Neler Yeni

Sıradaki Adımım Ne Olmalı?

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Dostlar şimdi ben bir udemy ücretsiz phyton kursu aldım ve tamamladım ama şimdi ne yapmam gerektiğini, nasıl bir adım atmam gerektiğini bilmiyorum. Ve bu konuda yardıma ihtiyacım var.
(kurs: https://www.udemy.com/course/temel-python-kursu/learn/lecture/18915972?start=1 )

Bu kursu tamamladım. Başlangıçta web tasarımı yapmak istiyorum. Buradan gelir elde edip robot programlamada sermaye için kullanmak istiyorum. Yani şimdi planlamam bu yönde. Sıradaki adımım ne olmalı?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,526
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Kendine bir kaç arkadaş falan bul bu konuda bilgili, grupça daha hızlı ilerleme yapabilirsin tabii gelir dağılımı da artar.
Kodlama açısından bilgim yok ancak görüldüğü üzere ufak bir ekip fena olmaz bence.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Python tek başına yeterli bir dil değil. Genelde Yapay Zeka geliştirmeleri için kullanılan python yanında C++, matlab yada en kötüsü C# gerektirir. Java vs zaten öğrenilebilecek dilelr değiller. Çok geniş çünkü. Onlara aşinalıkiçin çalışmanız yeterli.

Python kodlama yapmak istiyorsanız size önerim rasberry, ardunio yada pi başlangıç setleri üzerine yoğunlaşın. Bunlar robotik kodlama için geçerli.

Web taraflı tasarımlarda Python kullanılmaz. JS form yapıları ya da görsel için CSS kesinlikle bilmelisiniz. Web tarafında ağırlıklı olarak .net ve CSS ikilisi yeterli olacaktır.

İlk yönelmek istediğiniz taraf için yukarıdaki iki öneriden birini gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Python tek başına yeterli bir dil değil. Genelde Yapay Zeka geliştirmeleri için kullanılan python yanında C++, matlab yada en kötüsü C# gerektirir. Java vs zaten öğrenilebilecek dilelr değiller. Çok geniş çünkü. Onlara aşinalıkiçin çalışmanız yeterli.

Python kodlama yapmak istiyorsanız size önerim rasberry, ardunio yada pi başlangıç setleri üzerine yoğunlaşın. Bunlar robotik kodlama için geçerli.

Web taraflı tasarımlarda Python kullanılmaz. JS form yapıları ya da görsel için CSS kesinlikle bilmelisiniz. Web tarafında ağırlıklı olarak .net ve CSS ikilisi yeterli olacaktır.

İlk yönelmek istediğiniz taraf için yukarıdaki iki öneriden birini gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz.
O zaman öncelikle ben JS öğrenmeye çalışacağım. Ardından CSS. Peki sonra kendi başıma web sitesi yapabilecek miyim? Bu ikisinin yanında .net nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendine bir kaç arkadaş falan bul bu konuda bilgili, grupça daha hızlı ilerleme yapabilirsin tabii gelir dağılımı da artar.
Kodlama açısından bilgim yok ancak görüldüğü üzere ufak bir ekip fena olmaz bence.
Arkadaşım yok.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
O zaman öncelikle ben JS öğrenmeye çalışacağım. Ardından CSS. Peki sonra kendi başıma web sitesi yapabilecek miyim? Bu ikisinin yanında .net nedir?

Arkadaşım yok.
JS öğrenmeye çalışmayın. Öğrenemezsiniz :)

CSS çalışın, paralel olarak .net öğrenin. Ne işe yaradıkları konusunda araştırma yapın. Araştırmazsanız hiçbirşey öğrenemezsiniz. Yazılımcılığın en temel kuralı budur :)

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
JS öğrenmeye çalışmayın. Öğrenemezsiniz :)

CSS çalışın, paralel olarak .net öğrenin. Ne işe yaradıkları konusunda araştırma yapın. Araştırmazsanız hiçbirşey öğrenemezsiniz. Yazılımcılığın en temel kuralı budur :)
JS neden öğrenemem?

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
JS neden öğrenemem?
Javascript çok geniş ve neredeyse her an gelişen, inovasyonu bol bir dil. Üzerinde uzmanlaşmanız yıllarınızı alacaktır. Başlangıç olarak size önerim bu konudan uzak durmanız. Yapıları ve kod temelini öğrenseniz yeterli. Zaten birçok kod yapısını internette alacağınız için çokta gerek yok :)

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,850
İsim
Can BOZKURT
Dostlar şimdi ben bir udemy ücretsiz phyton kursu aldım ve tamamladım ama şimdi ne yapmam gerektiğini, nasıl bir adım atmam gerektiğini bilmiyorum. Ve bu konuda yardıma ihtiyacım var.
(kurs: https://www.udemy.com/course/temel-python-kursu/learn/lecture/18915972?start=1 )

Bu kursu tamamladım. Başlangıçta web tasarımı yapmak istiyorum. Buradan gelir elde edip robot programlamada sermaye için kullanmak istiyorum. Yani şimdi planlamam bu yönde. Sıradaki adımım ne olmalı?
Web tasarım okuyup bu alanda bilgili olan biri olarak söylüyorum dikkate al yazdıklarımı. İlk önce Web tasarım için HTML,CSS ve JS Öğrenmen gerek bu 3 dil Front End kısmı için yani kullanıcının görsel şölen kısmı. Back End İse Kullanıcının görmediği ve siteyi dinamik bir şekilde kullanılmasını sağlayan yazılımcıdır. Back End isede Php, asp.net mvc core, angular vb. bir çok dil var. Ve Python tek başına yeterli olmaz.

aakif

80+ Bronze
hocam ayrıca python tek başına yetersiz değil, alanları kütüphaneleri var onları öğrenin

web kısmı için yeterli değil ama robotik kısmında normal şeyler yapılabilir

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Javascript çok geniş ve neredeyse her an gelişen, inovasyonu bol bir dil. Üzerinde uzmanlaşmanız yıllarınızı alacaktır. Başlangıç olarak size önerim bu konudan uzak durmanız. Yapıları ve kod temelini öğrenseniz yeterli. Zaten birçok kod yapısını internette alacağınız için çokta gerek yok :)
O zaman şimdi CSS'e başlayayım. Sonrada .net'e geçeyim. Doğru muyum? Peki öğrendiklerimi nasıl pratikleştirebilirim?

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
alakası yok? C# zaten java gibi bir dil?

öğrenirsiniz
Java ve JS farklıdır. Java uzmanlaşılır, Javascript uzmanlaşılması çok uzun sürer.

Ben JS uzmanıyım diyebilen çok az sayıda yazılımcı vardır.

Top Bottom