- Bütçe
- 8000
Arkadaşlar sistemimi yükseltme kararı aldım. Yaklaşık 8.000 TL kadar bir bütçem var. Genellikle FPS oyunları oynuyorum hatta direkt Valorant ve CS2 oynuyorum desem yeridir. O yüzden esas amacım Ryzen serisi bu oyunlarda yüksek FPS veren bir işlemci almak aklımdaki işlemci de AMD Ryzen 5 5600X. Yapmak istediğim yükseltmeleri ve yükseltmek için almayı düşündüğüm parçaları belirteceğim. Tavsiyelerinize açığım şimdiden teşekkürler.
Şu anki sistemim:
Gigabyte AB350M D3v anakart.
Sapphire Pulse RX 570 4 GB ekran kartı.
Ryzen 3 2200G işlemci.
1TB HDD (SSD'im yok)
4x2 8 GB RAM (2666MHz de çalışıyor)
Şu anlık yükseltmek istediğim parçalar işlemci RAM ve Ryzen 5 5600X için güzel bir soğutucu. Zaten sonra zamanla SSD'de takacağım RAM'i 8x2 3200MHz almayı düşünüyorum. İşlemci soğutucusu olarak da Arctic Freezer 34 e-sports Duo düşünüyorum. Tabii kasama uyuyorsa ve sıvı soğutma çok daha iyi olacaksa sıvı soğutma da olabilir.
Şu anki sistemim:
Gigabyte AB350M D3v anakart.
Sapphire Pulse RX 570 4 GB ekran kartı.
Ryzen 3 2200G işlemci.
1TB HDD (SSD'im yok)
4x2 8 GB RAM (2666MHz de çalışıyor)
Şu anlık yükseltmek istediğim parçalar işlemci RAM ve Ryzen 5 5600X için güzel bir soğutucu. Zaten sonra zamanla SSD'de takacağım RAM'i 8x2 3200MHz almayı düşünüyorum. İşlemci soğutucusu olarak da Arctic Freezer 34 e-sports Duo düşünüyorum. Tabii kasama uyuyorsa ve sıvı soğutma çok daha iyi olacaksa sıvı soğutma da olabilir.