Neler Yeni

Yardım Sahibinden dolandırıcılık dikkat edelim yeni taktikleri

Selamlar ben demin bir forum açmıştım ve malesefki başlık yüzünden kapandı- Donanım arşivi forumdaki arkadaşlar sağ olsun kurtuldum sizlerin'de başına gelmesini istemiyorum kendisi bana bir link attı ve sipariş verdiği gözüküyordu ama gerçek sahibinden sitesinde satış verdiği gözükmüyordu bende linke tıkladığımda ödeme alma ekranı karşıma çıktı ilk başta şüphelendim çünkü bu gibi satış sitelerinde ödemeyi ilk site alır sonra alıcı onay verirse para satıcıya aktarılır ama bunda para direk benim hesabıma geliyordu birde zaten benim banka hesabım ekli ben neden bir daha banka hesabı ekliyorum anlayamadım birde arkadaş bir garip konuşuyor ona'da anlam veremedim sonra dolandırıcı olduğunu öğrendim lütfen dikkat edelim yayalım arkadaşlar.

Ekler

• resim_2023-02-04_015307247.png
    resim_2023-02-04_015307247.png
    50.8 KB · Hit: 229
  • resim_2023-02-04_015322156.png
    resim_2023-02-04_015322156.png
    86.2 KB · Hit: 221
  • resim_2023-02-04_015507883.png
    resim_2023-02-04_015507883.png
    50.4 KB · Hit: 226
  • resim_2023-02-04_015521115.png
    resim_2023-02-04_015521115.png
    94 KB · Hit: 228
  • resim_2023-02-04_015542302.png
    resim_2023-02-04_015542302.png
    52 KB · Hit: 214
  • resim_2023-02-04_015558834.png
    resim_2023-02-04_015558834.png
    17.7 KB · Hit: 221
  • resim_2023-02-04_015609395.png
    resim_2023-02-04_015609395.png
    237.7 KB · Hit: 223
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yiğit
Selamlar ben demin bir forum açmıştım ve malesefki başlık yüzünden kapandı- Donanım arşivi forumdaki arkadaşlar sağ olsun kurtuldum sizlerin'de başına gelmesini istemiyorum kendisi bana bir link attı ve sipariş verdiği gözüküyordu ama gerçek sahibinden sitesinde satış verdiği gözükmüyordu bende linke tıkladığımda ödeme alma ekranı karşıma çıktı ilk başta şüphelendim çünkü bu gibi satış sitelerinde ödemeyi ilk site alır sonra alıcı onay verirse para satıcıya aktarılır ama bunda para direk benim hesabıma geliyordu birde zaten benim banka hesabım ekli ben neden bir daha banka hesabı ekliyorum anlayamadım birde arkadaş bir garip konuşuyor ona'da anlam veremedim sonra dolandırıcı olduğunu öğrendim lütfen dikkat edelim yayalım arkadaşlar.
Bu Yöntemi Yapacak Kadar Bir Mağara Adamı 😃. Phishing Yapanmı kaldı . Numarası duruyorsa bana iletebilirmisiniz.
İnstagram : @yigitsiber

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu Yöntemi Yapacak Kadar Bir Mağara Adamı 😃. Phishing Yapanmı kaldı . Numarası duruyorsa bana iletebilirmisiniz.
hocam istek attım kabul edin atayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam bende ilk defa sahibindenden satış yapıcaktım valla arkadaşlar sağolsun onlar sayesinde kurtuldum

' Lütfen bana neden sattığını söyle ' patladım cmfkfdkdmdkd
hocam orda biraz şüphelenmedim değil XD

Batuitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Batu
dfjhdfjklşhdşfjklşklş çok iyi ya daha deminde görmüştüm açtığın konuyu iyiki zamanında konuyu açmışsın lütfen bana neden sattığını söyle dfhjdfjklhdfdhf

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
791
İsim
Mehmet
bot la bu gerçek insan bile değil

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Adem
Uzaklarda yaşıyorum ahdjaksjs

Baybe güzelim ülkede yerli dolandırıcı bitti şimdi yabancı dolandırıcı çıktı

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
dolandırıcı olduğunu öğrendim lütfen dikkat edelim yayalım arkadaşlar.
Benzer bir yöntemle bende karşılaştım. Sahibinden hesabımda iki adımlı doğrulama etkin değildi.
Sahibinden hesabım çalındı ve insanlara size gönderilene benzer mesajlar atıldı.
Hesabı müşteri hizmetleri yardımıyla geri aldım ve sildim.
Aldığım ekran görüntüleri ve çağrı kaydıyla birlikte Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne giderek ifade verdim ve şikayetçi oldum.
Geçmiş olsun. Dikkatli olmakta fayda var. Güvenilir olmayan bir kaynaktan gelen hiçbir linke tıklamayın ve kart bilgilerinizi paylaşmayın.
İyi forumlar

Benzer bir yöntemle bende karşılaştım. Sahibinden hesabımda iki adımlı doğrulama etkin değildi.
Sahibinden hesabım çalındı ve insanlara size gönderilene benzer mesajlar atıldı.
Hesabı müşteri hizmetleri yardımıyla geri aldım ve sildim.
Aldığım ekran görüntüleri ve çağrı kaydıyla birlikte Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne giderek ifade verdim ve şikayetçi oldum.
Geçmiş olsun. Dikkatli olmakta fayda var. Güvenilir olmayan bir kaynaktan gelen hiçbir linke tıklamayın ve kart bilgilerinizi paylaşmayın.
İyi forumlar
teşekkür ediyorum sağolun

Baybe güzelim ülkede yerli dolandırıcı bitti şimdi yabancı dolandırıcı çıktı
hocam zaten millet zor kazanıyor her şey uçmuş insanların kartındaki 2,3 kuruşa göz koyuyolar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Ömer Durmuş
Dayıları kekliyorlardir kesin bu yöntemle

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Top Bottom