Arkadaşlar selam, staj yapıyorum 12.sınıfım 3 gün ama patron yavaş olduğum için stajdan çıkarabileceğini söylüyor böyle birsey yapabilir mi yaparsa da bölüm şefi yeni yer bulabilir mi dün ona değişmek istediğimi söyledim yok dedi.
Arkadaşlar selam, staj yapıyorum 12.sınıfım 3 gün ama patron yavaş olduğum için stajdan çıkarabileceğini söylüyor böyle birsey yapabilir mi yaparsa da bölüm şefi yeni yer bulabilir mi dün ona değişmek istediğimi söyledim yok dedi.
Çıkartabilir, çıkartmayadabilir. Bizim okul mesela böyle şeyleri pek takmazdı öğrenci kalsın diye her türlü ikna etmeye çalışırdı (tekrar evrak işleriyle uğraşmamak için yani genelde öğrenciyi pek düşünmezler). Bölüm şefi yer bulabilir genelde okulların düzenli olarak öğrenci gönderdiği şirketler vardır bununda bir listesi olur eğer boştalarsa ve istiyorlarsa öğrenciye de şu yerle bir görüş derler ama olmazsa ihale sana kalır. Öğretmenlerin gözünde nasıl olduğunda önemli, iyiysen sana her türlü yardım etmeye çalışırlar (sende o sıra bakmaya devam edeceksin tabii) ama olmayınca da olmuyor. Kolay kolay staj yerinden de çıkartmazlar seni (iş yerinde yaşadığın sorunları hocana söylersin, o da gerekli şeyleri yapmaya çalışır, yapamazsa müdür yardımcın görüşür. O da çözemezse sorunu seni alırlar.) Çevremden duyduğum ve bizim okulda olan süreç bu şekildeydi.Arkadaşlar selam, staj yapıyorum 12.sınıfım 3 gün ama patron yavaş olduğum için stajdan çıkarabileceğini söylüyor böyle birsey yapabilir mi yaparsa da bölüm şefi yeni yer bulabilir mi dün ona değişmek istediğimi söyledim yok dedi.
Hocam hep aynı şeyi yapıyorum insan sürekli aynı şeyi yapmaktan sıkılır bende sıkılıyorum açıkçası. Çıkartırlar ise okul yer bulmak zorunda diye söylüyor arkadaşlarım ama bölüm şefi böyle biseu demedi. Adam beni profesyonel ile kıyaslıyor ben 2 haftalık stajerim beni profesyonelin yaptığı gibi yapmamı istiyor surda 6 gün gittik.Çıkartabilir, çıkartmayadabilir. Bizim okul mesela böyle şeyleri pek takmazdı öğrenci kalsın diye her türlü ikna etmeye çalışırdı (tekrar evrak işleriyle uğraşmamak için yani genelde öğrenciyi pek düşünmezler). Bölüm şefi yer bulabilir genelde okulların düzenli olarak öğrenci gönderdiği şirketler vardır bununda bir listesi olur eğer boştalarsa ve istiyorlarsa öğrenciye de şu yerle bir görüş derler ama olmazsa ihale sana kalır. Öğretmenlerin gözünde nasıl olduğunda önemli, iyiysen sana her türlü yardım etmeye çalışırlar (sende o sıra bakmaya devam edeceksin tabii) ama olmayınca da olmuyor. Kolay kolay staj yerinden de çıkartmazlar seni (iş yerinde yaşadığın sorunları hocana söylersin, o da gerekli şeyleri yapmaya çalışır, yapamazsa müdür yardımcın görüşür. O da çözemezse sorunu seni alırlar.) Çevremden duyduğum ve bizim okulda olan süreç bu şekildeydi.
İşi severek yapmıyorsun sanırım . Bizde işten çıkarsan kendin iş buluyorsun diyen oldu sonra ben yardım etmeye çalışırım diyen hocalar oldu. Tamamen hocanın insanlığına kalıyorsun diyebilirim yani. Çıkmamaya çalış, çıkarsan belki daha kötü yere denk gelirsin, arkadaşım yaşadı böyle bir durum ve hay kafama... diye kendi kendine söylenir oldu ama o işide yaptı zorlasa da alıştı. Bazı şeyleri kabullenmek lazım.Hocam hep aynı şeyi yapıyorum insan sürekli aynı şeyi yapmaktan sıkılır bende sıkılıyorum açıkçası. Çıkartırlar ise okul yer bulmak zorunda diye söylüyor arkadaşlarım ama bölüm şefi böyle biseu demedi. Adam beni profesyonel ile kıyaslıyor ben 2 haftalık stajerim beni profesyonelin yaptığı gibi yapmamı istiyor surda 6 gün gittik.
Yani biraz severek yapmıyorum aynı şeyi yaptığım için. Ama idare edicem 3 gün sanırım.İşi severek yapmıyorsun sanırım . Bizde işten çıkarsan kendin iş buluyorsun diyen oldu sonra ben yardım etmeye çalışırım diyen hocalar oldu. Tamamen hocanın insanlığına kalıyorsun diyebilirim yani. Çıkmamaya çalış, çıkarsan belki daha kötü yere denk gelirsin, arkadaşım yaşadı böyle bir durum ve hay kafama... diye kendi kendine söylenir oldu ama o işide yaptı zorlasa da alıştı. Bazı şeyleri kabullenmek lazım.
hangı bolum hocam merakenYani biraz severek yapmıyorum aynı şeyi yaptığım için. Ama idare edicem 3 gün sanırım.
Mekatronik hocam bana göre bir bölüm olmadığını öğrendim başka bir meslek seçeceğim.hangı bolum hocam meraken
stajda ne yapıyorsun hocam tam olarakMekatronik hocam bana göre bir bölüm olmadığını öğrendim başka bir meslek seçeceğim.
Hep aynı şey devre kartı takmak.stajda ne yapıyorsun hocam tam olarak
4 yıldır yeni mi fark ettin?Mekatronik hocam bana göre bir bölüm olmadığını öğrendim başka bir meslek seçeceğim.
Hocam bizim okul özel tam olarak öğretmediler 4 senede. Staja gelince hatta çoğu şeyi yeni öğrendim.4 yıldır yeni mi fark ettin?
Merhabalar tekrardan staj yeri çıkarttığını söyledi. Şimdi ne yapacağım pazartesi bölüm şefiyle konuşsam yer ayarlar mı acaba yada bilgisayarcılar alır mı?Çıkartabilir, çıkartmayadabilir. Bizim okul mesela böyle şeyleri pek takmazdı öğrenci kalsın diye her türlü ikna etmeye çalışırdı (tekrar evrak işleriyle uğraşmamak için yani genelde öğrenciyi pek düşünmezler). Bölüm şefi yer bulabilir genelde okulların düzenli olarak öğrenci gönderdiği şirketler vardır bununda bir listesi olur eğer boştalarsa ve istiyorlarsa öğrenciye de şu yerle bir görüş derler ama olmazsa ihale sana kalır. Öğretmenlerin gözünde nasıl olduğunda önemli, iyiysen sana her türlü yardım etmeye çalışırlar (sende o sıra bakmaya devam edeceksin tabii) ama olmayınca da olmuyor. Kolay kolay staj yerinden de çıkartmazlar seni (iş yerinde yaşadığın sorunları hocana söylersin, o da gerekli şeyleri yapmaya çalışır, yapamazsa müdür yardımcın görüşür. O da çözemezse sorunu seni alırlar.) Çevremden duyduğum ve bizim okulda olan süreç bu şekildeydi.