Neler Yeni

Türkiye PC Fiyatları

Üstad

80+
Selamlar. Malumunuz Türkiye'deki PC fiyatları el yakıyor. Geçen seneki fiyatlara göre %80 civarında artış olduğu saptanmakta. Örneğin 2019 Ekim ayında 4200₺ olan bir PC şu an 7600₺ gibi bir fiyattan alıcı buluyor(!).
Biliyorum, PC sistemini oluşturan ana parçaların hiçbiri Türkiye'de imal edilemiyor. Tamamına yakını yurtdışından küresel ticaret birimi olan ''$'' kuru ile memlekete getirtilmekte. Amma velakin öyle ya da böyle bir PC almak zorundayız. Çünkü teknoloji çağındayız ve PC bu çağın en önemli gereksinimlerinden biridir. Ülkemizde ucuz bir şekilde temin edemesek bile bütçemize göre bir şeyler almalıyız.

Sizce bu fiyatlardaki artış eğrisi ne zamana kadar devam edecek?
PC toplamak için doğru bir zaman mıdır?
Son günlerde 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren gümrük vergisinde indirime gidileceği gibi birkaç bilgi kırıntısına rastladım. Sizce ne kadar doğrudur?
\\Teşekkürler//

Kaynakça : https://www.haberturk.com/turkiye-d...lda-yuzde-81-artti-haberler-2857421-teknoloji

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Son günlerde 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren gümrük vergisinde indirime gidileceği gibi birkaç bilgi kırıntısına rastladım. Sizce ne kadar doğrudur?
Konsollarda. Parçalarda değil.

Üstad

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam konuya bir el atın, yok mu hiç aranızda ekonomist :D

Üstad

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam orada 3 soru var herkes sadece sondaki soruya odaklanıyor, neden?

Berke Gözükara

80+ Bronze
Selamlar. Malumunuz Türkiye'deki PC fiyatları el yakıyor. Geçen seneki fiyatlara göre %80 civarında artış olduğu saptanmakta. Örneğin 2019 Ekim ayında 4200₺ olan bir PC şu an 7600₺ gibi bir fiyattan alıcı buluyor(!).
Biliyorum, PC sistemini oluşturan ana parçaların hiçbiri Türkiye'de imal edilemiyor. Tamamına yakını yurtdışından küresel ticaret birimi olan ''$'' kuru ile memlekete getirtilmekte. Amma velakin öyle ya da böyle bir PC almak zorundayız. Çünkü teknoloji çağındayız ve PC bu çağın en önemli gereksinimlerinden biridir. Ülkemizde ucuz bir şekilde temin edemesek bile bütçemize göre bir şeyler almalıyız.

Sizce bu fiyatlardaki artış eğrisi ne zamana kadar devam edecek?
PC toplamak için doğru bir zaman mıdır?
\\Teşekkürler//

Kaynakça : https://www.haberturk.com/turkiye-d...lda-yuzde-81-artti-haberler-2857421-teknoloji
Memlekette enflasyon - ye düşmedikçe fiyatlar düşmez bizim gibi gelişmekte olan ve yolsuzluğun adaletsizliğin hukuksuzluğun... bol olduğu ülkelerde hiç bir zaman enflasyon - ye düşmez yani indirim kovalayabilirsiniz onun dışında ben düşeceğini sanmıyorum

Top Bottom