Neler Yeni

Topraklama yokken PC kullanmak

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
Arkadaşlar benim odamda topraklama yok mutfaktan çekeceğim uzatma kablo ile yakında fakat daha onu yapmama var topraklama olmadan PC yi kullanmak sorun olur mu fakat arkasına power kısmına kontrol kalemi ile dokununca elektrik olduğunu görüyoruz ne yapmalıyım kullansam sorun olur ne gibi şeyler olur ?

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, PC, Ekran kartları.
Eğer kablo alacaksan kaliteli uzatma kablosu al.

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler
Öyle yapmaya çalışacam fakat şuan dediğim gibi topraklama olmadan kullanılabilir mi
  1. Elektrik Çarpması Riski: Topraklama olmadan, cihazın metal parçalarında potansiyel elektrik kaçağı olabilir. Kontrol kalemi ile elektrik olduğunu görmeniz, cihazda kaçak olduğunu gösterir ve bu durumda elektrik çarpması riski vardır.
  2. Donanım Hasarı: Topraklama, cihazın içindeki fazla elektriği güvenli bir şekilde toprağa ileterek cihazın korunmasına yardımcı olur. Topraklama olmadan, özellikle ani voltaj dalgalanmaları ve elektrik kesintilerinde, bilgisayarın donanım bileşenlerine zarar verme riski artar.
  3. Veri Kaybı: Ani elektrik dalgalanmaları veya kısa devreler, veri kaybına yol açabilir. Dosyalarınız ve verileriniz tehlikeye girebilir.
  4. Yangın Riski: Elektrik kaçağı, kısa devrelere ve potansiyel olarak yangınlara yol açabilir.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  1. Elektrik Çarpması Riski: Topraklama olmadan, cihazın metal parçalarında potansiyel elektrik kaçağı olabilir. Kontrol kalemi ile elektrik olduğunu görmeniz, cihazda kaçak olduğunu gösterir ve bu durumda elektrik çarpması riski vardır.
  2. Donanım Hasarı: Topraklama, cihazın içindeki fazla elektriği güvenli bir şekilde toprağa ileterek cihazın korunmasına yardımcı olur. Topraklama olmadan, özellikle ani voltaj dalgalanmaları ve elektrik kesintilerinde, bilgisayarın donanım bileşenlerine zarar verme riski artar.
  3. Veri Kaybı: Ani elektrik dalgalanmaları veya kısa devreler, veri kaybına yol açabilir. Dosyalarınız ve verileriniz tehlikeye girebilir.
  4. Yangın Riski: Elektrik kaçağı, kısa devrelere ve potansiyel olarak yangınlara yol açabilir.
Ozaman ben en iyisi uzatma kablo çekene kadar bekliyim.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,366
İsim
Hacı
Bilgisayarı Riske atmaya gerek yok. Kullanmayın.

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler
  1. Topraklama Yaptırın: Mümkünse, elektrik tesisatınızı kontrol ettirin ve topraklama yaptırın. Bu, en güvenli ve kalıcı çözümdür.
  2. Uzun Süre Kullanmayın: Topraklama olmadan bilgisayarınızı uzun süre kullanmaktan kaçının. Geçici olarak kullanmak zorunda kalırsanız, dikkatli olun ve mümkünse cihazınızı kapalı tutun.
  3. UPS veya Parafudr Kullanın: Kesintisiz güç kaynağı (UPS) veya parafudr (surge protector) kullanarak ani voltaj dalgalanmalarından korunabilirsiniz. Ancak bu cihazlar, topraklama eksikliğini tamamen gidermez.
  4. Düzenli Kontrol: Cihazın metal kısımlarında elektrik olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. Eğer elektrik varsa, cihazı kullanmaktan kaçının.
  5. Elektrikçi ile Görüşün: Bir elektrikçi ile iletişime geçerek mevcut durumu değerlendirin ve uygun çözümler için profesyonel tavsiye alın.
  6. Topraklama olmadan bilgisayar kullanmak ciddi riskler taşır ve uzun vadede cihazınızın ve sizin güvenliğiniz için bu sorunu çözmeniz önemlidir.

