Sizce nasıl bir yol izlemeliyim

Ciyoletta

80+
Reaksiyon skoru
76
Herkese merhaba arkadaşlar. Ben 24 yaşındayım ve ilkokul mezunu bir kardeşinizim. Haftanın 6 günü ve vardiyalı (08:00-16:00 , 16:00-00:00 , 00:00-08:00) çalışıyorum. Her hafta vardiyam değişiyor. Açık öğretim meslek lisesine kayıt olup mezun olmak istiyorum ama bunun şartı da hafta sonları okula gidip yüz yüze eğitim görmek. Şuan cumartesi ve pazar ingilizce kursuna gidiyorum. 08:00-16:00 çalıştığım hafta cumartesi günü gidemiyorum kursa ama bu bana bir engel değil. Çünkü devamsızlığı sorun etmiyorlar. Gel gelelim lisede devamsızlığa göz yumuyorlar mı bilmiyorum. Ben nasıl mezun olurum bana bununla ilgili bilgi verecek olan bilgili bir kardeşim varsa ve bana yardım ederse çok mutlu olurum. Unutmadan şunuda söyleyeyim. Kalfalık belgem olduğu için, kalfalık belgemle başvuru yaparsam 3 senenin kredisini verip direkt olarak 12. Sınıfta başlatılıyorum. Bu yüzden mesleki açık liseye yazılmam lazım ki daha hızlı bir şekilde mezun olabileyim. Yani açık düz lise de olmuyor. Çok arada kaldım lütfen yardımcı olun. Çalışırken mesleki açık lise diplomasını alan kardeşlerim de yardımcı olursa sevinirim.

Hocam gideceğiniz Meslek Lisesine göre devamsızlığı çok sorun edeceklerini düşünmüyorum. Ki zaten 28 Gün devamsızlık hakkınız var.
Okullar genel olarak 36, 37 veya 38 Hafta açık olurlar. Sizin vardiyanız 3 haftada bir değişiyor, ilk vardiyanız 08:00-16:00 ise, sadece 13 gün okul zamanınız vardiyanıza denk geliyor. geriye sizin yapabileceğiniz 15 gün daha devamsızlık hakkınız var. kafanıza takmayın yani.

Hocam gideceğiniz Meslek Lisesine göre devamsızlığı çok sorun edeceklerini düşünmüyorum. Ki zaten 28 Gün devamsızlık hakkınız var.
Okullar genel olarak 36, 37 veya 38 Hafta açık olurlar. Sizin vardiyanız 3 haftada bir değişiyor, ilk vardiyanız 08:00-16:00 ise, sadece 13 gün okul zamanınız vardiyanıza denk geliyor. geriye sizin yapabileceğiniz 15 gün daha devamsızlık hakkınız var. kafanıza takmayın yani.
Çok teşekkür ederim bilgi için çok sağol 🙏
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam malesef aldığım ders saatinin 1/4 ü kadarmış devamsızlık hakkım.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim bilgi için çok sağol 🙏
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam malesef aldığım ders saatinin 1/4 ü kadarmış devamsızlık hakkım.
Meslek lisesinde öyle bir olay mı var?
Kaç saat ders alacaksınız peki?

Derse ve benim çıraklıkta gördüğüm derslere göre değişiyormuş. Heyet kurulup, benim çıraklık eğitim merkezinde gördüğüm dersler incelendikten sonra alacağım dersler ve saatleri belirleniyormuş. 20 saat ders olda 5 saat hakkım olur.

Derse ve benim çıraklıkta gördüğüm derslere göre değişiyormuş. Heyet kurulup, benim çıraklık eğitim merkezinde gördüğüm dersler incelendikten sonra alacağım dersler ve saatleri belirleniyormuş. 20 saat ders olda 5 saat hakkım olur.
Gidip okulla konuşursan açık bi şekilde yardımcı olabilirler belki

24 yaşında bir mühendis kardeşin olarak gurur duydum. Konuyla ilgili bilgim yok ama inşallah hayat boyu bu azmin ve isteğin devam eder.

Bi kaç arkadaşım "Ben hocalarla, müdürlerle konuştum. Beni yok yazmayacaklar dedi ve mezun oldular. Sizin de çevrenizde böyle olanlar oldu mu ?
Benim arkadaşlarım sildiriyo devamsızlıklarını ama onların durumları farklı biraz bence sizde gidip müdürle hocalarla konuşun yardım ederler

Geri