Neler Yeni

Sıvı metal soğutma kullanılmalı mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Recep POLAT
Selamlar Lenovo IdeaPad Gaming 3 kullanıyorum işlemcim COD Cold War'da 97-98 dereceleri görmeye başladı. Üzerinde stok termal macun var 6 ay falan oldu alalı. Hem soğutma için hem de sürekli termal macun yenileme işinden kurtulmak için işlemci ve ekran kartına sıvı metal macun sürmeyi düşünüyorum ama kapton bantla korumama rağmen taşma ihtimali var mı? Pc'yi neredeyse hiç masadan kaldirmiyorum çok nadir yer değişiyor. Sizce macunu az ve iyi bir şekilde kapton bant korumasıyla sürsem taşma olur mu?

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
609
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, Sıcak fırsatlar, Oyunlar, Monitör
Hiç bulaşma bu işe bence. Riski satın almış oluyorsun direk.

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,129
İsim
Turuncu Keskin
Bu konuda bilgi sahibi değilseniz yapmayın, boş yere haşat olmasın.

arturo

80+ Silver
Selamlar Lenovo IdeaPad Gaming 3 kullanıyorum işlemcim COD Cold War'da 97-98 dereceleri görmeye başladı. Üzerinde stok termal macun var 6 ay falan oldu alalı. Hem soğutma için hem de sürekli termal macun yenileme işinden kurtulmak için işlemci ve ekran kartına sıvı metal macun sürmeyi düşünüyorum ama kapton bantla korumama rağmen taşma ihtimali var mı? Pc'yi neredeyse hiç masadan kaldirmiyorum çok nadir yer değişiyor. Sizce macunu az ve iyi bir şekilde kapton bant korumasıyla sürsem taşma olur mu?
Forumda uyarmamıza rağmen bir arkadaş inadını yapmıştı sonuç laptopunu eline aldı.

dalgakıran06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Enes
sıvı metalda iletkenlik fazla yanlara taşarsa devre yapıyo sonra gg. fabrikasyon değilse sıvı metal yapmak çok tehlikeli

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
üzerinde elektrik ileten herhangi bir komponente diyota sıçradığı anda cihazınız kullanılmaz hale gelir hocam. Size tavsiyem termal bakımlarını yaptırıp laptop soğutucu ile kullanmanız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Recep POLAT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiç bulaşma bu işe bence. Riski satın almış oluyorsun direk.
Bu konuda bilgi sahibi değilseniz yapmayın, boş yere haşat olmasın.
Kendi termal macunumu falan ben yenilerim ama hiç sıvı metal sürmedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Forumda uyarmamıza rağmen bir arkadaş inadını yapmıştı sonuç laptopunu eline aldı.
Peki Abdullah hocamın videoda yaptığı gibi korumalı bir şekilde mi yapmıştı?

sıvı metalda iletkenlik fazla yanlara taşarsa devre yapıyo sonra gg. fabrikasyon değilse sıvı metal yapmak çok tehlikeli
üzerinde elektrik ileten herhangi bir komponente diyota sıçradığı anda cihazınız kullanılmaz hale gelir hocam. Size tavsiyem termal bakımlarını yaptırıp laptop soğutucu ile kullanmanız.
Hocam ben sürerken titizlikle yapabilirim etrafına koruma bantlarını da düzgün bir şekilde yapabilirim fakat buna rağmen taşma olur mu acaba ps5'te fabrikasyonda bile taşma olduğuna dair paylaşımlar gördüm de

TahinPekmez

80+ Silver
Sen bir tane nano partiküllü macun al yeterli

arturo

80+ Silver
Kendi termal macunumu falan ben yenilerim ama hiç sıvı metal sürmedim

Peki Abdullah hocamın videoda yaptığı gibi korumalı bir şekilde mi yapmıştı?

Hocam ben sürerken titizlikle yapabilirim etrafına koruma bantlarını da düzgün bir şekilde yapabilirim fakat buna rağmen taşma olur mu acaba ps5'te fabrikasyonda bile taşma olduğuna dair paylaşımlar gördüm de
Evet

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
C Ş
İstediğin kadar iyi yap istersen hiç oynatma PC'yi yine de zamanla dağılma olur. Çok çok iyi izole etmelisin sürdüğün yerleri. Riskli bir iş ama çok dikkatli olursa yapılabilir. Tavsiyem direkt işlemci üzerine sıkmamandır macunu. Çünkü bir anda fırlama ile her tarafa yayılır ve o anda her şey kısa devre olur. Küçük bir kaba çok yavaş nazik hareketle sık oradan içinden çıkan pamuklu çubuk ile alıp işlemci ve ekran kartının üzerine sür.

TahinPekmez

80+ Silver
Top Bottom