Kullandığınız su yeterince sıcak mı? Kahvenin çözünürlüğü sıcaklık ile doğru orantılıdır, soğuk suda tortu bırakabilir.Migros'tan Starbucks'ın toz Cappuccino içeceğini aldım. Fakat ne kadar karıştırırsam karıştırayım içerisinde tortular kalıyor ve tadı çok kötü oluyor. Son kullanma tarihide geçmemiş, ne yapmam gerek?
Pakette 180ml su kullanılması gerektiği ve su kaynadıktan 30 saniye sonra suyun dökülmesi gerektiği yazıyor. Tam tamına 180ml su kullanıyorum ve 30sn sonra suyu döküyorum, kaçırdığım başka bir şey mi var? Çünkü baya baya suda yüzün tortular gözüküyor.Kullandığınız su yeterince sıcak mı? Kahvenin çözünürlüğü sıcaklık ile doğru orantılıdır, soğuk suda tortu bırakabilir.
Su yeterli miktarda mı? Aynı sıcaklıkta az miktarda suyla az miktarda kahve karışır, çözünmemiş olarak dipte katı kalabilir.
Su hem sıcak hem yeterli miktardaysa ve paketi döktükten hemen sonra karıştırdıysan kahveyi sorunun çözümünü bilmiyorum.
Ben Starbucks'ın bütün toz kahvelerini denedim, böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Ben de yaptığımda bazen üstte ufak tortular oluyor fakat karıştırırken üstteki tortuları da bardağın alt kısımlarına doğru itiyorum, onlar da çözünmüş oluyor.Pakette 180ml su kullanılması gerektiği ve su kaynadıktan 30 saniye sonra suyun dökülmesi gerektiği yazıyor. Tam tamına 180ml su kullanıyorum ve 30sn sonra suyu döküyorum, kaçırdığım başka bir şey mi var? Çünkü baya baya suda yüzün tortular gözüküyor.