Neler Yeni

Samsung a34 vs S20FE

reinhard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emir Tanrıverdi
Bu 2 telefon arasında kaldım çoğu kişi s20fe al diyor ama s20fe güncellemesi bitmesi gibi problem var onun için kafamda soru işaretleri oldu. sizin için hangisi daha iyi ve neden

121709

80+ Silver
Kullanım amacınıza göre değişir, güncellik ve yeni bir cihaz istersen a34 alabilirsin.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
657
İsim
Sinan
Güncelleme bitmesi dünyanın sonu değil çoğumuz gelen güncellemelerin ne olduğunu bile bilmeden kullanıyoruz.
Telefona yenilik gelsin de gerisi umrumda değil diyorsan al a34 geç.
Kamera iyi olsun bide konuşayım diyorsan al s20fe geç.
Basit mantık.
Android 14 geleceği hala belirsiz s20fe için gelebilir de gelmeyebilir de.

Thee7

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Muhammed
Bu 2 telefon arasında kaldım çoğu kişi s20fe al diyor ama s20fe güncellemesi bitmesi gibi problem var onun için kafamda soru işaretleri oldu. sizin için hangisi daha iyi ve neden
Hocam ikisi de var bende s20 fe daha iyi, güzel telefon ama maalesef eskidi son güncellemeler ile telefon eskidiğini de farkettiriyor gönül ister ki s20 fe alın ama eski maalesef a34 de kötü değil ama ne için alıyorsunuz ve kaç yıl kullanacaksınız

Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Celal Kopuk
Kral yanlış anlamayın ama şu güncelleme almıyor sözü yayıldı gitti. Telefonlar güncelleme alınca yavaş yavaşta olsa kötüye gider. Zaten android 13 kullanıcaksın 15 16 almasa ne olucak anca 4 5 yılda çıkıyor zaten

reinhard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emir Tanrıverdi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullanım amacınıza göre değişir, güncellik ve yeni bir cihaz istersen a34 alabilirsin.
mesela s20 fe hangi amacına göre a34den üstün?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ikisi de var bende s20 fe daha iyi, güzel telefon ama maalesef eskidi son güncellemeler ile telefon eskidiğini de farkettiriyor gönül ister ki s20 fe alın ama eski maalesef a34 de kötü değil ama ne için alıyorsunuz ve kaç yıl kullanacaksınız
2-3 yıl kullanır gibiyim. Konuşmalar sosyal medyada gezme arada oyun oynama gibi şeyler

Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Celal Kopuk
S20 FE sahibiyim.
- Oyun oynamıyorum. Günlük kullanımda 120Hz ile 5.30 saat ekran süresi alıyorum. (Sosyal Medya)
- Ön kamerası cidden kötü ancak arka kamera gayet iyi.
- Telefonu ilk aldığımda yarım saatlik bir kullanımda çok ısınıyordu ancak daha sonralarda bu sorun ortadan kalktı.
- Oyunlarda kontrol etmedim ancak normal kullanımda takılma vb. olaylar yok. Çok akıcı çalışıyor.
- 1.30 saat sürede şarj oluyor.
- Parmak izi okuyucusu hızlı.

Bunlardan başka herhangi bir eksisini görmedim.

reinhard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emir Tanrıverdi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesela 2 telefonunda birbirinden hangi özelliği çok bariz üstün

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
Hamza Ziya Üstün
S20fe işlemci, kamera ve tasarım açısından bariz üstün. Şahsi tercihim 20fe, bence güncellemenin bir önemi yok. A34 de alınabilir fena cihaz değil, artısı ise android 17 dahil alacak olması ve fena olmayan bir işlemcisi olması.

Thee7

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Muhammed
S20 FE sahibiyim.
- Oyun oynamıyorum. Günlük kullanımda 120Hz ile 5.30 saat ekran süresi alıyorum. (Sosyal Medya)
- Ön kamerası cidden kötü ancak arka kamera gayet iyi.
- Telefonu ilk aldığımda yarım saatlik bir kullanımda çok ısınıyordu ancak daha sonralarda bu sorun ortadan kalktı.
- Oyunlarda kontrol etmedim ancak normal kullanımda takılma vb. olaylar yok. Çok akıcı çalışıyor.
- 1.30 saat sürede şarj oluyor.
- Parmak izi okuyucusu hızlı.

