Neler Yeni

Ses Coil Whine mıdır? Yoksa ciddi bir şey midir?

wojiaok81

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kamer Kızıl
Merhaba,

Geçen günlerde sipariş ettiğim Excalibur E600 (XFX RX 570 8GB Ekran Kartlı) sistem elime geçti. Sistemi beğendim her şey güzel ancak birkaç oyun oynadıktan sonra kasadan cızırtı gelmeye başladı. Bu konu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Forumda birkaç yazı okuduktan sonra ekran kartından kaynaklı Coil Whine adlı bir sorun olabileceğini öğrendim. Müşteri destek hattıyla iletişime geçtim fakat tam net bir cevap alamadım. Bulunduğum ilde teknik servis de olmadığı için eğer içim rahat etmiyorsa sistemi kargoyla İstanbul'a gönderebileceğim söylendi. Bu tarz bir yola girmeden önce sizlerin fikrini almak istedim. Kasamdan gelen ses sizce Coil Whine mıdır? Eğer Coil Whine ise bu herhangi bir soruna yol açmıyormuş sanırım. Ses olsa da kullanmaya devam edeceğim. Fakat Coil Whine olmadığını, ciddi bir problem olabileceğini düşünüyorsanız sistemi bir şekilde kargo ile servise göndermeyi düşüneceğim. Bu bağlamda fikirleriniz benim için önemli.

Vsync ayarı açıkken 75 FPS değerinde aldığım ses:

Vsync kapalıyken ve FPS sınırı yokken 250+ FPS değerinde aldığım ses:

Edit: (Sesler arada kesiliyor çünkü oyunu alta alıyorum. Onu söylemeyi unutmuşum)

gbaleft

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
75 FPS'teki ilginç biraz ama Coil Whine'dır bu. Nereden geldiğine emin misiniz?

wojiaok81

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kamer Kızıl
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@Sllent @cagan_32
Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Açıkçası sesin nereden geldiğinden pek emin olamıyorum. Oyun açıkken bu ses başlıyor, oyunu alta aldığımda direkt kesiliyor. Ayrıca sistem boştayken MSI Afterburner ile ekran kartının fan hızını artırdığımda bu ses çıkmıyor. Sadece oyun açıkken FPS değeri arttığında sesi alıyorum. Nereden geldiğini anlamak adına tavsiye edebileceğiniz bir yol var mıdır?

gbaleft

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
@Sllent @cagan_32
Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Açıkçası sesin nereden geldiğinden pek emin olamıyorum. Oyun açıkken bu ses başlıyor, oyunu alta aldığımda direkt kesiliyor. Ayrıca sistem boştayken MSI Afterburner ile ekran kartının fan hızını artırdığımda bu ses çıkmıyor. Sadece oyun açıkken FPS değeri arttığında sesi alıyorum. Nereden geldiğini anlamak adına tavsiye edebileceğiniz bir yol var mıdır?
Kulağınızla dinleyin, en kolay yolu budur.

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Top Bottom