Neler Yeni

Temiz Format sonrası bu ekranda kaldı

Tritient

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Umut
IMG_20240221_213516.jpg
Merhabalar anakart işlemci ve ram değiştirdim win11 temiz kurulum yaptım, driverları yükledim reset attım daha sonra kendi windows updateleri icin reset istedi bu ekranda yaklaşık 30 dakikadır kaldı. Ne yapmalıyım?
Windows m2 ssd ye kurulu.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,901
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüleMerhabalar anakart işlemci ve ram değiştirdim win11 temiz kurulum yaptım, driverları yükledim reset attım daha sonra kendi windows updateleri icin reset istedi bu ekranda yaklaşık 30 dakikadır kaldı. Ne yapmalıyım?
Windows m2 ssd ye kurulu.
Bilgisayarı yeniden başlatmadan önce Windows Update başka güncelleştirmeleri yüklüyor muydu? Eğer yüklüyorsa hepsini bitirmediği için bu kadar uzatmış olabilir. 30-45 dakika daha bekle bakalım.

Tritient

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarı yeniden başlatmadan önce Windows Update başka güncelleştirmeleri yüklüyor muydu? Eğer yüklüyorsa hepsini bitirmediği için bu kadar uzatmış olabilir. 30-45 dakika daha bekle bakalım.
Hocam kapatıp açtım şuan, update checkliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

yapılan updateleri atacağım hocam

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    15.7 KB · Hit: 81
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    69.3 KB · Hit: 78
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    25.2 KB · Hit: 78
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,901
İsim
Emre Zengin

yapılan updateleri atacağım hocam
Anakart ve ekran kartının modelini öğrenebilir miyim?

Tritient

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Umut

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,901
İsim
Emre Zengin
Anakart msi b650-s wifi || ekran kartı rx 5500 xt
- Eğer BIOS'u güncellemediysen bu dediğim şekilde BIOS'u güncelle başta.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B650-S-WIFI/support buradan 7E26v19 BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7E26AMS.190 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7E26AMS.190 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Böyle bir video çekmiştim yardımcı olacaktır:

BIOS güncelledikten sonra XMP'yi açmayı unutma!

- Chipset sürücünü indirip kur: https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am5/b650 AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur.
- Ekran kartı sürücünü indirip kur: https://www.amd.com/en/support/grap...d-radeon-rx-5500-series/amd-radeon-rx-5500-xt 24.1.1 yazanı indirip kur hocam.
- Bunları yaptıktan sonra Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinde bilgisayarı Yüksek Performans olarak ayarla.
- En son olarak son kez Windows Update üstünden güncelleştirmeleri denetle. Gelişmiş Seçeneklerden İsteğe Bağlı sürücü varsa kur onları da.

Tritient

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Umut
- Eğer BIOS'u güncellemediysen bu dediğim şekilde BIOS'u güncelle başta.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B650-S-WIFI/support buradan 7E26v19 BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7E26AMS.190 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7E26AMS.190 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Böyle bir video çekmiştim yardımcı olacaktır:

BIOS güncelledikten sonra XMP'yi açmayı unutma!

- Chipset sürücünü indirip kur: https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am5/b650 AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur.
- Ekran kartı sürücünü indirip kur: https://www.amd.com/en/support/grap...d-radeon-rx-5500-series/amd-radeon-rx-5500-xt 24.1.1 yazanı indirip kur hocam.
- Bunları yaptıktan sonra Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinde bilgisayarı Yüksek Performans olarak ayarla.
- En son olarak son kez Windows Update üstünden güncelleştirmeleri denetle. Gelişmiş Seçeneklerden İsteğe Bağlı sürücü varsa kur onları da.
Hocam şimdi bios güncelleyeceğim, şimdi size danışmak istediğim bir konu var.
Win11 'i yükledikten hemen sonra direkt msi kendi yazılımı karşıma çıktı(win updateleri yüklenmeden önce).
Bu yazılımda bütün chipset,bluetooth,wifi vs bütün yazılımlarını kendi kurdu hiç ellemedim. Bu yüzden sıkıntı olmuş olabilir mi ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,901
İsim
Emre Zengin
Hocam şimdi bios güncelleyeceğim, şimdi size danışmak istediğim bir konu var.
Win11 'i yükledikten hemen sonra direkt msi kendi yazılımı karşıma çıktı(win updateleri yüklenmeden önce).
Bu yazılımda bütün chipset,bluetooth,wifi vs bütün yazılımlarını kendi kurdu hiç ellemedim. Bu yüzden sıkıntı olmuş olabilir mi ?
Yok hocam bir sıkıntı olmaz. BIOS güncellemesini manuel olarak kendin güncelle. Sadece Chipset sürücüsünü benim attığım yerden indirip kur o daha yeni.

Tritient

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Umut
Yok hocam bir sıkıntı olmaz. BIOS güncellemesini manuel olarak kendin güncelle. Sadece Chipset sürücüsünü benim attığım yerden indirip kur o daha yeni.
Tamamdır hocam şuan bios update atıyorum, bitişinde kendim chipset'i kuracağım. Msi'in kendi sitesi yerine amdyi mi kullan diyorsunuz?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,901
İsim
Emre Zengin
Tamamdır hocam şuan bios update atıyorum, bitişinde kendim chipset'i kuracağım. Msi'in kendi sitesi yerine amdyi mi kullan diyorsunuz?
Hocam MSI sitesinde 6 ayda bir güncelleme geliyor. AMD de bu aralar çok sık Chipset güncellemesi çıkarmıyor. Yanlış hatırlamıyorsam o da Ağustosta yayınlamıştı bu Chipset sürücüsünün önceki sürümünü. Şuan en güncel olan AMD'nin sitesindeki herhangi bir problem olmaz oradan indirip güncelleyebilirsin.

Tritient

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Umut
Hocam MSI sitesinde 6 ayda bir güncelleme geliyor. AMD de bu aralar çok sık Chipset güncellemesi çıkarmıyor. Yanlış hatırlamıyorsam o da Ağustosta yayınlamıştı bu Chipset sürücüsünün önceki sürümünü. Şuan en güncel olan AMD'nin sitesindeki herhangi bir problem olmaz oradan indirip güncelleyebilirsin.
Hocam bios update sonrası biosa girdim şuan ne klavye ne mouse işlemiyor.

Ekler

• IMG_20240221_222407.jpg
    IMG_20240221_222407.jpg
    2.5 MB · Hit: 40

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,901
İsim
Emre Zengin
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkarıp JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olarak geri takıp sistemi çalıştır bakalım.
Ekran görüntüsü 2024-02-21 222415.png

Tritient

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Umut
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkarıp JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olarak geri takıp sistemi çalıştır bakalım.
Alıntıyı görüntüle
Hocam expo'yu açtım , şuan amd'nin sitesinden chipseti yüklüyorum tekrardan. Şuan tek sorunum işlemcinin çok ısınması

Top Bottom