Neler Yeni

Yardım Türk Telekom Ve Sorunlar

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Selamlar , Yıllardır oturduğum bölgede adsl altyapı kullanıyordum , adsl 16 Mb yetersiz geldiği için hep fiber istiyordum fakat binaya yakın zamanda vdsl geldi ve direkt vdsl 50 mb pakete geçiş yaptım.
Geçiş yaptığım günden beri sürekli bağlantı kopukluğu yaşıyorum ve hız 0.2 Mb'ye düşüyor. Türktelekomu defalarca arayıp arıza kaydı oluşturdum gelen ekipler tüm kabloları değiştirdiler hem evin içindeki olsun hemde binanın dışındaki hepsi yenilendi fakat sorun hala devam ediyor yaklaşık 5-6 kez geldiler ama sorunu bir türlü çözemediler , adsl altyapıda bu tür sorunlar yoktu vdsle geçtiğimden beri beni mağdur ettiler sorunu çözemiyorlar , sorunun modem ile alakalı olabileceğini söylüyorum fakat kontrol etmiyorlar modemi .. Buradaki sorun nereden kaynaklı olabilir sizce yani nasıl çözebilirim bunu bilgisi olan varmı acaba yeni modemmi almam gerekiyor?

Son düzenleme:

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Comol Ogga
1679307479559.jpeg

Modem bu mu? senin ile aynı sorunu yaşayan bir arkadaşımda da bu modem vardı, hızı 55mpbs civarı sorunsuzken bir anda 1mbps civarına düşüp öyle kalıyordu, modemi kapatıp açınca bir süre düzelip sonra tekrar oluyordu, yeni modem aldık sorunu çözüldü.

Viers

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Adem Taş
192.168.1.1 sitesinden modeme giri phız ayarlarına bak bazen ondan kaynaklanıyor. otomatik düşükte olabiliyor en son hızı seçebilirsin

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alıntıyı görüntüle

Modem bu mu? senin ile aynı sorunu yaşayan bir arkadaşımda da bu modem vardı, hızı 55mpbs civarı sorunsuzken bir anda 1mbps civarına düşüp öyle kalıyordu, modemi kapatıp açınca bir süre düzelip sonra tekrar oluyordu, yeni modem aldık sorunu çözüldü.
Modem bu değil fakat türktelekomun verdiği bir modemi kullanıyoruz , hız normalde 47-48 çıkıyor ve sürekli 1-2 mbye düşüyor kapatıp açınca düzeliyor ama sonra hemen aynısı oluyordu , şimdi türktelekomu tekrar aradım modeme bakmaya gelecekler sanırım büyük ihtimalle modem ile alakalı hocam dediğiniz doğru
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Hit: 56

TRHasan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Hasan
Alıntıyı görüntüle

Modemi bu olanlar bu fiber modem değil belirteyim.

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
722
İsim
Furkan
bu modem bendede var zte marka fiber modem. bide modemin yanında modem gibi bişe varsa ona reset atmayı dene arkadaki küçük delikten. bendede vardı gelip reset attılar çözüldü

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Comol Ogga
Modemi bu olanlar bu fiber modem değil belirteyim.
Bilgilendirme için teşekkürler :) ama zaten modemin fiber olmadığını, konuyu açan arkadaşın da fiber kullanmadığını biliyoruz, turktelekom genelde vdsl için benim bahsettiğim modemi veriyor, arkadaşın modemi fiber modemlere benze de ZTE H168A modelli vdsl modem.

Subzero.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
s1000rr
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar.müzik.motorsiklet.spor
Selamlar , Yıllardır oturduğum bölgede adsl altyapı kullanıyordum , adsl 16 Mb yetersiz geldiği için hep fiber istiyordum fakat binaya yakın zamanda vdsl geldi ve direkt vdsl 50 mb pakete geçiş yaptım.
Geçiş yaptığım günden beri sürekli bağlantı kopukluğu yaşıyorum ve hız 0.2 Mb'ye düşüyor. Türktelekomu defalarca arayıp arıza kaydı oluşturdum gelen ekipler tüm kabloları değiştirdiler hem evin içindeki olsun hemde binanın dışındaki hepsi yenilendi fakat sorun hala devam ediyor yaklaşık 5-6 kez geldiler ama sorunu bir türlü çözemediler , adsl altyapıda bu tür sorunlar yoktu vdsle geçtiğimden beri beni mağdur ettiler sorunu çözemiyorlar , sorunun modem ile alakalı olabileceğini söylüyorum fakat kontrol etmiyorlar modemi .. Buradaki sorun nereden kaynaklı olabilir sizce yani nasıl çözebilirim bunu bilgisi olan varmı acaba yeni modemmi almam gerekiyor?
selamlar sevgili hocam modeminizin içine girip xdsl istatiklerinizi burda paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
selamlar sevgili hocam modeminizin içine girip xdsl istatiklerinizi burda paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.
Hocam dsl yazıyor ama sanırım burası tam bilmiyorum:
1679313225966.png

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati

bybakir42

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Osman Sinan BAKIR
Alıntıyı görüntüle
Hocam doğru yer burası, download SNR değeriniz çok düşük, bu yüzden hattınızda kopma yaşıyor olabilirsiniz. Mümkünse başka modemle deneyin. Komşunuzdan vs. geçici olarak alabilirseniz iyi olur. Orada da sorun devam ederse, ki siz de binanın ankastre kutusundan evinize kadar yeni kablo çekildiğini söylüyorsunuz -bence büyük şans, anksatre kutusundan sonrası sizin sorumluluğunuzda normalde yapmazlar- geriye tek bir seçenek kalıyor; o da hıznızı 35'e düşürtmek veya yaparlarsa 40Mbps civarı bir hıza sabitletmek (Başka firmalar yapıyor diye biliyorum)

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Hocam doğru yer burası, download SNR değeriniz çok düşük, bu yüzden hattınızda kopma yaşıyor olabilirsiniz. Mümkünse başka modemle deneyin. Komşunuzdan vs. geçici olarak alabilirseniz iyi olur. Orada da sorun devam ederse, ki siz de binanın ankastre kutusundan evinize kadar yeni kablo çekildiğini söylüyorsunuz -bence büyük şans, anksatre kutusundan sonrası sizin sorumluluğunuzda normalde yapmazlar- geriye tek bir seçenek kalıyor; o da hıznızı 35'e düşürtmek veya yaparlarsa 40Mbps civarı bir hıza sabitletmek (Başka firmalar yapıyor diye biliyorum)
Farklı bir modemle denemeye çalışacağım büyük ihtimalle modem ile alakalıdır diye düşünüyorum eğer yine devam ederse hızı düşürtmeye çalışacağım teşekkürler bu arada cevabınız için

Subzero.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
s1000rr
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar.müzik.motorsiklet.spor
Alıntıyı görüntüle
SNR değeri çok düşük hat kesilmeleri bu yüzden olabilir farklı bir modem ile deneyin ve modemi güncel tutun sürekli crc hatalarıda alıyorsunuz. Kullandığınız modemi geçen sene türk telekom dağıttı yeni abonelerine bütün herkes iade etti kopmalardan dolayı bu modemin kronik sıkıntısı olabilir yüksek paket kaldırmıyor donanımsal bi sıkıntı var yahut yazılımsal.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,613
Üyeler
161,726
Son üye
SlimShady25
Top Bottom