Neler Yeni

Sistemi nasıl test edebilirim

osyy09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
osman
Sayın saygıdeğer forum üyeleri beni aydınlatırsanız engin fikirleriniz ile sizlere minnettar kalırım ben sistem topluyorum herşeyi aldım bir ekran kartım kaldı sistem şöyle
İşlemci :AMD ryzen 5 3600x
Soğutucu : Artict frezeer 34 esports duo
Anakart :Asus rog strix b450 f gaming (bunu daha çok ses kasmak sonic radar deneyimlemek için tercih ettim vrm ile ilgili durumları biliyorum pek oc yapmayacağım)
Ram: cruıcial ballistix 8gb 3600mhz cl16
Hafıza:Şuanlık m2 ssd yi almadım ama güzel bir tane alıcam eski harddisk vardı onu taktım test için laptop hddsi
Kasa :asus Vento vg05-f
Psu: FSP 600W 85 MEET PLUS
Tüm özellikleri bunlar iyi hoş güzel bunları aldık ama gelelim biz bunun ekran kartı olmadan görüntü alamıyoruz bildiğim kadarıyla ve yine gelelim ki bu durumda ben bu aldığım parçaları özellikle ram işlemci anakart herhangi birisinde sıkıntı varmı yokmu bir hata veriyormu vermiyormu görüntü olmadan nasıl anlayacağım işlemci yarın geliyor son olarak yarın işlemciyle beraber hepsini takıcam ve bir sıkıntı varsa aldıklarımda zaman geçmeden iade yada değişim istemek istiyorum zaman geçtikçe sıkıntı olacak ekran kartı alana kadar en makul çözüm nedir yardım edin lütfen kafam şaştı 😪😣🤔🙄

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu
Ekran kartı olmadan çalışmaz birtane Ejaran kartı lazim
Mesaj otomatik birleştirildi:

He ekran kartı sonra alacaksan git bir bilgisayarciya idareten bir ekran kartı taksın test et

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Öncelikle ekran kartı olmadan bu sistemi açamazsın. Yani test edemezsin.

SSD ve HDD ni test etmene gerek yok. Yeni ise tabii. Yoksa CrystalDiskMark ile hız testi yap.

Ramlerini Memtest86 ile test et.

Psunu test etmene gerek yok. Test edeceksen OCCT ile test edebilirsin.

Ekran kartına gerek yok ama OCCT ile test edebilirsin yine.

İşlemcini Prime95 ile test edebilirsin ama yine şart değil.

Anakartda sorun var ise kendisi belirtir zaten.

osyy09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
osman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle ekran kartı olmadan bu sistemi açamazsın. Yani test edemezsin.

SSD ve HDD ni test etmene gerek yok. Yeni ise tabii. Yoksa CrystalDiskMark ile hız testi yap.

Ramlerini Memtest86 ile test et.

Psunu test etmene gerek yok. Test edeceksen OCCT ile test edebilirsin.

Ekran kartına gerek yok ama OCCT ile test edebilirsin yine.

İşlemcini Prime95 ile test edebilirsin ama yine şart değil.

Anakartda sorun var ise kendisi belirtir zaten.
Hocam anakartta sorun varsa nasıl kendini belli eder peki

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Hocam anakartta sorun varsa nasıl kendini belli eder peki
  • Bilgisayarınız taktığınız klavye, mouse ya da usb ile bağladığınız herhangi bir cihazı tanımıyorsa ya da tanısa bile sık sık bağlantı kopmaları yaşıyorsanız
  • Bilgisayarınız gittikçe daha yavaş açılmaya başlıyorsa
  • Bilgisayarınızın ekran kartı anakarta dahilse ve bilgisayar ekranında çizgiler, boşluklar gibi anormallikler baş göstermeye başlıyorsa
  • Anakartınız ilk açılışta kendini test ettmiyorsa,
  • Bilgisayar çalışırken herhangi bir yanık kokusu geliyorsa veya anakart üzerinde yanık izleri varsa,
  • Anakart üzerindeki kapasitörlerde şişme veya akma gibi problemler varsa
gibi şeyler.

Logithx

80+ Bronze
Ekran kartı olmadan test yapamazsın işlemci apu olsaydı yine test yapabilirdin görüntü alamayacağın için test mümkün değil..

osyy09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
osman
  • Bilgisayarınız taktığınız klavye, mouse ya da usb ile bağladığınız herhangi bir cihazı tanımıyorsa ya da tanısa bile sık sık bağlantı kopmaları yaşıyorsanız
  • Bilgisayarınızın ekran kartı anakarta dahilse ve bilgisayar ekranında çizgiler, boşluklar gibi anormallikler baş göstermeye başlıyorsa
  • Bilgisayar çalışırken herhangi bir yanık kokusu geliyorsa veya anakart üzerinde yanık izleri varsa,
gibi şeyler.
Çok teşekkür ederim hocam saygılar 😊

Ekran kartı olmadan test yapamazsın işlemci apu olsaydı yine test yapabilirdin görüntü alamayacağın için test mümkün değil..
Teşekkürler hocam 😊

Ekran kartı olmadan çalışmaz birtane Ejaran kartı lazim

He ekran kartı sonra alacaksan git bir bilgisayarciya idareten bir ekran kartı taksın test et
Hocam yapabileceğim tek şey bu şuan çok sağolun ben sizinde dediğiniz gibi en iyisi bir bilgisayarcıda ayarlamaya çalışayım 😊

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu
Çok teşekkür ederim hocam saygılar 😊

Teşekkürler hocam 😊

Hocam yapabileceğim tek şey bu şuan çok sağolun ben sizinde dediğiniz gibi en iyisi bir bilgisayarcıda ayarlamaya çalışayım 😊
Aynn

osyy09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
osman
gibi şeyler.
Hocam son olarak Amca oğlumda elinde ati radeon hd8350 ekran kartı var onu takabilrmiyiz benim anakarta uyumlu mudur? ben sadece suan görüntü alsam hah tamam sistem çalışıyor desem görsem yetcek ekran kartını almayı beklicem sonra eğer buda olmazsa ilk iş bilgisayarcıya gidip denetmek olcak

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Hocam son olarak Amca oğlumda elinde ati radeon hd8350 ekran kartı var onu takabilrmiyiz benim anakarta uyumlu mudur? ben sadece suan görüntü alsam hah tamam sistem çalışıyor desem görsem yetcek ekran kartını almayı beklicem sonra eğer buda olmazsa ilk iş bilgisayarcıya gidip denetmek olcak
Uyumludur. Bir sorun çıkartmaz. Sistemi onunla test edebilirsin.

osyy09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
osman
Sağolun hocam tekrardan iyi akşamlar dilerim 😊

Top Bottom