Neler Yeni

Yardım Şirket kurmak mantıklımıdır ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Arda Çelik
Merhaba sattıgım sitede 111 tane satişim var şirketim yok bunu daha yasal yapmak istiyorum vergisi vererek bilgileri vericeğim şimdi
Sattigim ürün fiyati : 100
Toptancidan aldigim fiyat : 20
Sitenin Kestiği fiyat :12.29 tl
Ayda ortalama 68 satiş yapiyorum aylık muhasebe+kdv dahil değil yukarıdakiler dahil 4604 tl geliyor sitenin kestigi + toptancidan aldiğım fiyat dan hesapladığımızdan bana 67 tl kalıyor bir üründen kdv yi %18 aldığımızda 55 tl yakın bana kalıyor Muhasebe olarak tanıdık biri var 350-400 arasında ona para vericez 55x67 yaptiğımızda 3685 yapıyor 400 de muhasebeye gitse 3285 tl kalıyor sizce açmak mantıklımı bu ortalama bir kazanç diğer ay belki 4000 belki 3000 onu bilemeyiz sizce açmak mantıklımıdır ?

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Başta bir soru sormak istiyorum,
bu kadar satışı vergi levhasız nasıl yaptınız?

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Arda Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim kuzenlerimde böyle bir satiş yapmişti ayni ürün onlardada vergi levhası yoktu vergi borcu vs cikmamişti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

vergi levhası için şirket lazim diye biliyorum.

janbora

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Melih Kır
Bence mutlaka bir tane muhasebeci ile görüş o sana daha ayrintili anlatir ,eğer 25 yaşindan kücüksen genç girimciclikten faydalanabiliyorsun ,devlet 1 yil boyunca senin bağkurunu falan ödüyor ama daha fazla detay bilmiyorum ,ben muhasebeciye fiyat sorduğumda 250 aylik para alirim demisti
Yer ,istanbul arnavutkoy

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Merhaba sattıgım sitede 111 tane satişim var şirketim yok bunu daha yasal yapmak istiyorum vergisi vererek bilgileri vericeğim şimdi
Sattigim ürün fiyati : 100
Toptancidan aldigim fiyat : 20
Sitenin Kestiği fiyat :12.29 TL
Ayda ortalama 68 satiş yapiyorum aylık muhasebe+kdv dahil değil yukarıdakiler dahil 4604 TL geliyor sitenin kestigi + toptancidan aldiğım fiyat dan hesapladığımızdan bana 67 TL kalıyor bir üründen kdv yi %18 aldığımızda 55 TL yakın bana kalıyor Muhasebe olarak tanıdık biri var 350-400 arasında ona para vericez 55x67 yaptiğımızda 3685 yapıyor 400 de muhasebeye gitse 3285 TL kalıyor sizce açmak mantıklımı bu ortalama bir kazanç diğer ay belki 4000 belki 3000 onu bilemeyiz sizce açmak mantıklımıdır ?
Vergi levhasız nasıl satabiliyorsunuz? Bir başkasının vergi levhasını mı kullanıyorsunuz?
Vergi levhasız sadece ev hanımlar belirli koşullar altında satış yapabiliyor.
Fatura kesmek için vergi levhası da lazım.
Şahıs şirketi kurabilirsiniz.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Benim kuzenlerimde böyle bir satiş yapmişti ayni ürün onlardada vergi levhası yoktu vergi borcu vs cikmamişti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

vergi levhası için şirket lazim diye biliyorum.
Usta 111 tane sıfır ürünün satışına direkt yapman mümkün değil. Başta uygulamalar ve şirketler izin vermez. Hadi alttan yaptın bu işi diyelim, ileride başın ağrır devam edersen. Bir şahıs şirketi kur ve vergini öde usta.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Usta 111 tane sıfır ürünün satışına direkt yapman mümkün değil. Başta uygulamalar ve şirketler izin vermez. Hadi alttan yaptın bu işi diyelim, ileride başın ağrır devam edersen. Bir şahıs şirketi kur ve vergini öde usta.
Fatura nasıl kesiyor onu anlamış değilim.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
632
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Müşterilerin veya satış yaptığın platform fatura talep etmediği sürece senin için bir vergi doğmaz. Şirket kurma işi ise başlı başına masraf demektir bu yaptığın cirolara istinaden. Ama planların vardır hedeflerin vardır o zaman hiç durma kur şirketi. Bugünkü 68 satışı yarın şirket kurunca 680 yapamıyorsan gerek yok masraf çıkarmaya. Zaten artık esnafa gelir vergisi muafiyeti getirildi. Muhasebecin ile konuşup basit usulde vergi mükellefi olursun ve gelir vergisinden muaf kalabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Arda Çelik
şuan ürünleri satiştan kaldırdım zaten

Top Bottom