Neler Yeni

Takılı olmayan sata power kablosu yandı.

mamusk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Muhammet Sadık Ceyhan
bilgisayarı açtım telefona bakıyordum yatakta bi baktım dumanlar yükselmiş pcnin içinde bir şey ler yanıyor,allahtan kabloyu söktüm de durdu, aga sonra baktım boşta bu şekil duran sata power kablosu yanmış, sonra bir daha çalıştırmayı denedim, kablo tekrardan yanmaya başladı ama herşeye güç gidiyor ve bilgisayar çalışıyor, bu kabloyu direk psu nun içinden sökebilirmiyim? yada ne yapabilirim başka?

Ekler

• IMG_20211011_184123.jpg
    IMG_20211011_184123.jpg
    997.7 KB · Hit: 109

Basrii

80+ Bronze
bilgisayarı açtım telefona bakıyordum yatakta bi baktım dumanlar yükselmiş pcnin içinde bir şey ler yanıyor,allahtan kabloyu söktüm de durdu, aga sonra baktım boşta bu şekil duran sata power kablosu yanmış, sonra bir daha çalıştırmayı denedim, kablo tekrardan yanmaya başladı ama herşeye güç gidiyor ve bilgisayar çalışıyor, bu kabloyu direk psu nun içinden sökebilirmiyim? yada ne yapabilirim başka?
Kısa devre mi oldu acaba?

mamusk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Muhammet Sadık Ceyhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bileşenlerin kablosunu tek tek sökerek dene. Bellki sorun bileşenlerdedir yada kablo da fiziksel bozukluk olabilir. PSU nun içini en son açarsın.

mamusk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Muhammet Sadık Ceyhan
Bileşenlerin kablosunu tek tek sökerek dene. Bellki sorun bileşenlerdedir yada kablo da fiziksel bozukluk olabilir. PSU nun içini en son açarsın.
ekran kartı güç kablosunu 24 pin kablosunu falan mı diyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

ama direk fişe taktığımda hemen yanmaya başlıyor bir tık da korkuyorum o yüzden

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ekran kartı güç kablosunu 24 pin kablosunu falan mı diyorsun

ama direk fişe taktığımda hemen yanmaya başlıyor bir tık da korkuyorum o yüzden
Tüm kabloları sök. Kontrol et içlerine bak herhangi bir kararma oksitleme var mı diye ? Sonra PC nın çalışması için gerekli olan gpu,cpu,anakart,HDD yi bağla çalıştır harici hiçbir çevre birimi bağlama harici fanlarıda bağlama.

mamusk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Muhammet Sadık Ceyhan
Tüm kabloları sök. Kontrol et içlerine bak herhangi bir kararma oksitleme var mı diye ? Sonra PC nın çalışması için gerekli olan gpu,cpu,anakart,HDD yi bağla çalıştır harici hiçbir çevre birimi bağlama harici fanlarıda bağlama.
dediklerini yaptım şimdi direk güç düğmesine bastım çalışmıyor, ama ekran kartının ışığı yanıyor.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kısa devre varmış bu giderildi de şimdi hangi bağlantı da kopukluk var onu bulman gerek.

DOKTOR🥼

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Resad
Instagram
resad.sadiqov29
Steam
Authority6655

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Kabloyu tekrar bağlanabilecek şekilde orta kısımdan kes büyük ihtimal kısa devre gibi bir şey oluştu orada.

mamusk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Muhammet Sadık Ceyhan
Kısa devre varmış bu giderildi de şimdi hangi bağlantı da kopukluk var onu bulman gerek.
nasıl bulabilirim? güç kablolarını çıkarmadım ki sadece klavye mouse vb çıkarttım zaten bu haliyle çalışıyordu.

Kabloyu tekrar bağlanabilecek şekilde orta kısımdan kes büyük ihtimal kısa devre gibi bir şey oluştu orada.
yanan kabloyu mu ?

DOKTOR🥼

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Resad
Instagram
resad.sadiqov29
Steam
Authority6655
nasıl bulabilirim? güç kablolarını çıkarmadım ki sadece klavye mouse vb çıkarttım zaten bu haliyle çalışıyordu.

yanan kabloyu mu ?
Evet

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yanan kablo hangisi foto paylaşır mısın.

Klavye ve mouse farklı bir şeyler varsa onları bağla . Sorun onlardan kaynaklı olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,423
Üyeler
164,662
Son üye
Kamilla
Top Bottom