Suç Mudur?
“Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Katıldığı aleni olmayan bir söyleşiyi, diğer konuşanların rızası olmadan ses alma cihazı ile kayda alan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verileri hukuka aykırı olarak ifşa eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve dört bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.”

Excator23cm

80+ Gold
Yok hocam almadı ama adam sürekli arıyor pazartesi vereceksiniz diye emir kipiyle yazıyor
Gitsin mahkemeye verebiliyorsa versin ki hemen sonuçlanacak bir şey değil hemde avukat parası pc parasına den kolucak.

Visal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Abdullah sevimli
Bence numarasını paylaşsın herkes wp den yazsın adam yaz bir daha ama işte o zaman suçlu biz olmuşta olabiliriz

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Herhangi bir suç işlememişsiniz.
Hatta test yapayım mı diye sormuşsunuz.
Suç tamamen alıcıda.
İade almak zorunda değilsiniz. Elinizde sağlam kanıtlar olduğu sürece mahkemeye dahi gitse hiçbir şey yapamaz.
Bu yüzden gönlünüz rahat olsun.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Arkadaşin evini bildigi için sorun olabilir.

yigitern

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
506
İsim
yigitern
Bende 2. elden bir sistem topladım ürünlerin hepsini tek tek test edip aldım ki yalan söyliyeceğini düşünmüyorum buraya geldiysen iade alma gibi bir zorunluluğun yok bas engeli kudursun hiç bir şey yapamaz

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Eğer evine gelirse ve seni rahatsız eder ise şikayetçi olabilirsiniz.
Polisi çağırmanız yeterli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,482
Üyeler
168,792
Son üye
Shootkhan
Top Bottom