Neler Yeni

TUA Başkanı Yıldırım: 2023 Sonu Ay'a Ulaşacağız Dünya Çapında Olay Olacak

Alfha13

80+ Silver
Zamanında Avrupa'nın "en iyi" yangın söndürme uçaklarına sahibiz demişlerdi. Bu da öyle olacak muhtemelen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Aya ilk ben gideceğim şimdiden teşekkürler

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
başka ülkeye gitmek için çabaladığım için çok üzgünüm işte o yüzden 2023 40 yapar

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,606
İsim
Mert Can Ergün

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,606
İsim
Mert Can Ergün
Neden sadece Ak Parti zamanını diyorsun? Diğer ülkeler uzay çalışmalarına Ak Parti zamanında mı başladı?
dostum onlar eskiden beri gidiyor eskiden türkiye nin hali kötüydü hee şimdi tayibin parası var tayip sağ sola harcama yapmayıp uzaya bilime yatırsaydı çoktan aya gitmiştik

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Gerçek olsun hiç inanasım gelmiyor, sonuçta aya gidersek yine bizim yararımıza. Ancak yeterince yalanla dolduk taştık
Bu projedeki gelişmeleri takip ediyor musun hocam? Pandemiden dolayı birkaç ay ileri sarkabilir tarih ama mutlaka gerçekleşecek.

Allahın ne hikmeti varsa hep 2023te 2023.Sanki son güne proje ödevi bırakıp hiç bir şey(başka bir kelime var)yapamayan gibi yine bir işler yapacak ve bunlara inanan varlıklarda oy vermeye devam edecek
2023 hedefleri, Cumhuriyetin yüzüncü yılı olduğu için. Devletimizin 100. yılınca çok büyük başarılara imzâ atabilecek hâle geldiğini gösteriyor. Bunu anlamayacak kadar saf olmayalım.

bence bunlar elon musk dan falan alırlar parçaları erdoğan telefonla falan görüşmüştü 5 ay önce falan sanırım
Elon Musk ile farklı bir konu görüşüldü. Yerli otomobille alakalı bir durum. Ve, bunu yapsa bile sorun değil. BAE, parasını verip bir uzay aracını Mars yörüngesine gönderdi ve Mars'a uzay aracı gönderen 5. ülke olarak tanındı. Bu gibi projelerde, uluslararası firmalarla çalışman ayıp veya kötü bir şey değil.

yılda sıfırdan Ay'a gidecek sistemi kurmak imkansız
2023 sonunda sana bunu hatırlatırım. Umarım özür dileme erdemini gösterebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum onlar eskiden beri gidiyor eskiden türkiye nin hali kötüydü hee şimdi tayibin parası var tayip sağ sola harcama yapmayıp uzaya bilime yatırsaydı çoktan aya gitmiştik
Hocam, eskiden Türkiye kötü durumda değildi. Uçak üretiyorduk, silah üretiyorduk, paraşüt üretiyorduk, araba bile ürettik. Hepsine dönemin iktidarları engel oldu. Bunları ürettiğimize ve bu üretimlerin dönemin iktidarları tarafından engellendiğine inanmıyorsan, hepsini belgelerle kanıtlayabilirim. Sanayi alanında atılım yapmak isteyenler dönemin iktirdarlarınca engellenmese, şimdiye uzaya çıkmıştık zaten.

Günümüzdeki Erdoğan iktidarı bu gibi projelere destek veriyor. Bu yüzden de savunma sanayii alanında %20'li yerlilik oranından, %70'lere kadar çıktık. Ürettiğimiz savunma sanayii ürününü Avrupa'ya satabilir hâle geldik. Ve, Erdoğan'ın parası değil bu; devletin parası.

Vallaha görücez bence dalgamızı olmayınca geçelim derim allahın işi birden garip bir şekilde olur he bence olur mu olmaz 2023 gibi kısa bir sürede ama bilemeyiz bence dalgalarımızı hazırlayalım patlarsa geçeriz.
:)
Uzay temalı filmlerde bir sahne vardır. Uzay aracının yörüngeye gidip girmeyeceği, başarılı olup olmayacağı canlı yayında izlenir. İnsanları, başarısız olunması durumunda bir hüzün kaplar. Başarılı olduklarında ise sevinç çığlıklarıyla haykırırlar.

Bizim ülkemizde tam tersini yapacak bir kitle var. Başarısız olunmasından dolayı niye mutlu olacaksınız hocam? Dalga mı geçiyorsunuz? Elon Musk, yere patlamadan inen roketi tasarlarken, kaç tanesini canlı yayında patladı haberin var mı? Bu yayını izleyen insanlar, "Oh, hak ettin bunu Musk, başaramayacaksın." diye sevinç çığlıklarına mı kapıldı? Küfretseniz, bu kadar ağırıma gitmezdim. Bir millet ülkesine bu kadar mı düşman olabilir yahu?

Son düzenleme:

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,520
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Bu projedeki gelişmeleri takip ediyor musun hocam? Pandemiden dolayı birkaç ay ileri sarkabilir tarih ama mutlaka gerçekleşecek.

2023 hedefleri, Cumhuriyetin yüzüncü yılı olduğu için. Devletimizin 100. yılınca çok büyük başarılara imzâ atabilecek hâle geldiğini gösteriyor. Bunu anlamayacak kadar saf olmayalım.

Elon Musk ile farklı bir konu görüşüldü. Yerli otomobille alakalı bir durum.

2023 sonunda sana bunu hatırlatırım. Umarım özür dileme erdemini gösterebilirsin.

