Neler Yeni

İnceleme T6 ULTRA VS AMD STOCK FAN

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Selam dostlar.
Bu incelemede T6 Ultra soğutucusu hakkında bazı bilgileri ve
Ryzen 5 3600 işlemcisi ile yaptığım ısı ve oyun testlerini paylaşacağım.

Soğutucunun Montajı :

Öncelikle, soğutucunun montajı (AMD sistemler için) pek kolay değil.
Soğutucunun kenarında bulunan demirleri güçlü bir şekilde esnetmeniz gerekiyor.
Yoksa diğer taraftaki klipsi oturtmak biraz imkansız hale gelebiliyor.
Ayrıca klipsi takarken de gerçekten sağlam bir güç uygulamanız gerekiyor o demire.

Eğer montajı yapacak olan arkadaşın yanında biri var ise alttan anakarta destek uygulasın,
diğer kişi de üstten soğutucunun demirine sağlam bir kuvvet uygulasın,
Biz uzun uğraşlar sonucu ancak bu şekilde yapabildik.

Ayrıca; soğutucunun demirlerinden birinin kısa olduğunu göreceksiniz,
Eğer anakartınızda işlemci ve ekran kartının girişi yakınsa kısa olan tarafın ekran kartı tarafına bakması gerek. Yoksa ekran kartı oraya oturmuyor. Fakat bunu yaptığınızda da hava akışı ters dönmüş oluyor. İçeride hava çakışıyor.
Bunu yapıcak olan arkadaşlar fanların yerini değiştirsin, yoksa tam performansını alamazlar.

Soğutucunun Performansı :

Doğruyu söylemek gerekirse 180-190 TL'lik bir soğutucu için verdiği performans gerçekten harikulade.
Ne kadar montajında zorlanmış olsam da verdiği performans insanı mutlu ediyor.

Soğutucunun içerisinden bir de termal macun çıkıyor.
Bu termal macun kullanım için yeterli gözüküyor.
Şahsen bunu kullandım, fakat tavsiyem alırken yanında bir de MX-4 alın.
Şahsen benim gördüğüm değerler bana bir tık yüksek geldi.
MX-4 gibi güzel bir termal macun kullanılması biraz daha etkileyecektir.

Soğutucunun oyunlardaki performansı :

Bunun için YouTube'da neredeyse hiç video yoktu.
Ben de böyle bir video hazırlayıp paylaşmak istedim.
Oyunların sayısı biraz yetersiz fakat, oyunlar güçlü oyunlar.
İzlemek isteyenler için aşağıya linki bırakıyorum.

Umarım işinize yarayacak, faydalı bir inceleme olmuştur.
İyi forumlar.​

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,786
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
i
Selam dostlar. Bu incelememde sizlere Ryzen 5 3600 işlemcisi üzerinde tecrübe ettiğim T6 Ultra soğutucusu hakkında bazı bilgileri paylaşacağım.

Soğutucunun Montajı :

Öncelikle, soğutucunun montajı (amd sistemler için) gerçekten kolay değil. Soğutucunun kenarında bulunan demirleri gerçekten güçlü bir şekilde esnetmeniz gerekiyor. Yoksa diğer tarafı klipse oturtmak imkansız hale geliyor. Ayrıca klipse takarken de gerçekten sağlam bir güç uygulamanız gerekiyor o demire. Montajı yapacak olan arkadaşlar var ise, yanınızda biri alttan anakarta destek uygulasın, diğer kişi de üstten soğutucunun demirine sağlam bir kuvvet uygulasın, biz uzun uğraşlar sonucu ancak bu şekilde yapabildik.

Ayrıca soğutucunun demirlerinden birinin kısa olduğunu göreceksiniz, eğer anakartınızda işlemci ve ekran kartının girişi yakınsa kısa olan tarafın ekran kartı tarafına bakması gerek. Yoksa ekran kartı oraya oturmuyor. Fakat bunu yaptığınızda da hava akışı ters dönmüş oluyor. İçeride hava çakışıyor. Bunu yapıcak olan arkadaşlar fanların yerini değiştirsin, yoksa tam performansını alamazlar.

Doğruyu söylemek gerekirse 180-190 TL'lik bir soğutucu için verdiği performans gerçekten harikulade. Ne kadar montajında zorlanmış olsam da verdiği performans insanı mutlu ediyor.

Soğutucunun içerisinden bir de termal macun çıkıyor. Bu termal macun kullanım için yeterli gözüküyor. Şahsen bunu kullandım, fakat tavsiyem alırken yanında bir de MX-4 alın. Şahsen benim gördüğüm değerler bir tık bana yüksek geldi. MX-4 gibi güzel bir termal macun kullanılması biraz daha etkileyecektir.

Bunun için youtube'da neredeyse hiçbir video yoktu. Ben de böyle bir video hazırlayıp paylaşmak istedim. Oyunların sayısı biraz yetersiz fakat, oyunlar güçlü oyunlar. İzlemek isteyenler için aşağıya bırakıyorum.

Umarım işinize yarayacak, faydalı bir inceleme olmuştur. İyi forumlar.
lk yorum benden oldu kanalda :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bi de ingilizce yorum attım

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
Selam dostlar. Bu incelememde sizlere Ryzen 5 3600 işlemcisi üzerinde tecrübe ettiğim T6 Ultra soğutucusu hakkında bazı bilgileri paylaşacağım.

