Neler Yeni

Spora Başlayacağım, Tavsiye ve Önerileriniz Nelerdir?

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,687
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
merhabalar. spora baslayacagim yakin surede. kilolu biri oldugumdan mutevellit hem kararinca az yiyecegim hem de saglikli beslenmeye calisacagim.

maksadim zayiflamaktan ziyade yine iri biri kalip yaglarimi kasa donusturmek, cevik ve zinde olmak.

yurtta kaldigimdan dolayi yeterli besini alamiyorum acikcasi. ekmek veya zararli urunler var, yiyebilirim fakat bunlar benim yararima degil. gerekli protein deseniz hic ama hic yok. et neredeyse cikmiyor yemekhanede. ben de her gun gidip yuksek proteinli bir yemek yiyemem. hem zayiflamam gerekiyor hem de maddi olarak gucum yetmez. bundan oturu protein tozu ile az da olsa protein ihtiyacimi giderebilecegimi dusunuyorum. bu sizce dogru mu? dogru ise hangi protein tozunu onerirsiniz, buyurun.

ek olarak abur cuburu ve zararli market urunlerini falan kestim, arada cok acikinca bir seyler yemek istiyorsam meyve yiyorum. tatli yemeyi de biraktim. caya seker atiyorum, onu da yavas yavas azaltmayi dusunuyorum.

hepsine ek olarak yeni baslayacagimdan dolayi spor salonunda ne yapacagimi bilmiyorum. :D youtubeda bir suru baslangic icin full body programlar var ama hepsi birbirinden farkli seyler soyluyor, kafam cok karisti. bu konuda tavsiye vermek isteyen olursa can-i gonulden dinlerim.

simdiden tesekkur ederim.

Son düzenleme:

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,659
İsim
Fatih
protein tozu ve bol bol sebze işe yarayabilir. bilen bir arkadasin varsa onunla git yoksa spor salonundaki arkadaşlar yardımcı olur. şekersiz hayat iyidir.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,687
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
protein tozu ve bol bol sebze işe yarayabilir. bilen bir arkadasin varsa onunla git yoksa spor salonundaki arkadaşlar yardımcı olur. şekersiz hayat iyidir.
tek tabanca takiliyoruz hocam :D
bilemiyorum yardimci olurlar mi. hem ne kadar dogru yardimci olacaklar, o da muamma.

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,543
İsim
Oozdmrsm
tek tabanca takiliyoruz hocam :D
bilemiyorum yardimci olurlar mi. hem ne kadar dogru yardimci olacaklar, o da muamma.
Fitnessa başladığın zaman sete girmek için sıra varsa baya sosyalleşebiliyorsun. Oradan iki arkadaş bul sabah akşam gidersin zaten
Kilo konusuna gelirsek kaç kilosun hcm?
Ben mesela 181 im 75 kiloyum. 90 olsam mükemmel olur.
Yemek konusuna gelicek olursak. Bir diyetisyene git Sana göre bir şeyler ayarlar

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,687
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Fitnessa başladığın zaman sete girmek için sıra varsa baya sosyalleşebiliyorsun. Oradan iki arkadaş bul sabah akşam gidersin zaten
Yemek konusuna gelicek olursak. Bir diyetisyene git Sana göre bir şeyler ayarlar
178 100 falan hocam. omuzlar genis ama kilomu gostermiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

diyetisyene gitmeme gerek yok hocam yurtta kaliyorum istedigimi yeme sansim yok.

