batuhancann
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 91
- İsim
- Batuhan
Selamlar akadaşlar, 12-13 gün önce monitör almıştım kargoda sorun çıktı ve iade edeceğiz dediler bu süre zarfında monitörde 2.900 tl lik fark çıkıyordu ben de beklememek için hepsiburada yerine 2900tl yi göze alıp trendyoldan satın aldım monitörü ve monitör geldiği gibi açıp test ettim ve beyaz leke olduğu için iade etmek istedim fakat bana 21 gün bekleme süresi veriyor trendyol.
Her senaryoda iade alacak mıyım diyorum süreç tamamlanması gerek diyor. Kullanıcı kusuru, değişim ve iade olarak 3 seçenek olabilir diyor ki kullanıcı hatası olamaz kargodan alır almaz ilk 1 saat içerisinde satıcıyla iletişime geçip kusuru belirtmiştim. İade alacaksam hemen şimdi tekrar sipariş oluşturacağım diyorum bozuk plak gibi net açıklama olmadan bekleyin diyor.
Tüketici haklarına baktığım zaman ürün açılsa bile ki açmadan tüketici ürünün kusurlu olup olmadığını bilemez;
Daha net aydınlatabilen olursa itopya mağazasından hemen yarın elden teslim alacağım.
Her senaryoda iade alacak mıyım diyorum süreç tamamlanması gerek diyor. Kullanıcı kusuru, değişim ve iade olarak 3 seçenek olabilir diyor ki kullanıcı hatası olamaz kargodan alır almaz ilk 1 saat içerisinde satıcıyla iletişime geçip kusuru belirtmiştim. İade alacaksam hemen şimdi tekrar sipariş oluşturacağım diyorum bozuk plak gibi net açıklama olmadan bekleyin diyor.
Tüketici haklarına baktığım zaman ürün açılsa bile ki açmadan tüketici ürünün kusurlu olup olmadığını bilemez;
- Ürünün ücretsiz tamiri,
- Ürünün yenisiyle değiştirilmesi,
- Bedel iadesi (iade talebi),
- Ayıp oranında indirim talebi.
alabilmem gerek. (6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 11. maddesi)
Bu durumda bilen birisi var ise aydınlatabilir mi? Trendyol diretmekte haklı mı?
Bu arada 26 yaşıma kadar ilk defa bir ürünü garanti veya iadeye verdim. Uzaktan çalıştığım için monitörsüz de kalamam aciliyet içeriyor yani.
Edit: Satıcı / trendyol açılan üründe servis zorunlu dedi bu yüzden 21 iş günü servisten gelmesini falan bekleyeceğim galiba.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Daha net aydınlatabilen olursa itopya mağazasından hemen yarın elden teslim alacağım.