Soğutucunun Montajı :

Öncelikle, soğutucunun montajı (amd sistemler için) gerçekten kolay değil. Soğutucunun kenarında bulunan demirleri gerçekten güçlü bir şekilde esnetmeniz gerekiyor. Yoksa diğer tarafı klipse oturtmak imkansız hale geliyor. Ayrıca klipse takarken de gerçekten sağlam bir güç uygulamanız gerekiyor o demire. Montajı yapacak olan arkadaşlar var ise, yanınızda biri alttan anakarta destek uygulasın, diğer kişi de üstten soğutucunun demirine sağlam bir kuvvet uygulasın, biz uzun uğraşlar sonucu ancak bu şekilde yapabildik.

Ayrıca soğutucunun demirlerinden birinin kısa olduğunu göreceksiniz, eğer anakartınızda işlemci ve ekran kartının girişi yakınsa kısa olan tarafın ekran kartı tarafına bakması gerek. Yoksa ekran kartı oraya oturmuyor. Fakat bunu yaptığınızda da hava akışı ters dönmüş oluyor. İçeride hava çakışıyor. Bunu yapıcak olan arkadaşlar fanların yerini değiştirsin, yoksa tam performansını alamazlar.

Doğruyu söylemek gerekirse 180-190 TL'lik bir soğutucu için verdiği performans gerçekten harikulade. Ne kadar montajında zorlanmış olsam da verdiği performans insanı mutlu ediyor.

Soğutucunun içerisinden bir de termal macun çıkıyor. Bu termal macun kullanım için yeterli gözüküyor. Şahsen bunu kullandım, fakat tavsiyem alırken yanında bir de MX-4 alın. Şahsen benim gördüğüm değerler bir tık bana yüksek geldi. MX-4 gibi güzel bir termal macun kullanılması biraz daha etkileyecektir.

Bunun için youtube'da neredeyse hiçbir video yoktu. Ben de böyle bir video hazırlayıp paylaşmak istedim. Oyunların sayısı biraz yetersiz fakat, oyunlar güçlü oyunlar. İzlemek isteyenler için aşağıya bırakıyorum.

Reis inceleme çok güzel olmuş eline sağlık. İlerde galiba bende bundan bir tane alacağım. Ama montajı yapamamaktan korkuyorum biraz

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli

Soğutucunun Montajı :

Elinize sağlık. T6 ultra ile @DenizAktaş 'ın inceleme konuusu ile birlikte güzel oldu bu. Öncelikle bir kaç sorum olacak;
1- Kaç ghz ve kaç voltajda kullanıyorsunuz işlemciyi?
2- Aida64 veya occt ile test yaptığınızda kaç dereceleri gördünüz en fazla?
3-Kasanız ve anakartınız nedir?
Bana değerler fazla geldi. @DenizAktaş strest testi ile 4.2ghz 1.1V'da 60 dereceleri bile görmüyordu.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Hayırlı olsun güzel ve sağlıklı günlerde kullanman dileğiyle.

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Reis inceleme çok güzel olmuş eline sağlık. İlerde galiba bende bundan bir tane alacağım. Ama montajı yapamamaktan korkuyorum biraz
Yaparsın kankam. Sadece korkmadan güç uygulaman gerekicek.
Elinize sağlık. T6 ultra ile @DenizAktaş 'ın inceleme konuusu ile birlikte güzel oldu bu. Öncelikle bir kaç sorum olacak;
1- Kaç ghz ve kaç voltajda kullanıyorsunuz işlemciyi?
2- Aida64 veya occt ile test yaptığınızda kaç dereceleri gördünüz en fazla?
3-Kasanız ve anakartınız nedir?
Bana değerler fazla geldi. @DenizAktaş strest testi ile 4.2ghz 1.1V'da 60 dereceleri bile görmüyordu.
DA Sistem 2 ile kullanıyoruz. OC yapmadık. Fanların yerini konuda bahsettiğim üzere ters taktığımızda 80 derecelerde takılıyor. O yüzden onu özellikle yazdım. Fanlar doğru takılırsa ortalama 60 olacaktır.

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Yaparsın kankam. Sadece korkmadan güç uygulaman gerekicek.

DA Sistem 2 ile kullanıyoruz. OC yapmadık. Fanların yerini konuda bahsettiğim üzere ters taktığımızda 80 derecelerde takılıyor. O yüzden onu özellikle yazdım. Fanlar doğru takılırsa ortalama 60 olacaktır.
Evet ben orayı kaçırmışım. Doğru taktıktan sonra da stres testin değerlerinizi paylaşabilir misiniz?
Stock fan ile karşılaştırılması gayet iyi olmuş fakat direkt t6 ultra ile de ghz ve voltaj değerlerinizi de paylaşarak bir aida64 testi yaparsanız maksimum derecesini görmüş oluruz.
Tekrardan elinize sağlık.

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Hayırlı olsun güzel ve sağlıklı günlerde kullanman dileğiyle.
Teşekkürler dostum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet ben orayı kaçırmışım. Doğru taktıktan sonra da stres testin değerlerinizi paylaşabilir misiniz?
Stock fan ile karşılaştırılması gayet iyi olmuş fakat direkt t6 ultra ile de ghz ve voltaj değerlerinizi de paylaşarak bir aida64 testi yaparsanız maksimum derecesini görmüş oluruz.
Tekrardan elinize sağlık.
Çıkarması da takması kadar zor, bu yüzden termal macun değiştirene kadar çıkarmayı düşünmüyorum. Şu an occt ile aldığım maks değerler 85 dereceyi gördü. Oyun içi zaten bu değerleri görmediğinden değiştirme gereği duymadım.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,080
Üyeler
162,611
Son üye
Engin98
Top Bottom