SSD' den Ses Gelmesi

louis bloom

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,164
Konuyu açmadan önce araştırdım ve "SSD'den değil, HDD'den ses gelir." denmiş genel olarak. PC deki HDD'yi söktüm ve kesinlikle SSD'den ses geliyor nasıl geliyor anlamadım. Sistemim NVMe M.2 SSD'e kurulu. Oyunlar SSD'e. Sebebini bilen var mı ?
(Toshiba TR200 480GB SSD, 2019 da alındı. Sağlık Durumu: %86) Ek olarak PC araba gibi bir şey sorunları asla bitmiyor. PSU dan ses geliyordu şimdi de SSD'den..

Bobin sesini duymak aşırı zor. Yanlış anlaşılma olmadan düzeltiyim yüksek miktarda ses gelemez.

1644926901594.png

Kendinle çelişiyorsun.

Bobin sesini o mesajda yok saymıştım.
Neyse illah uzun uzun yazacağım anlaşılan.
Bobin bulunan her şeyden ses gelebilir. Bu az çok farketmez. Hatta ramlerde bile ses gelirse hiç şaşırmayın derim ben. Sadece kolay kolay geçemedikleri için testleri bize denk gelmiyor. Yoksa Ramin tamamı diyebilirim bobinlerden oluşur (daha doğrusu belleğin çipi)

Bobinler böyle yaramazlıklar yapar. Çok takılmayın lütfen. Benim için kavga etmenize değmez.

Bobin bulunan her şeyden ses gelebilir. Bu az çok farketmez. Hatta ramlerde bile ses gelirse hiç şaşırmayın derim ben. Sadece kolay kolay geçemedikleri için testleri bize denk gelmiyor. Yoksa Ramin tamamı diyebilirim bobinlerden oluşur (daha doğrusu belleğin çipi)

Bobinler böyle yaramazlıklar yapar. Çok takılmayın lütfen. Benim için kavga etmenize değmez.
RAM'den de ses gelebilir zaten yazdığın şey doğru. İçerisinden elektrik geçen her şeyden ses gelme olasılığı var.

RAM'den de ses gelebilir zaten yazdığın şey doğru. İçerisinden elektrik geçen her şeyden ses gelme olasılığı var.
Ha ben size dememiştim aslında 😄 arkadaşın kafası karıştı galiba onun için söylemiştim.

Benzer bir olayı anakart mosfetlerinde yaşamıştım.

I3 330M olan Toshiba Satellite cihaza I7 740QM takmıştım. Anakart mosfetlerinde bariz CoilWhine başlamıştı. Ama takır takır da çalışıyordu.

Benzer bir olayı anakart mosfetlerinde yaşamıştım.

I3 330M olan Toshiba Satellite cihaza I7 740QM takmıştım. Anakart mosfetlerinde bariz CoilWhine başlamıştı. Ama takır takır da çalışıyordu.
Bobin toplaması sadece sesli bir sorundur. Ve çalışmasında sorun olmadığı için testleri geçerler.

Aslında geçmemesi lazım. Bobin sesli bir şekilde ötüyorsa ya dandiktir, ya da sarılmasında sorun vardır.
Hayır aslında sorun yoktur. Şu şekilde sorun yoktur anlatayım. Gel otur yamacıma.

Bobinler ferrit ve silis saclı olmak üzere 2 türden oluşur (hava nüveliyi konumuz olmadığım için söylemedim)

Bu bobinlerin ferrit nüveli olanları belli değerler arasında üretilir ve o değerin altında olmayıpta sınırında olanlar bu şekilde ses çıkarabilir. Çünkü işi görüyor ama ses çıkarıyor yani elektriksel atlama cızlama diyebilirim ama çok küçük manyetik alanlar halinde olur bu dediğim.

Şimdi sen anlayasın diye biraz üstün körü anlattım. Daha detaylısını bulursam linkini veririm okursun.

Ya cpu soğutucudan ya ekran kartından geliyodur o bölgeye en yakın onlar var. m.2 SSD'den fark edilebilir bir ses geleceğini zannetmiyorum
hayir ssd den geldiğine %1 milyon eminim. Arkadaşlar herkes ssd den ses gelmez demis fakat sivi sogutucuyu cikartip hava sogutucuyu bile takip denedim. kesinlikle ssd den geliyor ses.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kimse inanmamış ses geldiğine gelse
bile kulakla duyulmaz vb demişler. Sivi sogutucuyu söküp hava sogutucu taktim arka kapagi söktüm ssd yi dinledim %1 milyon ses ss den geliyor ve pc kapagi kapaliyken bile duyulabilen bir ses var. bu ses fan sesi gibi bir seste değil. hdd calisirken garip bi ses gelir onun daha dusuk sesi. ama rahatlikla duyuluyor. ssd modeli yazmistim ama yine yazayim TR200 toshiba 480 gb 555/540mb

hayir ssd den geldiğine %1 milyon eminim. Arkadaşlar herkes ssd den ses gelmez demis fakat sivi sogutucuyu cikartip hava sogutucuyu bile takip denedim. kesinlikle ssd den geliyor ses.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kimse inanmamış ses geldiğine gelse
bile kulakla duyulmaz vb demişler. Sivi sogutucuyu söküp hava sogutucu taktim arka kapagi söktüm ssd yi dinledim %1 milyon ses ss den geliyor ve pc kapagi kapaliyken bile duyulabilen bir ses var. bu ses fan sesi gibi bir seste değil. hdd calisirken garip bi ses gelir onun daha dusuk sesi. ama rahatlikla duyuluyor. ssd modeli yazmistim ama yine yazayim TR200 toshiba 480 gb 555/540mb
Ben inanıyorum SSD'den ses geldiğine. Çözümü yok. Ama yapabileceğin başka bir şey ise yeni bir SSD almak senin ses çıkaran SSD'den kurtulmanı sağlar en azından

Bobinden ses geliyordur bencede garantisi varsa göndermeni öneririm.

Geri