Neler Yeni

Termal macun sürme işlemi

Çepni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Enbiya İlitli
Selamun aleyküm abilerim ve kardeşlerim. Benim yardıma ihtiyacım var. Eski MSI CX61 model dizüstü bilgisayarımda termal macun değişikliği bir çok defa yapmıştım ama yeni dizüstüm bilgisayarımda fotoğrafta çizdiğim yerleri temizleyip macun sürmem gerekiyor mu, bilmiyorum. Oraları ve oraya temas eden yerleri temizleyip macun sürmem gerekiyor mu? GPU ve CPU kısmının kenarları da macun ile kaplanmış oraları yenileyeceğim fakat taşmış kenarlara zarar gelmesinden korktuğum için temizlemeli miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekler

• TERMAL MACUN.jpg
    TERMAL MACUN.jpg
    1.4 MB · Hit: 103

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
Selamun aleyküm abilerim ve kardeşlerim. Benim yardıma ihtiyacım var. Eski MSI CX61 model dizüstü bilgisayarımda termal macun değişikliği bir çok defa yapmıştım ama yeni dizüstüm bilgisayarımda fotoğrafta çizdiğim yerleri temizleyip macun sürmem gerekiyor mu, bilmiyorum. Oraları ve oraya temas eden yerleri temizleyip macun sürmem gerekiyor mu? GPU ve CPU kısmının kenarları da macun ile kaplanmış oraları yenileyeceğim fakat taşmış kenarlara zarar gelmesinden korktuğum için temizlemeli miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
zarar vermeden kulak temizleme çubuğu gibi birşeyle narince temizleyebilirsin temizlemezsen bir sorun olmaz bence bu arada soğutma kısımlarına dikkat et çizersen soğutma performansı kötü etkilenebilir(nejdet delioğlunun bir kaç videosuna bak bir kaç kez laptop a termal macun değişimi yapmıştı)

rcxan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
784
İsim
Ateş Arsoy
O kısma sürmen gerekmiyor sanırım , ressimde çizilen yerin üstünden bakır boru geçiyor muydu ?

Çepni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Enbiya İlitli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• WhatsApp Image 2020-05-26 at 16.24.44.jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-26 at 16.24.44.jpeg
    149.5 KB · Hit: 43

Çepni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Enbiya İlitli

rcxan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
784
İsim
Ateş Arsoy
Sürmen gerekiyor dostum :) video çok açıklayıcı olmuş

Çepni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Enbiya İlitli
Sürmen gerekiyor dostum :) video çok açıklayıcı olmuş
Evet videoda ki kişi sürüyor ve gösteriyor ama aynı model bilgisayarın başka videolarını izleyince silmeden sürmeden kapatıyorlar o yüzden emin olamadım ve sormak istedim. Teşekkürler. :)

rcxan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
784
İsim
Ateş Arsoy
Nasıl yani ; "silmeden sürmeden kapatıyorlar" :oops:

Çepni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Enbiya İlitli
Nasıl yani ; "silmeden sürmeden kapatıyorlar" :oops:
Hocam o çizdiğim yerler için yazdım. CPU ve GPU içi değil. Sadece GPU ve CPU'ya işlem uygulayıp kapatıyorlar. Onu demek istedim.

Çepni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Enbiya İlitli
Peki tamam sıkıntı yok o zaman ;)
Son bir şey daha sormak istiyorum zahmet olmazsa. Videoda macunu sıkıp yaymadan direkt üstüne kapatıyor. Sizce ben bir kartvizit tarzı bir şey yardımıyla macunu yaymalı mıyım yoksa bende sıkıp kapatmalı mıyım?

rcxan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
784
İsim
Ateş Arsoy
Üstüne kapatınca da bir nevi yayıyor zaten ama sen kartvizitle de yayabilirsin sıkıntı olmaz , ama macunu çok abartmamaya dikkat et dostum kenarlarından taşarsa sana sıkıntı yaratır :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,431
Üyeler
162,820
Son üye
emirslymn
Top Bottom