Neler Yeni

Sizce r5 3600'e işlemci soğutucu almalı mıyım?

Yağız00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Ebrar Yağız Tanrıseven
İşlemcim r5 3600. PC'de oyun oynuyorum ancak çok değil. ara sıra valorant oynuyorum. Şu an bir işlemci soğutucu alsam 100 TL bütçe ayırabilirim ancak 20-30 gün beklersem 250-300 TL bütçe ayırabilrim. Beklesem mi hemen alsam mı?

Hazars34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Hazar Sadun
İşlemcim r5 3600. PC'de oyun oynuyorum ancak çok değil. ara sıra valorant oynuyorum. Şu an bir işlemci soğutucu alsam 100 TL bütçe ayırabilirim ancak 20-30 gün beklersem 250-300 TL bütçe ayırabilrim. Beklesem
birebir aynı ikilemdeyim

Uğur Yıldız

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
480
İsim
Uğur Yıldız
İşlemcim r5 3600. PC'de oyun oynuyorum ancak çok değil. ara sıra valorant oynuyorum. Şu an bir işlemci soğutucu alsam 100 TL bütçe ayırabilirim ancak 20-30 gün beklersem 250-300 TL bütçe ayırabilrim. Beklesem mi hemen alsam mı?
Bekle bence
1 ayda işlemci yanıp kül olmaz 😂😂

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
painkiller - ağrı kesici - ızdırap dindirici
BIOS üzerinden CPB’yi kapatırsan sıcaklıklar kasanın hava akışına bağlı olarak 65 derece civarlarına düşer. Özellikle şu sıra havalar soğuk. Bir süre daha seni idare eder bu şekilde.

Bekleyin derim. Ama kesin alın çünkü 3600 fazla ısınan bir işlemci stok soğutucu yeterli olmuyor. Ama 1 ay beklemekten bir şey olmaz.

şahin doğan

80+ Platinum
BIOS üzerinden CPB’yi kapatırsan sıcaklıklar kasanın hava akışına bağlı olarak 65 derece civarlarına düşer. Özellikle şu sıra havalar soğuk. Bir süre daha seni idare eder bu şekilde.
knk hep intel kullandım cbp ne tam olarak inteldeki turboboost mu

Yağız00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Ebrar Yağız Tanrıseven
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bekle bence
1 ayda işlemci yanıp kül olmaz 😂😂
Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cevap veren herkese teşekkür ederim. Bekleyeceğim. ayrıca @painkillerr isminizi isim değiştirme konusuna yazarak yöneticilerin değiştirmesini sağlayabilirsiniz.

Cevap veren herkese teşekkür ederim. Bekleyeceğim. ayrıca @painkillerr isminizi isim değiştirme konusuna yazarak yöneticilerin değiştirmesini sağlayabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
@şahin doğan BIOS üzerinden anakartının modeline göre OC paneli üzerinde CPB ayarı var. Onu disable yaparsan işlemci sürekli olarak 3.6’da çalışır. Ortalama 5 FPS gibi bir kaybın olur ağır oyunlarda ama sıcaklık ciddi oranda düşer.

Gibi gibi. CBP aslında işlemciye yüksek voltaj verip frekansın yükselmesini sağlıyor. Fakat 1.45 V veriyor. Bu çok yüksek ve aşırı ısınmasına sebep oluyor.

Yağız00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Ebrar Yağız Tanrıseven
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kusura bakmayın İnternetten kaynaklı mesajı atmadı bir çok kez cevap yaza tıkladım bir sürü atmış.:oops:

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
ayrıca @painkillerr isminizi isim değiştirme konusuna yazarak yöneticilerin değiştirmesini sağlayabilirsiniz.
Hala üzerinde uğraşıyorum. Bir arkadaş bu ismi almış ama kullanmıyor galiba hesabı. Belki ona ulaşırsam alabilirim. Kısmet:)

Yağız00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Ebrar Yağız Tanrıseven
Top Bottom