Neler Yeni

Sistem neden az fps veriyor ?

Liberna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İnan İriz
1670330958417.png
1670331330437.png

Ryzen 5 5600h
3200 mhz 16 gb ram
Rtx 3050

Arkadaşlar bu laptop'da bu fps normal. Fakat ben teknik açıklama rica ediyorum sizlerden. İşlemci passmark sonuçlarına göre tekli çekirdek performansında 3000 veriyor. Gerek tekli gerek çoklu performans testinde aldığını puanı bir masaüstü işlemcisi aldığında RTX 3050 ile çok daha yüksek fps elde edebiliyor. Benim 210 fps'lerde tıkalı kalmamın teknik açıklaması nedir ?

Acaba işlemcinin ısınmasından mütevellit sistemi beslemeyi tam sağlıyamaması mı ? Çünkü aynı değerlere sahip bir masaüstü işlemcisi RTX 3050 ile çok daha yüksek fps'ler elde ediyor. Bunun teknik açıklamasını merak ediyorum. Ekran kartı 1900 mhz hızlarında çalışıyor yani 8 tflops civarlarında. Aynı güçte bir masaüstü ekran kartı valorant oyununda bu ayarlarda 350 fps veriyor. Bunun teknik nedenini çok merak ediyorum. Belirli bir dereceden sonra performans düştüğünü litarütüre eklemeli miyiz bu soru ile ?

panizher

80+ Silver

Çoklu çekirdek performans farkı %20. Tekli çekirdek farkı %8. Ben diyorum ki muadili daha yüksek fps veriyor. Masaüstü cpu ile tamamen aynı demedim.
bakınız muadili işlemci ve daha güçsüz bir ekran kartı. Ve evet aynı ayarları yapsamda fps değişmiyor. Kısıtlayan bir şey var. 5800 lü laptop'tada durum aynı. Sorun ısımıdır arkadaşlar ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hahahahahahahahahahahahaha. Gerçekten bu çok iyiydi ama ortada açıklayamadığımız bir durum söz konusu ve bunu çok merak ediyorum.
Bu video fake dostum i5 10400f gtx1650super kullaniyorum 300 u gordugu zamanlar oluypr ama boyle stabil olmuyor 200fps arasi stabil oluyorm

Liberna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İnan İriz
çok iyi anlıyorum bende öğrenmek isterim rx 580 ve 5 5600x ile 300 üstü rahat alıyorum ben sadece senin aldığın değerlerinin normal olduğunu biliyorum söylüyorum ama teknik açıklama yapacak kadar bilgim yok
Çok çok çok teşekkür ederim.

Bu video fake dostum i5 10400f gtx1650super kullaniyorum 300 u gordugu zamanlar oluypr ama boyle stabil olmuyor 200fps arasi stabil oluyorm
bir başka videoda değerler daha yüksek. Bir format atmanızı öneririm. :D

panizher

80+ Silver
Çok çok çok teşekkür ederim.

bir başka videoda değerler daha yüksek. Bir format atmanızı öneririm. :D
Format atmaya gerek yok 3 kez format attim şimdiye kadar ve tryhard valo oyuncusuyum hep oynarım sistemimde sorun yok normal değerler alıyorum

panizher

80+ Silver
mesela burdaki değerler gerçek eskiden daha iyi fps aliniyordu aslinda valodan artik optimizasyonsorunu var sanirsam 100leri gore biliyor

Ram 16 gb'mı ?
Evet

freygasm

80+ Gold
Sorun basit laptop ve masaüstü donanımlarının güç farkı. Gidip youtubedan izleyebilirsiniz laptop model yazarak benchmarklari ki genelde de zaten benchmarktan düşük fps alırsınız.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ryzen 5 5600h
3200 mhz 16 gb ram
Rtx 3050

Arkadaşlar bu laptop'da bu fps normal. Fakat ben teknik açıklama rica ediyorum sizlerden. İşlemci passmark sonuçlarına göre tekli çekirdek performansında 3000 veriyor. Gerek tekli gerek çoklu performans testinde aldığını puanı bir masaüstü işlemcisi aldığında RTX 3050 ile çok daha yüksek fps elde edebiliyor. Benim 210 fps'lerde tıkalı kalmamın teknik açıklaması nedir ?

Acaba işlemcinin ısınmasından mütevellit sistemi beslemeyi tam sağlıyamaması mı ? Çünkü aynı değerlere sahip bir masaüstü işlemcisi RTX 3050 ile çok daha yüksek fps'ler elde ediyor. Bunun teknik açıklamasını merak ediyorum. Ekran kartı 1900 mhz hızlarında çalışıyor yani 8 tflops civarlarında. Aynı güçte bir masaüstü ekran kartı valorant oyununda bu ayarlarda 350 fps veriyor. Bunun teknik nedenini çok merak ediyorum. Belirli bir dereceden sonra performans düştüğünü litarütüre eklemeli miyiz bu soru ile ?
Öncelikle tüm Ryzen laptop işlemcileri APU mimarilidir yani masaüstündeki R5 5600G oyunlarda neden R5 5600 den çok daha kötüyse aynı mantık.

Bir de laptoplarda genelde 3200MHz CL22 RAM kullanılır, masaüstünde 3200MHz belleklerin gecikme değeri genelde CL16 dır. Valorant sadece işlemciye değil rame de bakar. Hele bir de laptopa 2X8 yerine 1X16 ram koydularsa durum daha da beter olur.

Liberna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İnan İriz
Sorun basit laptop ve masaüstü donanımlarının güç farkı. Gidip youtubedan izleyebilirsiniz laptop model yazarak benchmarklari ki genelde de zaten benchmarktan düşük fps alırsınız.
Güç farkı derken peki ? Çekirdek sayısı ? Mhz ? Benchmark sonuçları ? Güç tüketimine bağlı olduğunu düşünmüyorum güç tanımının ? Yüksek fps'i sınırlayan bi durum var arkadaşlar. 1080 ultra ayarlarda AAA oyunlarda masaüstü ile benzer fps alınıyor.

Öncelikle tüm Ryzen laptop işlemcileri APU mimarilidir yani masaüstündeki R5 5600G oyunlarda neden R5 5600 den çok daha kötüyse aynı mantık.

Bir de laptoplarda genelde 3200MHz CL22 RAM kullanılır, masaüstünde 3200MHz belleklerin gecikme değeri genelde CL16 dır. Valorant sadece işlemciye değil rame de bakar. Hele bir de laptopa 2X8 yerine 1X16 ram koydularsa durum daha da beter olur.
Güzel bir cevap. Teşekkürler. 150 fps etkileyecek durumlar olmasada mantıklı cevap.

NightRose

80+ Bronze
Güç farkı derken peki ? Çekirdek sayısı ? Mhz ? Benchmark sonuçları ? Güç tüketimine bağlı olduğunu düşünmüyorum güç tanımının ? Yüksek fps'i sınırlayan bi durum var arkadaşlar. 1080 ultra ayarlarda AAA oyunlarda masaüstü ile benzer fps alınıyor.

Güzel bir cevap. Teşekkürler. 150 fps etkileyecek durumlar olmasada mantıklı cevap.
güç farkı şöyle olabilir desktop pc işlemcisi 65w güç çekebiliyor ama laptop pcde bulunan 5600h modeli 45w güç çekebiliyor dolayısıyla yüksek frenkansa çıksa bile masaüstünü yakalayamıyor. en yüksek 45w gücüne çıktığında bile ısınmadan dolayı frekansları düşer bu da fpsi etkiler. aynı durum gpu için de geçerli laptopta 3050 max çekeceği güç 90w falandır(bu değişiklik gösteriyor laptoplara göre) masaüstünde 130w güç çekebiliyor

Liberna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İnan İriz
mhz etki etmediği sürece güç değeri önemsizdir. Ve bakıyorum mhz değerlerinde bir sorun yok. Benchmark ve hesaplamalar ortada.

NightRose

80+ Bronze
mhz etki etmediği sürece güç değeri önemsizdir. Ve bakıyorum mhz değerlerinde bir sorun yok. Benchmark ve hesaplamalar ortada.
nasıl önemsizdir hocam çektiği güçten dolayı ısınma söz konusu oluyor bu da frekans düşüşüne sebep oluyor laptplarda. masaüstünde kule tipi / sıvı soğutucularla stabil bir şekilde işlem yapabilirken laptoplarda bu mümkün değildir soğutmasından dolayı. kısaca ne kadar çok güç o kadar çok işlev ki bunlar konumları itibariyle aynı özellikte bile değilken nasıl aynı sonuçları bekliyorsunuz ki

Liberna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İnan İriz
nasıl önemsizdir hocam çektiği güçten dolayı ısınma söz konusu oluyor bu da frekans düşüşüne sebep oluyor laptplarda. masaüstünde kule tipi / sıvı soğutucularla stabil bir şekilde işlem yapabilirken laptoplarda bu mümkün değildir soğutmasından dolayı. kısaca ne kadar çok güç o kadar çok işlev ki bunlar konumları itibariyle aynı özellikte bile değilken nasıl aynı sonuçları bekliyorsunuz ki
Tekrarlıyorum "mhz etki etmediği sürece" ekran kartı 1900 mhz'de 8 tflops civarlarında. 3 tflops kartın fps'ini veremiyor. Cpu 4050-4100 mhz arasında stabil. Ve bu değerlerde passmark sonucu 2900/17000. Dolayısıyla mhz'lik bir durum yok. Güç yeterli gördüğünüz gibi. Sorun başka.

NightRose

80+ Bronze
Tekrarlıyorum "mhz etki etmediği sürece" ekran kartı 1900 mhz'de 8 tflops civarlarında. 3 tflops kartın fps'ini veremiyor. Cpu 4050-4100 mhz arasında stabil. Ve bu değerlerde passmark sonucu 2900/17000. Dolayısıyla mhz'lik bir durum yok. Güç yeterli gördüğünüz gibi. Sorun başka.
şimdi siz büyük ihtimalle cihaz ilk açıldığında testi yapmış bu değerleri almış buraya yazıyorsunuz dolayısıyla soğuk bir şekilde ortaya çıkan değerler olabilir. ben de diyorum ki valorant oynarken cihaz ısındığı için frekans stabil olmuyor bu da fps değerine yansıyor. bunun sebebi benim düşünceme göre sıcaklık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,512
Üyeler
168,796
Son üye
Hyykee
Top Bottom