mehmettici

80+ Silver
psu da 80+ varsa bide 500w altiysa sorun olmaz gibime geliyor ben bi prize uzatma bagliyorum o ozatmayada uzatma bagaliyorum sorun yaşamadim

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarı Riske atmaya gerek yok. Kullanmayın.
Dediğim gibi zaten uzatma kablo çekmeyi bekleyecem
Mesaj otomatik birleştirildi:

1. Topraklama Yaptırın: Mümkünse, elektrik tesisatınızı kontrol ettirin ve topraklama yaptırın. Bu, en güvenli ve kalıcı çözümdür.
  2. Uzun Süre Kullanmayın: Topraklama olmadan bilgisayarınızı uzun süre kullanmaktan kaçının. Geçici olarak kullanmak zorunda kalırsanız, dikkatli olun ve mümkünse cihazınızı kapalı tutun.
  3. UPS veya Parafudr Kullanın: Kesintisiz güç kaynağı (UPS) veya parafudr (surge protector) kullanarak ani voltaj dalgalanmalarından korunabilirsiniz. Ancak bu cihazlar, topraklama eksikliğini tamamen gidermez.
  4. Düzenli Kontrol: Cihazın metal kısımlarında elektrik olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. Eğer elektrik varsa, cihazı kullanmaktan kaçının.
  5. Elektrikçi ile Görüşün: Bir elektrikçi ile iletişime geçerek mevcut durumu değerlendirin ve uygun çözümler için profesyonel tavsiye alın.
  6. Topraklama olmadan bilgisayar kullanmak ciddi riskler taşır ve uzun vadede cihazınızın ve sizin güvenliğiniz için bu sorunu çözmeniz önemlidir.
Dostum bina eski ve kira elektrikci çağırıp masrafa gerek yok

psu da 80+ varsa bide 500w altiysa sorun olmaz gibime geliyor ben bi prize uzatma bagliyorum o ozatmayada uzatma bagaliyorum sorun yaşamadim
Psu eski Casper FSP 250 watt ama ben uzatma kablo almayı beklicem en iyisi

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler

Haklısın en azından UPS veya Parafudr Kullanamasın.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,366
İsim
Hacı

Psu eski Casper FSP 250 watt ama ben uzatma kablo almayı beklicem en iyisi
O PSU ya güvenme

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler
Eğer binada elektrik tesisatını yenileme gibi bir seçeneğiniz yoksa ve masraf yapmak istemiyorsanız, geçici olarak alabileceğiniz bazı önlemler mevcut. Ancak unutmayın ki bunlar sadece geçici çözümlerdir ve tam anlamıyla güvenli değildir.

Geçici Çözümler:​

1. Topraklamalı Uzatma Kablosu Kullanımı:
    • Mutfaktan çekmeyi planladığınız uzatma kablosunun topraklamalı olduğundan emin olun. Uzatma kablosu üzerindeki prizlerin topraklama pimi bulunmalı ve kablonun kendisi de topraklı olmalıdır.
  2. Parafudr (Surge Protector):
    • Kaliteli bir parafudr kullanarak ani voltaj dalgalanmalarından korunabilirsiniz. Parafudr, cihazlarınıza zarar verebilecek ani voltaj dalgalanmalarını absorbe eder. Ancak bu, tam anlamıyla topraklama eksikliğini gidermez.
  3. Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS):
    • UPS kullanarak elektrik kesintilerinde veya voltaj dalgalanmalarında bilgisayarınızı koruyabilirsiniz. UPS, aynı zamanda ani elektrik dalgalanmalarına karşı da koruma sağlar.
  4. Metal Kısımlarına Dikkat:
    • Bilgisayarın metal kısımlarında elektrik olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. Elektrik var ise cihazı kullanmaktan kaçının.
  5. Yalıtım Materyalleri:
    • Bilgisayarınızı ve diğer elektronik cihazlarınızı iyi yalıtılmış bir yüzeyde kullanın. Ahşap masa veya plastik yüzeyler tercih edebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,472
Üyeler
161,056
Son üye
zbartovic
Top Bottom