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,543
İsim
Oozdmrsm
178 100 falan hocam. omuzlar iri ama kilomu gostermiyorum.

diyetisyene gitmeme gerek yok hocam yurtta kaliyorum istedigimi yeme sansim yok.
yani vücudunu görmediğimiz için pek yorum yapamayız ama 88 kilo civarında olsan güzel olabilir

178 100 falan hocam. omuzlar genis ama kilomu gostermiyorum.

ah be abi

Reepexx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Talha Topçu
merhabalar. spora baslayacagim yakin surede. kilolu biri oldugumdan mutevellit hem kararinca az yiyecegim hem de saglikli beslenmeye calisacagim.

maksadim zayiflamaktan ziyade yine iri biri kalip yaglarimi kasa donusturmek, cevik ve zinde olmak.

yurtta kaldigimdan dolayi yeterli besini alamiyorum acikcasi. ekmek veya zararli urunler var, yiyebilirim fakat bunlar benim yararima degil. gerekli protein deseniz hic ama hic yok. et neredeyse cikmiyor yemekhanede. ben de her gun gidip yuksek proteinli bir yemek yiyemem. hem zayiflamam gerekiyor hem de maddi olarak gucum yetmez. bundan oturu protein tozu ile az da olsa protein ihtiyacimi giderebilecegimi dusunuyorum. bu sizce dogru mu? dogru ise hangi protein tozunu onerirsiniz, buyurun.

ek olarak abur cuburu ve zararli market urunlerini falan kestim, arada cok acikinca bir seyler yemek istiyorsam meyve yiyorum. tatli yemeyi de biraktim. caya seker atiyorum, onu da yavas yavas azaltmayi dusunuyorum.

hepsine ek olarak yeni baslayacagimdan dolayi spor salonunda ne yapacagimi bilmiyorum. :D youtubeda bir suru baslangic icin full body programlar var ama hepsi birbirinden farkli seyler soyluyor, kafam cok karisti. bu konuda tavsiye vermek isteyen olursa can-i gonulden dinlerim.

simdiden tesekkur ederim.
sanayi

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Hocam yeni başlıyorsanız protein tozu önermem.
FatSecret indirip kurun o size yardımcı olacaktır.
Salata ağırlıklı beslenin ben ton balıklı salata tüketiyordum. (Yurt imkanlarında mümkün mü bilmiyorum tabii de.)
Sporda da full body başlayın 2 ay sonra itiş çekiş bacak yaparsınız.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,687
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Hocam yeni başlıyorsanız protein tozu önermem.
FatSecret indirip kurun o size yardımcı olacaktır.
Salata ağırlıklı beslenin ben ton balıklı salata tüketiyordum. (Yurt imkanlarında mümkün mü bilmiyorum tabii de.)
Sporda da full body başlayın 2 ay sonra itiş çekiş bacak yaparsınız.
hocam beslenme olarak yurtta kaliyorum diye istedigimi yiyemiyorum.
full body baslayin diyorsunuz, hic bilmedigimden soruyorum, full body nedir, ne degildi? hangi hareketler buna giriyor?

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
hangi hareketler buna giriyor?
Dostum gittiğin spor salonunda ilk başlarda hoca seninle ilgilenir 2 omuz 2 biceps 2 sırt 2 triceps 2 göğüs 2 bacak hareketi gösterir ve haftada 3-4 gün bunu yapmanı ister. Bu adaptasyon sürecidir.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,687
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Dostum gittiğin spor salonunda ilk başlarda hoca seninle ilgilenir 2 omuz 2 biceps 2 sırt 2 triceps 2 göğüs 2 bacak hareketi gösterir ve haftada 3-4 gün bunu yapmanı ister. Bu adaptasyon sürecidir.
anladim hocam umarim gosterir bakalim. :)

En İyi Cevap
1
Öncelikle yaktığın kalori aldığından fazla olmalı, günlük 400 kalori civarı açık yetecektir. Amaç biraz kilo verip biraz kas kazanmaksa bu çok kafaya takılacak bişey değil. Eğer antrenmanı düzgün yaparsan yiyeceğin ekmek (aşırı olmadığı sürece) seni geriye atmaz mesela yemekhanede adamdan pilavın yağsız yerinden istemek, yemeğin yağsız yerinden istemek bile dediklerin için yeterlidir. Şeker vücütta kullanılmayan ve fazla kalorili bir besin olduğu için sana fazla kalori sağlar ve bu fazla kaloriler vücutta depolanır ve yağlı bir görüntü oluşur. Antrenmanın hakkını ver istersen diyet bile yapma

Top Bottom