Asus RX570 Rog Strix 8GB OC Ekran Kartı
AMD FX-8300 8 Çekirdek İşlemci
Asus M5A97 LE Anakart
8x2GB 1600MHz DDR3 Ram
240GB SSD
1TB HDD
Thermaltake Litepower 650W PSU
Yukarıda belirttiğim sistemde çok düşük oyun performansı alıyorum. Bilgisayarımı diğer işler için kullandığımda hiçbir sıkıntı olmuyor. Ancak konu özellikle yeni nesil oyunlara geldiğinde çok sıkıntı yaşıyorum. Örnek vermek gerekirse Battlefield 5 adlı oyunda düşürebileceğim en düşük ayarlarda 20-30 fps arası alıyorum. Youtube üzerinden baktığım benchmark videolarında benim sistemimin benzeri sistemlerde ve ultra grafik ayarlarında her zaman 60+ fps alınıyor. Bu dediklerim birçok yeni nesil oyun için geçerli. Aşağıda şu ana kadar yaptığım adımları sıraladım:
-Ekran Kartı driver güncellendi.
-Windows Update yapıldı.
-Arkada sorun çıkaracak her türlü program kapatıldı.
-Amd Radeon Software üzerinden daha fazla performans için ince ayarlar yapıldı.
-Windows'ta güç kısmı performansa dayalı olarak ayarlandı.
-Bilgisayarın tüm temizlik işlemleri 2 ay önce yapıldı termal macun yenilendi.
Bu sorunu çözmemde bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
AMD FX-8300 8 Çekirdek İşlemci
Asus M5A97 LE Anakart
8x2GB 1600MHz DDR3 Ram
240GB SSD
1TB HDD
Thermaltake Litepower 650W PSU
Yukarıda belirttiğim sistemde çok düşük oyun performansı alıyorum. Bilgisayarımı diğer işler için kullandığımda hiçbir sıkıntı olmuyor. Ancak konu özellikle yeni nesil oyunlara geldiğinde çok sıkıntı yaşıyorum. Örnek vermek gerekirse Battlefield 5 adlı oyunda düşürebileceğim en düşük ayarlarda 20-30 fps arası alıyorum. Youtube üzerinden baktığım benchmark videolarında benim sistemimin benzeri sistemlerde ve ultra grafik ayarlarında her zaman 60+ fps alınıyor. Bu dediklerim birçok yeni nesil oyun için geçerli. Aşağıda şu ana kadar yaptığım adımları sıraladım:
-Ekran Kartı driver güncellendi.
-Windows Update yapıldı.
-Arkada sorun çıkaracak her türlü program kapatıldı.
-Amd Radeon Software üzerinden daha fazla performans için ince ayarlar yapıldı.
-Windows'ta güç kısmı performansa dayalı olarak ayarlandı.
-Bilgisayarın tüm temizlik işlemleri 2 ay önce yapıldı termal macun yenilendi.
Bu sorunu çözmemde bana yardımcı olursanız çok sevinirim.