Neler Yeni

Sistem Yükseltme İçin Yardım

GrabiusB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mert
11 yıl önce hp nin hazır aldığım bir bilgisayarını kullanmaktayım ve bu sistemi biraz yükseltmek istiyorum istediğim yükseltme ise öyle anakart işlemci falan değil. Olabiliyor ise ssd + hdd ve 8 yada 16 gb ram yükseltmesi şimdilik idare eder bir ekran kartım var gt 730 çokta bir bütçem olmadığı için yeni bir bilgisayar toplayamıyor ya da alamıyorum ve bilgisayar donanımından pek anlamadığım için buraya yazmak istedim yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem şu şekilde;

ddr3

anakart sanırım hazır sistem olduğu için çinde üretilmiş ama modeli SP#601312

İşlemci İ5 1. nesil olduğunu tahmin ediyorum İntel Core(TM) İ5 650 olarak geçmekte 3.20 Ghz

4 GB ram var marka modeline bakmadım

500 gb hdd doğal olarak günümüz şartlarında en kötü bir oyun bile ortalama 15-20 GB olduğu için yetmiyor.

Win 7 kullanıyorum şuan istediğim güncellemeleri sağladığımda win 10 pro kurmayı düşünüyorum.

İstediğim yardım ise bu anakart kaç gb rame kadar destekler ve hangi rami alsam sistemi yormaz.

Yeni bir 1 tb hdd almak istiyorum ve aynı anda bir dönüştürücü ya da çoklayıcı aparat sayesinde ek olarak bir ssd ile aynı anda bu sistem de kullanmak istiyorum kullanabilir miyim ya da ssdyi sistem destekler mi eğer kullanılabiliyor ise ssd ye windows u yükleyip kalan program oyun vs hddye kurabilir miyim ?

Oluru var ise hangi parçaları almalıyım uyumluluk içinde pek bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

mortah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
Yakup Efe Sarıkaya
240gb patroit burst+ kasanın icindeki ramden bir tane daha (4+4 olacak sekilde)

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,022
İsim
izoly çalışanı
Anakartın 4 slotlu değilse 8gb destekliyordur. Aynısından 4gb daha alabilirsin.

GrabiusB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
240gb patroit burst+ kasanın icindeki ramden bir tane daha (4+4 olacak sekilde)
Ssd den kaynaklı bir sorun olacağını düşünmüyorum fakat anakart ne kadara kadar destek veriyor ya da 4+4 daha taksam sorunsuz çalıştırır mı bilmiyorum bunu öğrenebileceğim bir program ya da başka bir şey var mı ?

Top Bottom