Hocam, eskiden Türkiye kötü durumda değildi. Uçak üretiyorduk, silah üretiyorduk, paraşüt üretiyorduk, araba bile ürettik. Hepsine dönemin iktidarları engel oldu. Bunları ürettiğimize ve bu üretimlerin dönemin iktidarları tarafından engellendiğine inanmıyorsan, hepsini belgelerle kanıtlayabilirim. Sanayi alanında atılım yapmak isteyenler dönemin iktirdarlarınca engellenmese, şimdiye uzaya çıkmıştık zaten.

Günümüzdeki Erdoğan iktidarı bu gibi projelere destek veriyor. Bu yüzden de savunma sanayii alanında %20'li yerlilik oranından, %70'lere kadar çıktık. Ürettiğimiz savunma sanayii ürününü Avrupa'ya satabilir hâle geldik. Ve, Erdoğan'ın parası değil bu; devletin parası.
Bu gelişmeleri gördüm ve gördüğümde gerçekten sevindim ancak dediğim gibi 2023 çok yakın bir tarih ve ben 2023'ü çok erken buluyorum.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Bu gelişmeleri gördüm ve gördüğümde gerçekten sevindim ancak dediğim gibi 2023 çok yakın bir tarih ve ben 2023'ü çok erken buluyorum.
Cumhuriyetin 100. yılında böyle bir işe imzâ atabileceğimize inanıyorum ben. Barış Özcan bile, bunun başarılabilir bir hedef olduğunu anlatmıştı. Videoyu, 2:30 dakikasına kadar izlersen, "gerçekleştirilebilecek bir hedef olarak görüyorum" dediğini görürsün:

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,606
İsim
Mert Can Ergün
Atatürk hayat da olsaydı Atatürk döneminde uzay istasyonu olurdu Atatürk zamanın da üretim yapıyor du ama karşı çıktılar o konuda yanlis yazmışım

niye 2000 ile 2018 arasında bir yılda harekete geçilmedi

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Atatürk hayat da olsaydı Atatürk döneminde uzay istasyonu olurdu Atatürk zamanın da üretim yapıyor du ama karşı çıktılar o konuda yanlis yazmışım
Atatürk hayatta iken, Vecihi Hürkuş'a engel oldular. 1924 yılında uçak üretip, Ankara semalarında uçurdu kendisi. Ve, "İzinsiz uçak uçurdun." gerekçesiyle para cezası aldı. 1935 yılında, devlet Almanya'da eğitim alması için Hürkuş'u gönderdi. Uçak mühendisliği bölümünü 2 yılda bitirip, 1937 yılında Türkiye'ye dönen Hürkuş'a, "2 yılda o bölümü bitirmiş olamazsın." deyip, diplomasını geçersiz saydılar ve çalışmalarına izin vermediler. Sonraki yıllarda da türlü türlü işler geldi başına... Siz sanırım Atatürk'ün her istediğini yapabildiğini sanıyorsunuz. Adamı köşke hapsedip, yönetimi ele geçirdiler. Atatürk, "Hürkuş'un nimetlerinden faydalanılsın." şeklinde emir vermesine rağmen bunlar yaşandı.

NASA, 1958 yılında kuruldu. Ondan birkaç sene önce de, İsmet İnönü bizim uçak üreten fabrikamızı kapattı. THY'nin, Nuri Demirağ'dan uçak almasını yasakladı. Nuri Demirağ'ın yurtdışına uçak satmasını da yasakladı. Nuri Demirağ'ın yazdığı mektubu oku lütfen: https://www.airwaypost.com/iste-nuri-demiragin-ucak-fabrikasi-kurmak-icin-yalvardigi-mektup/

Adam resmen yalvarıyor... Çok acı bir durum. Sen günümüzde bir bilim insanının, "Üretmek istiyorum ama devlet engel oluyor." diyerek yalvardığını görüyor musun?

niye 2000 ile 2018 arasında bir yılda harekete geçilmedi
Hocam, 2016'ya kadar ülkemizdeki mühendislerimiz suikaste uğruyor ve öldürülüyordu. İHA'lar için 2010 yılında çalışmalara başlandı. Bu alanda çalışan Selçuk Bayraktar'ın kuzeni, Mehmet Mert Bayraktar'ın kafasını keserek öldürdüler. 2007 yılında, Prof. Dr. Engin Arık'ı öldürdüler. Toryum madeniyle ilgili çalışmalara 2007 yılında başlamış olsak, şu an Türkiye ne seviyede olurdu sence? Şu an dünyada yapılan Toryum araştırmalarını araştır derim.

Erdoğan en başından beri destek veriyordu fakat elinde bunları koruyacak güç yoktu. 2016'dan sonra, ordudan ve emniyetten FETÖ'yü tasfiye edince, gerçek vatanseverler görevlere getirilince, mühendislerimizi koruyabilir hâle geldik.

2016 yılında kurulan, Delta V şirketini ve kurucusu olan Arif Karabeyoğlu'nu araştırın. Uzay çalışmalarımızın Elon Musk'ıdır kendisi. Erdoğan nasıl destek vermiş, görün lütfen.

Selçuk Bayraktar'ın başkanı olduğu T3 Vakfı'nın, Deneyap Atölyeleri ile neleri başardığını görün. Gençlere nasıl destek verdiğini görün. Biraz araştırırsanız, Erdoğan'ın bilime olan yatırımlarına bizzat şahit olabilirsiniz. Ayrıca, T3 Vakfını muhalefetin nasıl eleştirdiğini ve İBB'yi kazandıklarında Deneyap Atölyelerine nasıl engel olduklarını da görün. Araştırırsanız bunların hepsine erişebilirsiniz.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,016,132
Üyeler
160,954
Son üye
yeldegirmeni
Top Bottom