Neler Yeni

sözel öğrencileri neden hafife alınır

Tarık06

80+

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,292
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
türkçe yada coğrafya öğretmeni olmak istiyorum
Coğrafya öğretmenliğini önermem. Ataması çok az. Sözel alanda iş imkanı olan bölümler şunlar:
1- özel eğitim öğretmenliği: Garanti iş imkanı
2- Türkçe öğretmenliği: Ataması düzeliyor, ortalama.
3- Okul öncesi: idare eder.
4- İlahiyat (Din k. Öğretmenliği): İş imkanı iyi.
5- Sosyal bilgiler öğretmenliği: İş imkanı kötü-orta.

Bunun haricinde ki öğretmenliklerde pekte iş imkanı olduğu söylenemez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

siz üniversiteye mi gidiyorsunuz merak ettim ? ya da yks ye mi hazırlandınız ?
2020 de sözelden girdim. Şu an üniversite 2. Sınıfa geçtim.

Tarık06

80+
Coğrafya öğretmenliğini önermem. Ataması çok az. Sözel alanda iş imkanı olan bölümler şunlar:
1- özel eğitim öğretmenliği: Garanti iş imkanı
2- Türkçe öğretmenliği: Ataması düzeliyor, ortalama.
3- Okul öncesi: idare eder.
4- İlahiyat (Din k. Öğretmenliği): İş imkanı iyi.
5- Sosyal bilgiler öğretmenliği: İş imkanı kötü-orta.

Bunun haricinde ki öğretmenliklerde pekte iş imkanı olduğu söylenemez.
iyiymiş

bunlar dışında başka ne mesleklerr var sözelde ?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,292
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
iyiymiş

bunlar dışında başka ne mesleklerr var sözelde ?
Gastronomi var. Gastronomi de iyi bir Üniversitesiteye gidersen eğer çok zengin olabilirsin. Tanıdıklarım var.

Halka ilişkiler de iyi olabilir onu bilmiyorum.

Onun dışında ki iş imkanı olan bölümlerde vardır ancak saydıklarım kadar iyi değildir.

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
Sen öyle diyenlere bakma.
Bende sözelciyim. Beni de hafife aldılar ama kendileri mezuna kaldı bir yere gidemediler.
Ben ise onların yanından bile geçemeyeceği bir üniversite de okuyorum. Sen takma hiç kimseye.

Mezuna kalmak neden kötüleniyor anlamadım? İnsanın hedefi tutmamışsa mezuna kalabilir. Hayatından kaybedeceği bir sene kalan hayatını daha iyi bir noktaya getirecekse mezuna kalması en güzelidir. Keza bende mezuna kaldım ve eczacılık okuyorum. İyi bir üniversite = iyi bir bölüm demek değil ya da iş imkanı demek değil. Koç'tan mezun olupta işsiz kalan arkadaşım var.

Sözelcileri dışlayan yok. Çok daha rahat bir üniversite hazırlık dönemi geçiriyorlar benim gördüğüm kadarıyla bu yüzden de bu rahatlıkları kıskanılıyor diyebilirim. Çoğu bölümde ise iş imkanı sözelde düşük. Yine bir örnek vereyim, benim arkadaşım iyi bir üniversiteden Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okudu ve yeni mezun oldu. Şuan işsiz kalacağı endişesiyle dolup taşıyor arkadaşımız. Üniversite bitirmenin ülkemizde kendi işini yapacağının garantisi asla yok. Ha derseniz sayısalcılardan kimse işsiz kalmıyor mu? Bir dolu.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Türkiyede matematiğin iyiyse adamsın.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,292
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Mezuna kalmak neden kötüleniyor anlamadım? İnsanın hedefi tutmamışsa mezuna kalabilir. Hayatından kaybedeceği bir sene kalan hayatını daha iyi bir noktaya getirecekse mezuna kalması en güzelidir. Keza bende mezuna kaldım ve eczacılık okuyorum. İyi bir üniversite = iyi bir bölüm demek değil ya da iş imkanı demek değil. Koç'tan mezun olupta işsiz kalan arkadaşım var.

Sözelcileri dışlayan yok. Çok daha rahat bir üniversite hazırlık dönemi geçiriyorlar benim gördüğüm kadarıyla bu yüzden de bu rahatlıkları kıskanılıyor diyebilirim. Çoğu bölümde ise iş imkanı sözelde düşük. Yine bir örnek vereyim, benim arkadaşım iyi bir üniversiteden Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okudu ve yeni mezun oldu. Şuan işsiz kalacağı endişesiyle dolup taşıyor arkadaşımız. Üniversite bitirmenin ülkemizde kendi işini yapacağının garantisi asla yok. Ha derseniz sayısalcılardan kimse işsiz kalmıyor mu? Bir dolu.
Hocam kusura bakmayın biraz yanlış anlaşıldım.
Mezuna kalmak hiçte kötü bir şey değil. İstemediğin mesleği 40 yıl yapacağına 1 sene mezuna kalip istediğin bölüme gitmek daha iyidir.

Benim orada mezuna kalıyorlar diye demek istediğim şu. Adam benle sözel bölüm okuyorum diye dalga geçiyor ama kendisi sayisalda 300k ya giriyor. Sonra mezuna kalıyor. Benim lafım dalga geçenlere.

Ha mesela adam 100k ya girmiştir. Tıp istiyordur tutmastir. Ancak mezuna kalip iyi calsiinca tıpı kazanmıştır. Benim böylelerine lafım yok.

Bir de Amerikan kültürü ve Edebiyatı gibi iş oranı düşük bölümlere giderse bir insan tabii ki işsiz kalmakta endiselenir.

Tarık06

80+
Mutfak ile ilgili bir bölüm. Yani şef, aşçı gibi meslekleri oluyorsun.
Onu okuyabilirim yemeklere çok ilgim var hep yemeklere yorum yaparım

Hocam kusura bakmayın biraz yanlış anlaşıldım.
Mezuna kalmak hiçte kötü bir şey değil. İstemediğin mesleği 40 yıl yapacağına 1 sene mezuna kalip istediğin bölüme gitmek daha iyidir.

Benim orada mezuna kalıyorlar diye demek istediğim şu. Adam benle sözel bölüm okuyorum diye dalga geçiyor ama kendisi sayisalda 300k ya giriyor. Sonra mezuna kalıyor. Benim lafım dalga geçenlere.

Ha mesela adam 100k ya girmiştir. Tıp istiyordur tutmastir. Ancak mezuna kalip iyi calsiinca tıpı kazanmıştır. Benim böylelerine lafım yok.

Bir de Amerikan kültürü ve Edebiyatı gibi iş oranı düşük bölümlere giderse bir insan tabii ki işsiz kalmakta endiselenir.
Mezuna kalmak kötü bir şey değildir

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,292
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Onu okuyabilirim yemeklere çok ilgim var hep yemeklere yorum yaparım
O zaman bu mesleği bir araştır. Çünkü iş imkanı olan mesleklerden. Bir de yurt dışında yaparsan önü gerçekten açık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,025,794
Üyeler
162,558
Son üye
zafersynn
Top Bottom