Bunlardan başka herhangi bir eksisini görmedim.
Hocam o ilk aldığınızda ki ısınma her telefonda olur telefon yeni olduğu için optimizasyon süreci diyebiliriz aslında

Hemen hemen her konuda üstün biri s serisi eski olmasına rağmen hala çok iyi bataryası sadece daha iyi a34 ün

Bir yazım vardı epey de atayım

Merhaba herkese almadan önce tereddüt ediyordum adam akıllı yorum yapan olmadığı için, telefon hakkında artı ve eksilerden bahsedeceğim. Uzun olabilir ama telefonu almak isteyenler için faydalı olacaktır. Telefon tam fiyat performans beğenerek aldım ilk çıktığı zaman almak istiyordum imkanlar el vermedi şimdi ye nasipmiş. S21 almak istiyordum zamlandı bir anda 12 bin tl iken 18 lere kadar çıktı, ben bu ürünü samsung shoptan 11900 tl ye aldım. Çok fiyat farkı yoksa tavsiyem oradan almanız ya da düzgün bir satıcıdan almanız.
Artıları:
-Kamera: Kamerası güzel kendi rakiplerine göre fiyat bandına göre hele ki çok iyi. Ön kamerası pek iyi değil ama çok da üzmez onu söylemek istiyorum. Arka kamera da 3x fena olmasa da pixel düşüklüğü üzüyor. Geniş kamera da çok fazla olmamasına rağmen düşük ışıkta pek iyi sonuçlar vermiyor. Gece kamerasını almadan önce çok eleştiriyorlardı ama aksine beklentinin fazlasıyla üstünde ve çok güzel işler başarıyor. Ana kamera da çok güzel işler başarıyor. Mp si düşük olmasına rağmen(zaten bu çok önemli değil) sensörleri
Merhaba herkese almadan önce tereddüt ediyordum adam akıllı yorum yapan olmadığı için, telefon hakkında artı ve eksilerden bahsedeceğim. Uzun olabilir ama telefonu almak isteyenler için faydalı olacaktır. Telefon tam fiyat performans beğenerek aldım ilk çıktığı zaman almak istiyordum imkanlar el vermedi şimdi ye nasipmiş. S21 almak istiyordum zamlandı bir anda 12 bin tl iken 18 lere kadar çıktı, ben bu ürünü samsung shoptan 11900 tl ye aldım. Çok fiyat farkı yoksa tavsiyem oradan almanız ya da düzgün bir satıcıdan almanız.
Artıları:
-Kamera: Kamerası güzel kendi rakiplerine göre fiyat bandına göre hele ki çok iyi. Ön kamerası pek iyi değil ama çok da üzmez onu söylemek istiyorum. Arka kamera da 3x fena olmasa da pixel düşüklüğü üzüyor. Geniş kamera da çok fazla olmamasına rağmen düşük ışıkta pek iyi sonuçlar vermiyor. Gece kamerasını almadan önce çok eleştiriyorlardı ama aksine beklentinin fazlasıyla üstünde ve çok güzel işler başarıyor. Ana kamera da çok güzel işler başarıyor. Mp si düşük olmasına rağmen(zaten bu çok önemli değil) sensörleri ve yazılımla beraber harika işler başarıyor. Kamera da değinmediğim şeyler olursa sonradan eklerim.

Batarya: Batarya maalesef üzüyor özellikle oyun konusunda, pek oyun oynayan biri değilim ama son zamanlarda çok oynuyorum mobile legends ve bazen de pes oynuyorum. Günde 3 saat falan bazen artıp azalabiliyor oyun oynadığım zamanlar ekran süresi 4.30 saat ile 5.30 arasında değişiyor. Genel kullanım da günü rahatça çıkarıyorum çok fazla uğraşırsam bazen yetmiyor. Telefon ilk geldiğinde ilk optimizasyon 2 hafta sürdü sonrasında 1 ay civarında toparladı ama ona rağmen şarj iyiydi ama ısınma fazlaydı. Şu an da ortalama ekran sürem 6
6.30 saat civarında. Bu zamanlar dengesiz şarj ediyorum 30 da takıyorum bazen 50 de çıkarıyorum 77 de çıkarıyorum 15 de takıyorum ama yine de çok kötü performans almadım

