TechGuy
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,357
Müsait olunca konuyu okuyup cevap vereceğim.@Gene Takovic @TechGuy büyüklerim yardımcı olur musunuz müsaitseniz
Müsait olunca konuyu okuyup cevap vereceğim.@Gene Takovic @TechGuy büyüklerim yardımcı olur musunuz müsaitseniz
Oyun kapandığı sırada Windows Olay Görüntüleyicisine gidip sistem bölümünden hangi hatayı aldığınızı kontrol edin. Furmark2 8x msaa açıp test sırasında görüntü atar mısınız sıcaklıkları kontrol edelim.@Gene Takovic @TechGuy büyüklerim yardımcı olur musunuz müsaitseniz
tam olarak hangi sorunu rastgele açılmamı yoksa sitemin oyun sırasında kapanmasımıBenzer sorunu ben de yaşıyordum ekran kartı hotspot sıcaklıklarım 30 dakikada 105'e kadar çıkıyordu, bugün undervolt yaptım çözüldü.
Sen de bir gözat derim.
Bunları deneyip sonuçları yazacağım ama bu çözümler sistemin bianda kapanmasını belki çözebilir ama şuan bilgisayar rastgele açılıyor yani güç tuşuna baıyorum kasaya , fanlara güç gidiyor görüntü gelmiyor. Tekrar aç kapa yapıyorum sürekli ya geliyor görüntü ya gelmiyor. Olay sadece görüntü değil hoparlörden windows açılma sesi gelmiyor yani aslında görüntü değil bilgisayar açılmıyor sadece kasa çalışıyor muhtemelen bu kapanmada bunlar bağlantılı ama hiç mantıklı değil nerde olduğunu sorunun bulamıyorum.Ekran kartı olmandan iGPU ile dene. DP/HDMI kablosunu anakarta tak, ya psu yada ekran kartında sorun var gibi geldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Prizi değiştir, akım korumalı priz kullanıyorsan kullanma, kullanmıyorsan kullanmayı dene. BIOS sıfırlayın sadece XMP açık kalsın.
Olay görüntüleyicisini inceleyin, kernel power 41 (63) diyorsa %90 PSU, elektrik tesisatı veya kullandığınız priz ile ilgilidir.
Oyun kapandığı sırada Windows Olay Görüntüleyicisine gidip sistem bölümünden hangi hatayı aldığınızı kontrol edin. Furmark2 8x msaa açıp test sırasında görüntü atar mısınız sıcaklıkları kontrol edelim.
Oyun kapandığı sırada Windows Olay Görüntüleyicisine gidip sistem bölümünden hangi hatayı aldığınızı kontrol edin. Furmark2 8x msaa açıp test sırasında görüntü atar mısınız sıcaklıkları kontrol edelim.
Bu nasıl kullanılır bilmiyorum ama önemli kısmında 2 tane sizin dediğiniz hatadan var.Ekran kartı olmandan iGPU ile dene. DP/HDMI kablosunu anakarta tak, ya psu yada ekran kartında sorun var gibi geldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Prizi değiştir, akım korumalı priz kullanıyorsan kullanma, kullanmıyorsan kullanmayı dene. BIOS sıfırlayın sadece XMP açık kalsın.
Olay görüntüleyicisini inceleyin, kernel power 41 (63) diyorsa %90 PSU, elektrik tesisatı veya kullandığınız priz ile ilgilidir.
tam olarak hangi sorun hocam rastgele açılmamı yoksa oyunda sistemin kapanmasımı?Hocam aynısı yeni sisteme geçtiğimde olmuştu ekran kartı driver kaldirip bi eski sürüm yükleyince düzeldi