Bütçene modele göre değişir Iphoneun bütün telefonları amiral gemisi olarak üretiliyor iphoneda giriş ve orta segment mantığı pek yok hepsinin donanımı üst seviye cihazlar ama cihazlar arasındaki farklarda kullanıcılar özellikle batarya ve ekran tazeleme olarak çok sıkışsın diye pro max modeline yönlendirmeye zorluyorlar düz modeli alan insan hz ve bataryadan sıkıntı çekiyor plus modelini alan kimisi ekranın büyüklüğünden sıkıntı çekiyor hz konusundan sıkıntı çekiyor ama bataryası iyi, pro modelini alan insan 120hz kullanabiliyor ama bataryası daha düşük kalabiliyor o yüzden pro maxe zorlama gibi bi mantık var açıkçası aradaki fiyatlar da 256gb pro yerine 128gb pro max alırıma kayan insanlar oluyor orda da depolama olarak sıkıntı çekenler oluyor. Iphone insanları bir şeylere çok sık yönlendiriyor ve zorluyor yıllardır samsung kullanıcısıyım ama samsungun da birçoğu özelliğinden şikayetçiyim rakiplerinin bataryası artarken ve bataryaları artmasına rağmen hafifliği az olurken samsungda hem ağırlık daha fazla hem batarya daha düşük hem 45w kablolu 15w kablosuz şarj destekliyor gibi bazı saçma özellikler samsungdan birazcık soğutuyor samsungun en büyük seçilme sebebi ekranı, 7 yıl yazılım ve güvenlik güncellemesi desteği ve yapay zekası olur benim gözümde onun dışında arayüz sadeliği olarak çok seviyorum diğer xiaomi honor gibi markaların arayüzleri çok dağınık sanki uyumsuz gibi hissettiriyor ama samsungda bu durumu yaşamıyorum.
Tercih etmek istersen eğer bütçen yüksek bir bütçedeyse Honor Magic 7 Proya göz atabilirsin, kutu içeriği falan da daha dolu kablosu adaptörü kılıfı yanlış bilmiyorsam ve 7 yıl yazılım ve güvenlik güncellemesi bu telefonlara da geldi ayrıca pwm değeri en yüksek telefon sanırım şu anda honor