Sıvı soğutucumun fanından değişik ses geliyor

Enrawl1

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar sıvı soğutucum bitfenix cube2 alalı 4 hafta oldu bir fanından motor çalışma sesi geliyor ve çok rahatsız edici ne yapmam lazım
bide diğer fanlardan daha yavaş dönüyor arkasında bir etiket vardı onu söktüm düzelmedi

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.1 MB · Hit: 24
Son düzenleme:
Düşük Yüksek RPM fark ediyor mu yoksa her zaman mı var?
Fandan geldiğine emin misin? Pump motoru da ses yapar.

Düşük Yüksek RPM fark ediyor mu yoksa her zaman mı var?
Fandan geldiğine emin misin? Pump motoru da ses yapar.
elimle kontrol ettim 1 fandan geliyo eklediğim fotoğrafta, rpm olarak anakartın uygulamasından baktım fan 1 2 3 vardı hangisi bilemedim 3658 rpm max çıktığı yer gösteriyodu bilgisayar ilk açıldığında o ses çıkıyor ve düzelmiyor dün gece oyun oynarken fark ettim

elimle kontrol ettim 1 fandan geliyo eklediğim fotoğrafta, rpm olarak anakartın uygulamasından baktım fan 1 2 3 vardı hangisi bilemedim 3658 rpm max çıktığı yer gösteriyodu
Bazı fanlar düşük RPM'de humming* sesi yapar. Düzgün bir nokta bulursun onun altına düşmediğin sürece ses duymazsın. Eğer ratling* sesi varsa, her RPM'de gelir yapacak bir şey yok.

elimle kontrol ettim 1 fandan geliyo eklediğim fotoğrafta, rpm olarak anakartın uygulamasından baktım fan 1 2 3 vardı hangisi bilemedim 3658 rpm max çıktığı yer gösteriyodu

Bazı fanlar düşük RPM'de humming* sesi yapar. Düzgün bir nokta bulursun onun altına düşmediğin sürece ses duymazsın. Eğer ratling* sesi varsa, her RPM'de gelir yapacak bir şey yok.
ama hocam fan diğerlerinden daha yavaş dönüyo onu ne yapacam

Aynı fan ve spillter ile aynı pwm girişine bağladıysan aynı hızda dönmesi lazım. Farklı portlardaysa biostan ayarlayabilir ya da masaüstü bir fan programı kullanabilirsin.

elimle kontrol ettim 1 fandan geliyo eklediğim fotoğrafta, rpm olarak anakartın uygulamasından baktım fan 1 2 3 vardı hangisi bilemedim 3658 rpm max çıktığı yer gösteriyodu bilgisayar ilk açıldığında o ses çıkıyor ve düzelmiyor dün gece oyun oynarken fark ettim
3658rpm fan olamaz,pump fanıdır o. Yani ses pompadan geliyor yüksek ihtimalle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer kasa fanlarıyla aynı çoklayıcıyı kullanıyorsan ( atıyorum 3 sıvı soğutma fanı+3kasa fanı aynı splitter üzerinden anakarta bağlanıyorsa) yeterli gücü veremediği için fanlardan bazıları yavaş vs dönebiliyor

Geri