SAMSUNG OLED Monitörleri İçin Panel Garantisi Vermiyormuş

Panel çizilmedi. Bizim görüntüyü gördüğümüz ve sildiğimiz dış koruma kısmı çizildi. Ekran bile diyemeyiz buraya. Panelde bir sorun yok. Ama benim modelde mat kaplama sökülmüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Masayı temizlerken mikrofon koluna dirseğim çarptı. Biraz yakındı monitörle çarptı. Başta fark etmedim daha sonra siyah ekrana düşünce gördüm ben de. Tırnak takılacak şekilde bir çizik oluşmuş.
Hocam hiçbir firma panel cizigine garanti vermez.
Panel fiyatları da ürün ile genelde aynı fiyattadir.
Ya böyle kullanın. Ya da yarı fiyatına falan elden çıkarmaya çalışın. 10 bin altına falan alan cikarsa.

Yani samsung isterse ben garanti vermiyorum desin hakem heyetine gidersin söke söke ya paranı ya da yeni monitörünü alırsın. 2 sene garanti faturası kesilen her üründe yasalarla korunuyor firmaların inisiyatifinde değil.
Çizik kullanıcı hatasına giriyor diye bir şey diyemiyorum. Panel ile sıkıntı olsa bile çizikten kaynaklı garanti dışı kalır dedikleri saçma geliyor.

Çizik kullanıcı hatasına giriyor diye bir şey diyemiyorum. Panel ile sıkıntı olsa bile çizikten kaynaklı garanti dışı kalır dedikleri saçma geliyor.
Ben panel yanığı için konuştum, çizik kısmından emin değilim. Darbe almış ondan olmuş falan diyebilirler sonuçta.

Hocam hiçbir firma panel cizigine garanti vermez.
Panel fiyatları da ürün ile genelde aynı fiyattadir.
Ya böyle kullanın. Ya da yarı fiyatına falan elden çıkarmaya çalışın. 10 bin altına falan alan cikarsa.
10K'ya vereceğime ölene kadar kullanırım. Panelde bir sorun yok. Sadece fiziki, kozmetiksel bir çizik var.

Durum bu şekilde.

Ben panel yanığı için konuştum, çizik kısmından emin değilim. Darbe almış ondan olmuş falan diyebilirler sonuçta.
Servis çizikten sonra panel yanığı yok dediler. Samsung direkt yok dedi çizik demeden.

Ekler

• 20251127_155051.webp
    20251127_155051.webp
    3.9 MB · Hit: 19
  • 20251127_155007.webp
    20251127_155007.webp
    3.2 MB · Hit: 16
Forumdan bazıları dış kaplamayı komple çıkarmıştı sende çıkarmayı deneyebilirsin bir sorun yaratmamıştı sanırım dış kaplamayı çıkartmaları.

Forumdan bazıları dış kaplamayı komple çıkarmıştı sende çıkarmayı deneyebilirsin bir sorun yaratmamıştı sanırım dış kaplamayı çıkartmaları.
Bende sanırım öyle bir kaplama yok

g60sd ve g61sd ikisinde de mat kaplama var ama bu herkesin çıkarabileceği kolay jelatin tarzı bir şey olmadığı için yok gibi gelebilir. samsung oledler de (2024 ve sonrası) mat kaplamalı şekilde geliyor.

normalde g80sd'de mat kaplama var redditten birisi panelin kaplamasını kaldırmış (aşağıda linkler var) görsellerde panelin nasıl glossy'e döndüğünü görebilirsiniz.

yukarıda ki görsellere göre söylüyorum çokta kafanıza takmayın farkedilmiyor bile bir noktadan sonra umursamazsınız.

https://imgur.com/a/hzyO2CY

KxVc0BQ.webp

Masayı temizlerken mikrofon koluna dirseğim çarptı. Biraz yakındı monitörle çarptı. Başta fark etmedim daha sonra siyah ekrana düşünce gördüm ben de. Tırnak takılacak şekilde bir çizik oluşmuş.
Önce servise bizzat götür, parayla yapılır derlerse (genelde servistekiler daha bilgili telefonda sorduklarından) yaptırma ve THH başvur. O da pozitif sonuçlanmazsa, Samsung'un panel koruması çizilmiş gibi. Sökebiliyorsun onu belirli yöntemlerle.

Önce servise bizzat götür, parayla yapılır derlerse (genelde servistekiler daha bilgili telefonda sorduklarından) yaptırma ve THH başvur. O da pozitif sonuçlanmazsa, Samsung'un panel koruması çizilmiş gibi. Sökebiliyorsun onu belirli yöntemlerle.
Araba yok bayağı da uzak benden servis. Monitör kolundan sök et uğraşasım pek gelmiyor açıkcası. Bunun yerine yolum düşerse direkt fotoğraflar ile uğramayı düşünüyorum. Bana dediklerine göre o ön kısım panel ile birleşikmiş. Tamamen panel değiştirmeniz gerek dediler. Bir süre takılacağım bakalım böyle.

g60sd ve g61sd ikisinde de mat kaplama var ama bu herkesin çıkarabileceği kolay jelatin tarzı bir şey olmadığı için yok gibi gelebilir. samsung oledler de (2024 ve sonrası) mat kaplamalı şekilde geliyor.

normalde g80sd'de mat kaplama var redditten birisi panelin kaplamasını kaldırmış (aşağıda linkler var) görsellerde panelin nasıl glossy'e döndüğünü görebilirsiniz.

yukarıda ki görsellere göre söylüyorum çokta kafanıza takmayın farkedilmiyor bile bir noktadan sonra umursamazsınız.

https://imgur.com/a/hzyO2CY

Alıntıyı görüntüle
Böyle de felaket güzel gözüküyormuş aslında. Bilemiyorum alt tabakada zarar var mıdır ama yok gibi görünüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,730
Üyeler
185,937
Son üye
yusui45
Geri