Neler Yeni

Yardım Sizce ne yapmalıyım?

CrowleyS

80+
Selamlar,

Asus GT301 kasa, i7-11700 işlemcim var.
Gamebooster'ın 120mm sıvı soğutmasını kullanıyorum.
Boşta 40-45 derecelerde. Ağır oyunlarda ise ısınıp kapandığı oluyor. Çoğunlukla pc'yi açınca radyatör fanı bir şeye takılıyor gibi ses çıkarıp yavaşlayıp duruyor. Ardından hızlanıyor. 2-3 kere böyle devam ettikten sonra düzeliyor.

Sizce bunu değiştirip Thermalright PS120SE ARGB CPU Hava alayım mı?
Çok fark olur mu ne dersiniz??

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
can
dostum bu tarz aiolara para verirseniz sonu belli çöp, 1klık hava soğutmalardan yada sistem upgrade etmeyi düşünüyorsanız 360lık arctic tarzı soğutucu alabilirsiniz

CrowleyS

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum bu tarz aiolara para verirseniz sonu belli çöp, 1klık hava soğutmalardan yada sistem upgrade etmeyi düşünüyorsanız 360lık arctic tarzı soğutucu alabilirsiniz
Hocam sıvı soğutmanın bakımı vs ile uğraşmak istemiyorum. Şuan kullandığım soğutma da cırıltılı ses geliyor sebebi nedir bilmiyorum ondan dolayı hava soğutma düşünüyordum.

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
can
Hocam sıvı soğutmanın bakımı vs ile uğraşmak istemiyorum. Şuan kullandığım soğutma da cırıltılı ses geliyor sebebi nedir bilmiyorum ondan dolayı hava soğutma düşünüyordum.
Arkadaşların önerdi 1-1.5klık hava soğutucularda yeterli olur, cızırtılı ses eğer 120lik aionuzdan geliyorsa 2 yerden gelebilir ya aionun fan yaprağı radyatöre sürtüyor olabilir yada göbeğindeki rulman dağılmış olabilir yada aionun içerisinde olan pompa bir yere sürtüyordur oradan gelebilir fakat eminmisiniz aiodan geldiğine sesin ? psunun içerisinde de fan var yada bobinlerdende geliyor olabilir

CrowleyS

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşların önerdi 1-1.5klık hava soğutucularda yeterli olur, cızırtılı ses eğer 120lik aionuzdan geliyorsa 2 yerden gelebilir ya aionun fan yaprağı radyatöre sürtüyor olabilir yada göbeğindeki rulman dağılmış olabilir yada aionun içerisinde olan pompa bir yere sürtüyordur oradan gelebilir fakat eminmisiniz aiodan geldiğine sesin ? psunun içerisinde de fan var yada bobinlerdende geliyor olabilir
Yok hocam direkt olarak radyatör fanından geliyor zaten yavaşlayıp duruyor, sonra hızlanıyor. Düzeliyor.

Top Bottom