Neler Yeni

Çözüldü✓ Sistemim hakkında düşünceleriniz

Srk16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Abdurrahman
Selamlar;
Yeni bir sistem topladım sistemde eksik veya fazla olanı söyleyebilir misiniz?
Not: pubg ve güncel hikayeli oyun oynayacağım ayrıca yayın falan yapmayı da düşünüyorum.

Anakart: ASUS TUF Gaming B450M-Plus II AMD B450 Soket AM4 micro ATX

İşlemci :AMD Ryzen 5 5600X işlemci 3,7 GHz 32 MB L3 Kutu

Ekran kartı: Zotac GAMING GeForce RTX 3060 Twin Edge NVIDIA 12 GB GDDR6

Ssd : Samsung 970 evo plus nvme 500gb 3500mb/s-3300 mb/s

Hdd : Seagate 2Tb Barracuda 3,5" 256Mb 7200 St2000Dm008 Harddisk

Ram: Corsair Vengeance CMG32GX4M2D3600C18 hafıza birimi 32 GB 2 x 16 GB DDR4 3600 MHz

Güç kaynağı : Gametech gtp-750 -750w - 80 plus gold

Soğutucu : Cooler Master- MasterLiquid ML 240L v2 RGB

Kasa : GamePower Warcry 6x120 mm a-RGB Fanlı Gaming kasası

Monitör : MSI Optix G24C4 59,9 cm (23.6") 1920 x 1080 Piksel Full HD kalitesi LED Siyah
144 hz 1 ms

İyi forumlar. 📢

semih3535

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Semih Sevici
Güzel sistem hayırlı olsun

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
Anakart: Tek m2 slotu bir eksi, ayrıca argb portu da yok. Muhtemelen kasadaki kontrolcüye bağlı kalacaksın ilerisi iççin sorun olabilir ve anakarttan renk kontrolünü unut.
Ssd:500lük olması bi dezavantaj çünkü zaten tek m2 portun var onu da kısıtlamışsın günümüz oyunları malum ayrıca windows da m2 de olacak. Ama tabi senin kullanımın ile alakalı ama samsung 970 yerine bi tık hızı düşük 1tb tercih edilebilirdi.
Psu: Bu psu hakkında sadece 2 3 defa adını duydum onda da pek hoş yorumlar değildi umarım bbir sıkıntı çıkartmaz.
Kasa: Bu kasa ışık mışık fanları için çok ideal duruyor ama benim şahsi fikrim mesh bi kasadan yana olurdu. tabii ki zevkler renkler...
Monitör: VA panel zaten biliyorsunuzdur bilerek de aldığınızı düşünüyorum. O yüzden yorumsuz.

Srk16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Abdurrahman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart: Tek m2 slotu bir eksi, ayrıca argb portu da yok. Muhtemelen kasadaki kontrolcüye bağlı kalacaksın ilerisi iççin sorun olabilir ve anakarttan renk kontrolünü unut.
Ssd:500lük olması bi dezavantaj çünkü zaten tek m2 portun var onu da kısıtlamışsın günümüz oyunları malum ayrıca windows da m2 de olacak. Ama tabi senin kullanımın ile alakalı ama samsung 970 yerine bi tık hızı düşük 1tb tercih edilebilirdi.
Psu: Bu psu hakkında sadece 2 3 defa adını duydum onda da pek hoş yorumlar değildi umarım bbir sıkıntı çıkartmaz.
Kasa: Bu kasa ışık mışık fanları için çok ideal duruyor ama benim şahsi fikrim mesh bi kasadan yana olurdu. tabii ki zevkler renkler...
Monitör: VA panel zaten biliyorsunuzdur bilerek de aldığınızı düşünüyorum. O yüzden yorumsuz.
Nasıl bir anakart önerirsin

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
yine asus olsun bence asusu seviyorum ve açıkcası kaç tane anakart kullandım hem lga hem am soket hiç sıkıntı yaşamadım. Tavsiyeme gelecek olursam b550 sınıfına yönelirdim. Çift m2 slotu olan, argb slotu olan ve mosfetleri sağlam olan herhangi birini alabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yine asus olsun bence asusu seviyorum ve açıkcası kaç tane anakart kullandım hem lga hem am soket hiç sıkıntı yaşamadım. Tavsiyeme gelecek olursam b550 sınıfına yönelirdim. Çift m2 slotu olan, argb slotu olan ve mosfetleri sağlam olan herhangi birini alabilirsin.
normalde ışık takıntısı olan birisi değilim ama gidip o kasayı alıp da argb portu olmayan anakart almak saçma geliyor bana. Senin için söylüyorum. Tahminimce sende ben söyleyince fark ettin veya bilmiyordun.

Srk16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Abdurrahman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

normalde ışık takıntısı olan birisi değilim ama gidip o kasayı alıp da argb portu olmayan anakart almak saçma geliyor bana. Senin için söylüyorum. Tahminimce sende ben söyleyince fark ettin veya bilmiyordun.
Bilmiyordum acemiyim sistem toplamada bu yüzden donanım foruma yöneldim 😅

Bilmiyordum acemiyim sistem toplamada bu yüzden donanım foruma yöneldim 😅
Anakartın linkini atar mısın zahmet olucak ama

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
Bence sistem dengeli ve güzel psu belki fsp hydro ya döndürülebilir ama şimdi sizinkinin fiyatını bilmediğim için bir şey diyemiyorum. 1080p de her türlü yeter ama 5600x e 3060ti ççok yakışırdı. Anakart konusunda da dediğimi dikkate al hdd falan unut gitsin. Çift m2 slotlu anakart al 1tb tak birine diğeri boş slota da vakti geldiğinde 1 2 tb takarsın hdd ile uğraşmaya değmez bence. Monitör, işlemci ve soğutucu standat kalsın güzel kombin. onun dışında kalanlar ile biraz daha oynayabilirsin.

3070ti demek istedim orda :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,046
Üyeler
160,933
Son üye
Lastro
Top Bottom