Garip, modem sanırsam türknete ait olmalı. Modemde root yetkisi elde et.Turnkete ilk gectigimden beridir var ama tek sorun DHCP rezervasyonu yapilamiyor IPv6 adresine PI Zero W 2 cihazim var bunda PiHole + DNS Crypt calistiyorum ipv6 dan sizinti oluyor cunku hep cihazlarin ipv6 adresi degisiyor, modem arayuzunden'de sabitleyemiyorum IPv4 adresi gibi, statik ip hizmetimde var ama benim dedigim, modemden cihaza verilen IPv6 adresi, bunu nasil rezervasyonliyacagim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bu yuzden yillardir kapali bende bu hizmet ama acmakta istiyorum cunku bazi konumlarda baglandigim wifilarde ipv6 var ve bu calistirdigim Pi Hole orada hic calismiyor ipv6'dan baglaninca cihazlar![]()
Modem turknete ait, Pi cihazimin IPv4 adresini modem arayuzunden rezerve ettim ama IPv6 adresini modem arayuzunden rezerve edemiyorum ve DNS kisminda pi cihazimin IPv4 adresi var, DNS 2'de ise IPv6 adresi var ama pi cihazi yeniden baslayinca veya baglanti kopup tekrar baglaninca IPv6 adresi degisiyor buda IPv6 tarafinda sizintiya yol aciyor.Garip, modem sanırsam türknete ait olmalı. Modemde root yetkisi elde et.
Ayrıca ispden gelen dnsi geçersiz kıl seçeneği varsa işaretle veya dnsi tamamen sil.
Modemden dhcpyi kapatıp Pi hole den açman lazım.
Modemdem dhcpyi kapat Pi hole den aç. Dns ile uğraşmana gerek kalmaz.Modem turknete ait, Pi cihazimin IPv4 adresini modem arayuzunden rezerve ettim ama IPv6 adresini modem arayuzunden rezerve edemiyorum ve DNS kisminda pi cihazimin IPv4 adresi var, DNS 2'de ise IPv6 adresi var ama pi cihazi yeniden baslayinca veya baglanti kopup tekrar baglaninca IPv6 adresi degisiyor buda IPv6 tarafinda sizintiya yol aciyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
ISP'den gelen DNS zaten gecersiz DNS ayarlari manuel suan. DNS cozumlemesini Pi cihazim yapiyor.
Gigafiber v6 olması lazım dns ayarı yaparken sadece ipv4 girip dcyi açamamıştım v6yı da girince açılmıştıhocam türknet gigafiberde ipv4 mü var 6 mı
Sanırsam modem otomatik bulup rasperyi dhcp olarak kullanacak.Tamadir senin dedigin DHCP Sunucu Aktarma galiba, Pi-Hole arayuzunden buldum Pi DHCP aktiflestirmek isin modemden kapatin diyor, modemden de DHCP sunucusu aktarma ile baglantiyi Pi cihazima aktaricam surekli olarak oraya gidecek IP adresi degisse bile galiba ama Modem arayuzunden DNS kismina pi cihazimin IP adresini girmem gerek, Pi hole arayuzundeki DHCP ayari nasil olacak, cihaz kendi kendine ip adresini nasil statiklestirecek, modem farkli ip verdigi surece diyelim? Tam anlatmamis olabilirim ama siz anladiniz hocam inaniyorum.
Türknet sadece dns engellemesi yapmıyor snı engellemesi de yaptığı için.Gigafiber v6 olması lazım dns ayarı yaparken sadece ipv4 girip dcyi açamamıştım v6yı da girince açılmıştı
Anladim hocam demek istediginiz suan cok daha net hatta cevap vereyim direk ben bu kurulumu yaparken en basta acemlikten oyle yaptim ama aktarma ile pi cihazina baglantiyi aktardiginizda tum cihazlar dogrudan pi cihazina baglaniyor, internet modeme girse bile modem sunucuyu pi cihazi yapiyor aktarma ile ve bir nevi routermis gibi calisiyor ama burada soyle bir sorun var benim Pi cihazi Zero W 2 ve gucu yetmiyor bunu yaptigimda yanlislikla internet altyapip tamamen coktu 1 saate anca duzelttim, daha guclu Pi cihazi alirsam dediginizi yapacagim. Hatta direk guzlu bir Pi cihazi alirsam OpenWRT kurup direk modm olarak calistiririm suan ki modemide kendi arayuzundeen router olarak calisi secip, router yapabilirim.guzel fikir aslinda.
Samsun'da yaşıyorum nerden kontrol edeceğizOrta Karadeniz bölgesinde yaşayıp da telekomun ipv6 desteğinden faydalanabilen var mı?
Samsun'da yaşıyorum nerden kontrol edeceğiz