Performans: Oyunlarda güzel performans alıyorum, sadece oyun için alacaksanız almayın bir kere. Üzülerek söylüyorum xiaomi alın, Oyunlarda 60 fps rahatlıkla veriyor ama fazla ısınıyor telefon. Güncellemeyle kaynaklı şeyler oldu en sonda bahsedeceğim. Ben sıcak bir şehirde yaşıyorum o yüzden ısınma sorunu üzüyor maalesef.

Render edit performansı: Gerçekten 2 yıllık bir telefona göre harika, güzel bir performans gösteriyor. Telefonun 4k 60 fps 1 dakikalık videosu ortama göre 600mb ile 1 gb arasında değişiyor ama ortalaması 800 mb. Şu an da render süreleri elimde değil ama sizler için yapıp atabilirim. Kamera kısmından pek bahsemedim ama video performansı da çok güzel.

Aksesuar: 15 watt adaptör kutudan çıkıyor ilk başlarda iyiydi yine güncellemeyle alakalı diye düşünüyorum oraya gelecdğim. 1 saat 40 dakika civarında 100 de 100 oluyor. 25 watt adaptörle arasında 30 40 dakika arası süre oynuyor ve bu adaptörü orjinal almak lazım o da 800 850 tl kablosuyla beraber. Ucuz fiyatlılardan uzak durun lütfen denemek amaçlı aldım çok ısınıyor, çalışmıyor, şarj etmiyor, hızlı şarj etmiyor o yüzden iade ettim. Bu sorun maalesef samsungla alakalı ama batarya için daha iyi olabilir uzun vade de. Kulaklık kablosuz sevmediğim için almadım, kablosuz kulaklıklara da iyi oara dökmek lazım samsung buds 2 pro bile çok iyi performans vermiyor o yüzden kablosuz type c aldım o da 300 tl civarında.

Güncelleme sorunu: 5.1 güncellemesinden sonra çok fazla sorunla karşılaştım. Oyunla başlamak istiyorum oyunlarda kasma başladı 15 20 dakikadan sonra deli gibi ısınma ya başladı telefonu normalde kullanımda bile ısınmaya ve kasmaya başladı. Eskimiş bir telefon olsa da amiral gemisi ailesinden olduğu için üzülüyordum. Güncellemeden sonra pil hızlı bitmeye başladı. 4 saatlere kadar düştü günde 2 kere takıyordum. Telefonu fabrika ayarlarına çevirdim düzelmedi güncelleme ama ısınma azaldı pil düzeldi tam olmasa da kasma gitti. En son güvenlik güncellemesi geldi güncelleme hakkında kimse yorum yapmadığı için yapmadım ama yapıp görüşlerimi yine burada paylaşmak istiyorum.

Son olarak gelirsek, telefon eski olabilir ama kendi bandında bu fiyat bandında her telefonu tokatlıyor. Fiyat performans olarak bakarsak iphone 14 serisini bile eziyor. Telefon tam fiyat performans telefonu harika bir telefon. Eski bir telefon almalı mıyım hala diye düşünenler bence almayın çünkü güncellemelerle öldürecekler telefonu diye düşünüyorum ama harika bir telefon yine de sizi üst düzey 3 sene götürür. Bu telefonla 11 t pro 12 gb ram li versiyonu ile test ettim hepsinde telefonum galip geldi bir de ayrıca yt de testler de var onda da çok iyi performans gösteriyor.
Türkiye de maalesef paranın değeri kalmasa da 12 13 bin tl az değil en kötü 1.5 2 ay çalışmak gerekiyor. Eski ama sizin için sorun değilse alın. S20 fe harika bir telefon gönül rahatlığıyla söylüyorum

a34 de kötü telefon değil işinizi çok rahat görür ve bataryası da güzel bir telefon

yolyordam35

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
Celal Smyrna
a34ün pil performansı tek başına tercih sebebi

reinhard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru