Neler Yeni

Sistem neden az fps veriyor ?

Liberna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İnan İriz
1670330958417.png
1670331330437.png

Ryzen 5 5600h
3200 mhz 16 gb ram
Rtx 3050

Arkadaşlar bu laptop'da bu fps normal. Fakat ben teknik açıklama rica ediyorum sizlerden. İşlemci passmark sonuçlarına göre tekli çekirdek performansında 3000 veriyor. Gerek tekli gerek çoklu performans testinde aldığını puanı bir masaüstü işlemcisi aldığında RTX 3050 ile çok daha yüksek fps elde edebiliyor. Benim 210 fps'lerde tıkalı kalmamın teknik açıklaması nedir ?

Acaba işlemcinin ısınmasından mütevellit sistemi beslemeyi tam sağlıyamaması mı ? Çünkü aynı değerlere sahip bir masaüstü işlemcisi RTX 3050 ile çok daha yüksek fps'ler elde ediyor. Bunun teknik açıklamasını merak ediyorum. Ekran kartı 1900 mhz hızlarında çalışıyor yani 8 tflops civarlarında. Aynı güçte bir masaüstü ekran kartı valorant oyununda bu ayarlarda 350 fps veriyor. Bunun teknik nedenini çok merak ediyorum. Belirli bir dereceden sonra performans düştüğünü litarütüre eklemeli miyiz bu soru ile ?

Liberna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İnan İriz
şimdi siz büyük ihtimalle cihaz ilk açıldığında testi yapmış bu değerleri almış buraya yazıyorsunuz dolayısıyla soğuk bir şekilde ortaya çıkan değerler olabilir. ben de diyorum ki valorant oynarken cihaz ısındığı için frekans stabil olmuyor bu da fps değerine yansıyor. bunun sebebi benim düşünceme göre sıcaklık
Mhz stabilliğini kanıtlamam için video istermisiniz 5 dakikalık.

Liberna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İnan İriz
evet gönderirseniz daha sağlıklı olur
Tahminim passmark sonucu fps gibi anlık değil belirli bir sürenin test sonucu. Ama oyundaki fps'e gelince iş sıcaklıktan dolayı işlemci içerisinde bazı çekirdekler kapanıyor yada eco moda geçme gibi bir durum söz konusu. Akşam tüm çekirdeklerin verileri ile video atacağım.

NightRose

80+ Bronze
Tahminim passmark sonucu fps gibi anlık değil belirli bir sürenin test sonucu. Ama oyundaki fps'e gelince iş sıcaklıktan dolayı işlemci içerisinde bazı çekirdekler kapanıyor yada eco moda geçme gibi bir durum söz konusu. Akşam tüm çekirdeklerin verileri ile video atacağım.
tabi atın inceleyelim. ama dediğim gibi mevzu sıcaklık.

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ryzen 5 5600h
3200 mhz 16 gb ram
Rtx 3050

Arkadaşlar bu laptop'da bu fps normal. Fakat ben teknik açıklama rica ediyorum sizlerden. İşlemci passmark sonuçlarına göre tekli çekirdek performansında 3000 veriyor. Gerek tekli gerek çoklu performans testinde aldığını puanı bir masaüstü işlemcisi aldığında RTX 3050 ile çok daha yüksek fps elde edebiliyor. Benim 210 fps'lerde tıkalı kalmamın teknik açıklaması nedir ?

Acaba işlemcinin ısınmasından mütevellit sistemi beslemeyi tam sağlıyamaması mı ? Çünkü aynı değerlere sahip bir masaüstü işlemcisi RTX 3050 ile çok daha yüksek fps'ler elde ediyor. Bunun teknik açıklamasını merak ediyorum. Ekran kartı 1900 mhz hızlarında çalışıyor yani 8 tflops civarlarında. Aynı güçte bir masaüstü ekran kartı valorant oyununda bu ayarlarda 350 fps veriyor. Bunun teknik nedenini çok merak ediyorum. Belirli bir dereceden sonra performans düştüğünü litarütüre eklemeli miyiz bu soru ile ?
Öncelikle
1. Sorun olabilecek laptoptaki CL değerleri
2. Sorun olabilecek Ramin 1x16 olabilmesi bu yüzden dual channel çalışmıyordur.
3.Sorun ise Valorant tarzı oyunlarda önbellek miktarı bir hayli önemli bildiğim kadarıyla laptop işlemcilerinde önbellek miktarı masaüstüne göre az (Her ne kadar passmarkt sonuçlarını öne sürsende durum bu)

Önerim netliği arttır ayarını kapatıp grafik ayarlarınızı yükseltmenizdir.

Liberna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İnan İriz
. Değerler bunlardır.
Sorunu tekrarlıyorum GTX 1650'nin 300 fps aldığı yerde ben neden 160-220 arasındayım.
Ve şöyle bir şey farkettim, CPU-Z'den işlemciyi teste soktuğum zaman çektiği güç 60W ama GPU ile birlikte teste soktuğumda veya oyunda iken yani RTX 3050 60W çektiği durumlarda işlemcinin çektiği güç 30'a düşüyor. MHZ olarak bir değişiklik olmamasına hatta stabil olmasına rağmen performansımı etkileyen şey bumu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Mucahityilmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Bünyamina

NightRose

80+ Bronze
Değerler bunlardır.
Sorunu tekrarlıyorum GTX 1650'nin 300 fps aldığı yerde ben neden 160-220 arasındayım.
Ve şöyle bir şey farkettim, CPU-Z'den işlemciyi teste soktuğum zaman çektiği güç 60W ama GPU ile birlikte teste soktuğumda veya oyunda iken yani RTX 3050 60W çektiği durumlarda işlemcinin çektiği güç 30'a düşüyor. MHZ olarak bir değişiklik olmamasına hatta stabil olmasına rağmen performansımı etkileyen şey bumu ?
Evet benim demek istediğim bu çektiği güç düşük kaldığından dolayı fps düşüyor tam performans alamıyorsun

Liberna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İnan İriz
Evet benim demek istediğim bu çektiği güç düşük kaldığından dolayı fps düşüyor tam performans alamıyorsun
Sanırım mhz olarak etki etmesede %'sel olarak etki ediyor. CPU'nun gezindiği aralık %40 daha fazla güç çekebilse %60 olup 300 fps verebilicek. Evet sorunun teknik açıklaması gücün yetmemesi sonucu işlemcinin yüzdesel olarak kısıtlanması. Peki oyun esnasında 135W bir adaptöre sahip olduğum için işlemciyi tam performansında kullanamamam ne kadar mantıklı ? Normalde 60W ile çalışan oyunda neden 30 ile sınırlandırılıyor ? Sırf yetersiz adaptör verdiler diye. İade istiyeceğim, parasını verdiğim cpu'dan tam verim alamıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,529
Üyeler
168,795
Son üye
Hyykee
Top Bottom